Médis Siaga Paraphernalia

Barang-barang idéntifikasi médis sapertos gelang dirancang pikeun nginpokeun ka profésional kasehatan ngeunaan kaayaan anu tiasa mangaruhan perawatan dina kaayaan darurat dimana anjeun teu tiasa nyarios nyalira.

Upami anjeun ngagaduhan kaayaan kronis, alergi katuangan atanapi ubar, atanapi nginum obat sapertos stéroid jangka panjang atanapi antikoagulan, aranjeunna tiasa ngarobih pangobatan anu anjeun pikahoyong, sareng penting pisan yén para profesional kasehatan terang sareng tiasa ngalaksanakeun sasuai. Dina kaayaan dimana anjeun tiasa pingsan atanapi teu tiasa nyarios, waspada médis tiasa masihan inpormasi penting ngeunaan kaayaan, pangobatan sareng kulawarga saderek.

Naon item ngageter médis sadia?

Seueur barang waspada médis anu béda-béda sayogi, anu paling umum nyaéta gelang anu dipaké sareng gampang diidentifikasi dina kaayaan darurat.

Aya sababaraha perusahaan online anu terhormat dimana anjeun tiasa mésér gelang waspada médis, sababaraha anu didaptarkeun di handap ieu. Punten pastikeun nalika mésér online yén perusahaan sah sareng yén perhiasanna bakal diakui ku para profesional kasehatan.

https://www.medicalert.org.uk/collections/

https://www.amazon.co.uk/Medic-Alert-Bracelets/s?k=Medic+Alert+Bracelets

Singa Club Pesen dina Botol

Pesen Lions Clubs dina Botol mangrupikeun cara anu sederhana tapi mujarab pikeun jalma-jalma pikeun ngajaga detil pribadi sareng médis dasarna dimana aranjeunna tiasa dipendakan dina kaayaan darurat dina bentuk standar sareng di lokasi umum - kulkas.

Pesen dina Botol (katelah dina Lions salaku MIAB) ngabantuan tanaga layanan darurat pikeun ngahemat waktos berharga dina ngaidentipikasi hiji individu pisan gancang sarta nyaho mun aranjeunna ngagaduhan alergi atawa nginum obat husus.

Paramedics, pulisi, patugas pemadam kebakaran sareng jasa sosial ngadukung inisiatif nyalametkeun Singa ieu sareng terang ningali dina kulkas nalika aranjeunna ningali stiker Pesen dina Botol disayogikeun. Inisiatif ieu nyayogikeun katenangan pikiran yén bantosan médis anu gancang sareng pas tiasa disayogikeun, sareng kontak kulawarga / darurat salajengna tiasa dibéjaan.

Kumaha kéngingkeun Pesen dina Botol

Anggota masarakat jeung organisasi lianna bisa ménta pesen dina kit Botol ku ngahubungan klub Singa lokal maranéhna; leuwih rinci sadia Ieuh.

Aspergillosis sareng mangpaat latihan hipu - sudut pandang pasien

Gambar lalaki jeung awewe latihan di imah maranéhanana. Duanana individu dina posisi squat jeung leungeun maranéhna kaluar di hareup aranjeunna. Korma nyanghareup ka jero.

Pasangan senior anu bahagia di jero rohangan di bumi, ngalaksanakeun latihan di jero ruangan.

Cecilia Williams kaserang aspergillosis dina bentuk aspergilloma sareng Chronic Pulmonary Aspergillosis (CPA). Dina tulisan ieu, Cecilia nyarioskeun kumaha rézim latihan anu ringan tapi teratur ngabantosan ningkatkeun kaséhatan sareng karaharjaan na.

 

Kuring ngundeur pituduh latihan (sayogi di dieu) dina bulan Séptémber taun ieu. Tingkat oksigén kuring parah pisan, sareng kuring hoyong ngalakukeun sababaraha bentuk rehabilitasi paru-paru di bumi. Kuring kaget yén latihan dina program éta kedah dilaksanakeun unggal dinten, sabab program paru-paru sateuacana di rumah sakit ngan ukur tilu kali saminggu. Nanging, program ieu langkung saderhana.

