Rojongan pikeun Carers

Upami anjeun maca ieu pertama kalina sigana hartosna anjeun ngadukung batur anu ngagaduhan aspergillosis. Aspergillosis tiasa janten panyawat jangka panjang kalayan seueur pasang surut. Pasén mindeng dibéré stéroid (jeung pangobatan séjén) nyandak keur lila; ieu tiasa gaduh seueur efek samping nu duanana emotionally jeung fisik draining, pikeun anjeun jeung jalma kalawan kondisi.

Hasil gambar pikeun carer

Sering karasa aya jalan anu teu aya tungtungna di payun anjeun duaan anu anjeun kedah teras-terasan. Anjeun bakal parantos nampi seueur dukungan ti profesi médis pikeun ngabantosan jalma anu ngagaduhan aspergillosis, tapi penting pisan yén anjeun, anu jaga, ogé dirawat sareng dirojong. Mindeng katingalina teu dipaliré ku pamaréntah sareng rumah sakit, wali nyayogikeun jasa anu penting sanaos aranjeunna ngalakukeun éta pikeun cinta tinimbang ganjaran finansial! Pamaréntah nyayogikeun sababaraha dukungan kauangan pikeun wali anu kualifikasi sareng sigana ngakuan pentingna para wali dina parobihan kabijakan anu langkung énggal (ngadangukeun ceramah anu dipasihkeun ku Steve Webster ti Manchester Carers Center, Juni 2013) ku cara masihan tekenan énggal kana dukunganana. .

Naha pangasuh peryogi dukungan? 

Dicokot tina ramatloka carers.org:

Perawat mangrupikeun sumber perawatan sareng dukungan panggedéna di unggal daérah Inggris. Éta pikeun kapentingan saréréa yén aranjeunna dirojong.

  • Nyandak peran miara tiasa hartosna nyanghareupan kahirupan kamiskinan, isolasi, frustasi, kaséhatan gering sareng déprési.
  • Seueur pangasuh nyerahkeun panghasilan, prospek padamelan masa depan sareng hak mancén pikeun janten panyawat.
  • Seueur anu ngurus ogé damel di luar bumi sareng nyobian nyulap padamelan kalayan tanggung jawabna salaku panyawat.
  • Mayoritas carers bajoang nyalira sareng henteu terang yén bantosan sayogi pikeun aranjeunna.
  • Perawat nyarios yén aksés kana inpormasi, dukungan kauangan sareng istirahat dina miara penting pisan pikeun ngabantosan aranjeunna ngatur dampak miara dina kahirupan maranéhanana.

Carers ngalaman loba kaayaan miara béda. Anu jaga tiasa janten jalma anu ngurus orok énggal anu cacad atanapi ngarawat indung sepuh, anu ngadukung pasangan anu nyalahgunakeun zat atanapi masalah kaséhatan méntal. Sanajan béda kalungguhan miara ieu, sakabéh carers babagi sababaraha kaperluan dasar. Kabéh carers ogé butuh jasa pikeun bisa mikawanoh individu jeung ngarobah pangabutuh sapanjang lalampahan miara maranéhanana.

Carers mindeng sangsara gering-kaséhatan alatan peran miara maranéhanana. Pikeun ngajaga kalayan aman sareng ngajaga kaséhatan fisik sareng méntal sareng karaharjaan, panyawat peryogi inpormasi, dukungan, hormat sareng pangakuan ti para profesional anu aya hubunganana. Pangrojong ningkat pikeun jalma anu diurus tiasa ngajantenkeun peran panyawat langkung tiasa diatur.

Perawat peryogi pangrojong pikeun tiasa juggle padamelan sareng peran miara atanapi uih deui damel upami aranjeunna kaleungitan padamelan kusabab miara.

Pas-perawatan, wali tiasa peryogi dukungan pikeun ngawangun deui kahirupan sorangan sareng nyambung deui sareng pendidikan, padamelan atanapi kahirupan sosial.

Kalayan populasi sepuh, Inggris bakal peryogi perawatan langkung ti kulawarga sareng réréncangan ka hareup. Ieu mangrupikeun masalah anu bakal nyabak kahirupan sadayana dina waktosna. Pangrojong carer prihatin sadayana.

Perawat di Inggris tiasa nampi dukungan praktis! 