Kuring ngalakukeun rutin manjang pikeun sababaraha menit sateuacan latihan, sareng kuring ayeuna parantos ngenalkeun beurat 2.5kg, tapi kuring bakal ngalakukeunana tanpa beurat nalika kuring mimiti ngamimitian. Kuring ngamimitian dina jumlah panghandapna tina reps pikeun seated sarta latihan nangtung sarta geus laun ngaronjat kana susunan dianjurkeun. Abdi nyandak waktos abdi pikeun ngalakukeun latihan sabab abdi tiasa sesak napas, sareng waktosna gumantung kana jinis dinten anu kuring lakukeun. Kuring megatkeun hambalan 30-menit jadi dua; hiji hal kahiji isuk-isuk jeung hiji sanggeus dahar beurang. Upami kuring jalan-jalan di luar, kuring ngan ukur ngalakukeun latihan anu sanés sareng henteu rutin léngkah. Kuring nyieun usaha sadar konsentrasi dina engapan kuring sakumaha dituduhkeun dina bagan. Kuring nganggo téknik pernapasan anu disarankeun ku Phil (Fisioterapis Spesialis Pusat Aspergillosis Nasional, video aya di dieu), anu parantos janten tujuan kuring pikeun ngahirupkeun deui normal.

Nalika kuring ngamimitian program ieu, tingkat jenuh oksigén kuring goréng. Kuring éta breathless pikeun période lila, sarta kuring bakal sangsara sadayana dinten kalayan kamacetan nasal dahsyat na postnasal netes - Kuring ieu salawasna steaming kalawan kristal menthol. Incorporating latihan jeung téhnik engapan kana rutin poean kuring (hal kahiji isuk-isuk di pangkeng kuring jeung jandéla muka) geus miboga éfék profound. kamacetan abdi mupus gampang tanpa steaming. Abdi tiasa nyandak napas anu langkung jero sareng nahan napas langkung lami. Kuring geus perhatikeun waktu nu diperlukeun keur kuring cageur tina episode tingkat oksigén low sarta breathlessness ogé geus ningkat. Kuring ngalakukeun sagala latihan dina tabél; kasaimbangan anu penting, sarta kalawan waktu jeung prakna, kuring ngaronjatkeun - sanajan kuring teu ngamimitian ngalakukeunana ku panon ditutup - Abdi teu acan aya! Abdi ngarepkeun yén nyerat akun kuring ngeunaan mangpaat bahkan anu paling ringan tina program latihan parantos masihan kapercayaan sareng dorongan ka batur pikeun ngalaksanakeun program latihan di bumi.

 

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan latihan sareng aspergillosis, Ahli Fisioterapis Spesialis kami Phil Langdon ngagaduhan ceramah anu sayogi via kami. Saluran YouTube di dieu. 

Puseur Aspergillosis Nasional (NAC) rapat Rojongan Pasén & Perawat: Juli 2021

Rapat pangrojong kami henteu resmi sareng dirancang pikeun nyayogikeun pamilon ngobrol, naroskeun patarosan sareng ngadangukeun sababaraha pendapat ahli ngeunaan rupa-rupa mata pelajaran anu aya hubunganana sareng aspergillosis dina sababaraha cara - anjeun ogé tiasa naroskeun patarosan. Teu aya anu kedah angkat tanpa patarosan na gaduh jawaban ti tim NAC.

Bulan ieu urang ngobrol ti grup Infeksi Jamur Universitas Manchester & Manchester (MFIG) panalungtik Jorge Amich Elias ngeunaan panalungtikanana ngeunaan cara-cara anyar pikeun ngubaran aspergillosis - anu ieu ogé ngagaduhan pangobatan anu siap dianggo!

Tingali pidéo lengkep di dieu

Urang ogé kungsi ngobrol informatif dina subyek penting tina Surat kuasa ti anggota tim NAC Lauren Amphlett.

Tempo hiji kumpulan rapat urang balik deui sababaraha taun di dieu

Kamanusaan sarta Studi Palliative - Teu Naon Anjeun Bisa Mikir

Jalma anu gering kronis kadang-kadang dipenta pikeun nimbang-nimbang asup kana periode nampi perawatan paliatif. Sacara tradisional perawatan paliatif disaruakeun sareng perawatan akhir hirup, janten upami anjeun ditawarkeun perawatan paliatif éta tiasa janten prospek anu pikasieuneun sareng leres-leres mikir yén pagawé kaséhatan anjeun nyiapkeun anjeun pikeun tahap akhir panyakit anjeun. Éta henteu masalahna.

Perawatan tungtung-hirup biasana berputar dina waktos anu anjeun tinggalkeun sabisa-bisa. Beuki perawatan paliatif ngalakukeun leuwih ti éta - teh Halaman inpormasi NHS ngeunaan perawatan Ahir-hirup ngawengku exerpt handap:

Perawatan tungtung hirup kalebet perawatan paliatif. Upami Anjeun gaduh kasakit nu teu bisa diubaran, perawatan paliatif ngajadikeun anjeun nyaman sabisa, ku ngatur nyeri Anjeun jeung gejala distressing séjén. Éta ogé ngalibatkeun dukungan psikologis, sosial sareng spiritual pikeun anjeun sareng kulawarga atanapi wali anjeun. Ieu disebut pendekatan holistik, sabab ngurus anjeun salaku "sakabeh" jalma, teu ngan gering atawa gejala Anjeun.

Perawatan paliatif henteu ngan ukur pikeun tungtung hirup - anjeun tiasa nampi perawatan paliatif sateuacanna nalika gering anjeun, nalika anjeun masih nampi terapi sanés pikeun ngubaran kaayaan anjeun.

Nalika kami nyarioskeun ngeunaan perawatan paliatif ka kelompok pasien kami, ieu mangrupikeun sababaraha koméntar:

Perawatan paliatif tiasa ngabantosan pisan. Hiji jalma anu kuring damel sareng éta lemah pisan nalika urang mimiti tepang sababaraha taun ka pengker saatos kahirupan anu aktip pisan. Anjeunna boro bisa nyarita. Anjeunna dirujuk ka tim perawatan paliatif lokal di hospice dimana aranjeunna tiasa nawiskeun rupa-rupa kagiatan, perawatan holistik sareng sosialisasi. Anjeunna ayeuna langkung saé sareng jalma anu cerewet, pindah kalayan kualitas kahirupan anu langkung saé.

 aranjeunna ngenalkeun tenang sareng kapastian kana kaayaan anu henteu biasana aya.

Abdi henteu tiasa nyarankeun pikeun dirujuk ka perawatan paliatif. Punten entong nganggap perawatan paliatif sareng perawatan tungtung hirup sami.

Perawatan paliatif disayogikeun ku sajumlah ahli médis supados anjeun tiasa naroskeun ku dokter atanapi spesialis rumah sakit. Éta tiasa dikirimkeun dina sababaraha setélan - dina sababaraha conto anu urang kantos ngupingkeun ngeunaan anyar-anyar ieu hospice lokal nyayogikeun dukungan pikeun ngahontal tujuan pribadi pikeun hirup saé - pikeun pasien sareng panyawat sareng kulawargana. Éta ngajantenkeun bédana ageung pikeun kahirupan jalma-jalma anu prihatin.

Hospice UK

 

Aspergillosis Pasén & Rojongan Career

Seueur leungeun anu ngalambangkeun jalma-jalma ngahiji sareng miara sareng ngahiji pikeun silih bantosan sareng aspergillosisna.

Di dieu di Pusat Aspergillosis Nasional, urang ngartos pentingna nyayogikeun dukungan sareng bangga pikeun ngahijikeun anu kapangaruhan ku aspergillosis.