Ieu bisa nyandak bentuk pasamoan jeung sasama carers online dimana masalah bisa dibagikeun jeung satengah atawa dukungan telepon, tapi ogé bisa nyandak bentuk pitulung praktis, jeung duit pikeun mantuan jeung meuli barang mangpaat kawas komputer, palajaran nyetir, latihan atawa ngan libur. Aya ogé seueur naséhat pikeun ngalamar kauntungan jeung hibah nu loba carers anu dijudulan, sarta mantuan kalawan ngarecah libur pikeun diri atawa malah sakabeh kulawarga. Grup lokal sering ngajalankeun kagiatan sareng dinten-dinten anu dirancang pikeun masihan anjeun parobihan pamandangan sareng anu sanés pikeun dipikiran sakedap.

Panungtungan tapi pasti teu saeutik, miara hiji jalma gering bisa sorangan pisan emotionally jeung fisik capé. Inget pikeun ngurus diri sateuacan ngarawat pasien - anjeun henteu saé upami anjeun capé teuing damel sareng mikir éfisién.

Jalma anu tiasa ngahadiran Rapat Rojongan di Pusat Aspergillosis Nasional bakal mendakan yén urang sering nyorong pamisahan pasien & wali dina istirahat antara ceramah sareng urang mendakan yén anu ngamungkinkeun para wali ngobrol di antara dirina - sering ngeunaan subjek anu aranjeunna mendakan langkung narik tibatan pasien. ! Urang ogé nyadiakeun perpustakaan éksténsif ngeunaan pamplet jeung booklets pikeun carers.

Émbaran salajengna:

Carers, Kulawarga & Babaturan: Aspergillosis - Grup Rojongan Facebook

Grup ieu kanggo saha waé anu aub dina miara jalma anu aspergillosis, alérgi kana Aspergillus atanapi asma anu sensitipitas jamur. Tujuanana pikeun nawiskeun silih dukungan sareng dimoderasi ku anggota staf ti Pusat Aspergillosis Nasional, Manchester, Inggris.

Bantuan kauangan

UK - Kauntungan Carers. Anjeun tiasa nampi Kredit Carer upami anjeun ngarawat batur sahenteuna 20 jam saminggu.

Dukungan di AS (kalebet dukungan kauangan)

Aya rojongan sadia pikeun Caregivers dina ramatloka pamaréntah AS ieu

Upami pangasuhna murangkalih (sahandapeun 21 taun) maka aranjeunna ogé tiasa nampi dukungan via Ngabantu Young Carers anu ngarojong, ngatur ngarecah jeung libur jeung ngayakeun acara pikeun carers ngora.

Gerakan Hak Carers - Internasional

Gerakan hak-hak Carers usaha pikeun alamat isu panghasilan low, pangaluaran sosial, ruksakna kaséhatan méntal sarta fisik sarta kurangna pangakuan nu geus diidentipikasi ku artikel panalungtikan sarta studi ngeunaan carers unpaid (atawa caregivers sakumaha aranjeunna dipikawanoh di AS). Watesan kabébasan sareng kasempetan panyawat anu teu dibayar disababkeun ku beban beurat miara parantos nyababkeun gerakan hak-hak Carers. Dina kabijakan sosial sareng istilah kampanye, penting pisan pikeun ngabédakeun anu jelas antara grup ieu sareng kaayaan buruh anu dibayar, anu di kalolobaan nagara maju ngagaduhan kauntungan perlindungan padamelan sareng hak-hak di tempat kerja.

Rapat Aspergillosis pikeun Pasén & Perawat

Tingali inpormasi langkung seueur ngeunaan Rapat Pasén Pusat Aspergillosis Bulanan

Rapat bulanan pikeun pasien anu urang diayakeun unggal bulan di Pusat Aspergillosis Nasional ogé dibuka pikeun para wali sareng seueur anu ngahadiran unggal rapat.

Pagawe kalayan Manchester Carers Center sering ngahadiran rapat sareng dina waktos istirahat urang nyobian ngayakeun paguneman anu misah sareng para wali supados aranjeunna tiasa nyebarkeun pandangan sareng kabutuhan khususna. Aya grup anu sami di seueur kota di Inggris sareng anjeun tiasa nampi inpormasi ngeunaan grup éta ngalangkungan Carers Center atanapi ku ngahubungi CarersTrust

Terakhir Diupdate tanggal 7 Maret 2019 ku Megan