 

Ngaliwatan saluran média sosial urang, grup rojongan mingguan maya urang jeung rapat sabar bulanan, kami nyadiakeun platform diaksés dimana jalma bisa nanyakeun, babagi pangalaman maranéhanana hirup kalawan aspergillosis, sarta nganyatakeun émosi jeung frustrations maranéhanana - kalawan jalma anu ngarti mimitina. Anggota kami rutin ngabagi naséhat anekdot sareng mangrupikeun sumber pangrojong sareng dorongan anu henteu terbatas. Tim NAC sok aya dina masihan inpormasi, rambu pikeun sumber daya, sareng dina unggal rapat bulanan, kami nampilkeun topik anu relevan pikeun aspergillosis.

Simkuring boga grup rojongan mingguan nu meets (ampir) unggal Kemis di 10am sarta leuwih formal rapat bulanan dina Jumaah kahiji unggal bulan, 1 - 3 pm. Sadayana wilujeng sumping. Rapat ditutup captioned, sareng anjeun henteu kedah janten pasién NAC - kanyataanna, anjeun henteu kedah aya di Inggris - kami ngabagéakeun jalma-jalma ti sakumna dunya!

Alison Heckler asalna ti Selandia Anyar, sareng anjeunna ngagaduhan alérgi Bronchopulmonary Aspergillosis (ABPA). Alison bageur pisan pikeun nyarioskeun ka kami naha, kalolobaan minggu, anjeunna tetep dugi ka waktos sare pikeun ngiringan rapat dukungan mingguan urang.

 

Kuring ngagabung ka Grup Rojongan Aspergillosis nalika kuring munggaran didiagnosis aspergillosis. Kuring dipasihan inpormasi nol, janten kuring milarian sumber inpormasi anu dipercaya. Kuring rada gering dina waktos éta, sareng hiji anggota grup ngajamin yén sakali tingkat pangobatan kuring leres, kuring bakal nampi sababaraha tingkat kahirupan deui.

 

Sarerea jadi encouraging bari tetep realistis tur jujur ​​ngeunaan complexities tina kondisi.

Graham sareng anu sanésna ti tim NAC tiasa ngajawab patarosan tina sudut pandang profésional, sareng masihan inpormasi ngeunaan panalungtikan sareng pamekaran énggal.

 

Kuring henteu terang saha waé di NZ anu ngagaduhan Aspergillosis, janten langkung saé gaduh sakelompok réréncangan anu bakal ngajemput dimana kuring (sacara kaséhatan), anu henteu peryogi katerangan sareng gaduh hal anu nyorong pikeun nyarios. Aranjeunna paduli tina posisi anu ngahubungkeun sareng ngartos yén "katingali saé" henteu hartosna yén kuring.

Éta ogé ngabantosan, nalika kuring ngarasa frustasi, pikeun ngakuan yén batur nuju nyanghareupan masalah anu langkung seueur sareng nempatkeun deui kana sudut pandang.

 

Kusabab grup éta dasarna Inggris, diskusi sering museurkeun kana NHS, tapi bahkan éta ngabantosan kuring tetep dina sudut pandang. Aya inpormasi anu badé dicandak. NZ ngagaduhan Sistem Kaséhatan Umum anu sami, sareng tim médis kuring ayeuna sigana ngartos ABPA. Pikeun sakabéh faults na, Kami pisan ngaapresiasi naon urang boga, utamana lamun kuring boga sababaraha pamahaman sistem di nagara sejen.

 

Kuring resep rapat virtual dina Zoom sabab kuring komunikasi sareng jalma nyata; teu ngan hiji feed ditulis anonim. Urang bisa guyonan jeung seuri babarengan jeung babagi saeutik saeutik tina kahirupan urang. Paguneman anu rada diarahkeun, sering dijurung ku pananya batur, informatif sareng mangpaat. Ieu teras muji tulisan berharga anu dipasang dina halaman dukungan sareng halaman wéb.

Pikeun langkung rinci sareng inpormasi ngeunaan cara ngiringan rapat kami, tuturkeun tautan di handap ieu:

Aspergillosis Patient & Carer Grup Dukungan Virtual, unggal Kemis 10am. 

Aspergillosis Bulanan Pasén & Carer Rapat, Jumaah kahiji unggal bulan, 1 - 3pm.

 

Anjeun tiasa mendakan kami dina Média Sosial:

1 2