percobaan klinis

Pilihan obat antijamur di pasar leutik, sareng aya watesan anu tiasa diresepkeun ku NHS. Seueur galur jamur parantos mekarkeun résistansi kana sababaraha obat, sareng efek samping anu parah hartosna sababaraha pasien teu tiasa toleran obat-obatan anu tangtu, janten peryogi pisan pikeun antifungal énggal, saéna tina kelas énggal anu henteu acan kapangaruhan ku résistansi.

Kumaha ubar anyar disatujuan

Meunangkeun ubar anyar anu disatujuan nyaéta prosés anu panjang sareng mahal anu biasana ngalangkungan tahap-tahap ieu:

Panalungtikan dasarDiajar ngeunaan panyakit sareng milarian target molekular pikeun ubar anyar anu bakal dianggo ngalawan. 
Kapanggihna ubarScreening perpustakaan bahan kimia, atawa tweaking struktur sanyawa ngajangjikeun.
Studi pra-klinisNguji kumaha poténsi ubar anyar tiasa dianggo dina tabung tés atanapi modél sato.
Aplikasi pikeun ngamimitian percobaan manusa
Fase 0 sareng INguji ubar dina sukarelawan séhat, pikeun ningali naon anu lumangsung kana ubar di jero awak - kumaha kaserepna kana aliran getih, disebarkeun ka jaringan anu relevan (contona bayah), dimetabolisme sareng dileungitkeun ngaliwatan cikiih/faeces. Ieu ngabantuan panalungtik mutuskeun naon rentang dosages dipaké dina percobaan.
fase IINguji ubar dina sababaraha ratus pasien kalayan kaayaan éta, pikeun ningali dosis mana anu paling efektif sareng kéngingkeun ideu ngeunaan efek samping anu umum.
fase IIINguji ubar dina sababaraha ratus nepi ka sababaraha rébu pasien kalayan kaayaan éta, pikeun ngukur sacara akurat kumaha ubar ngubaran panyakit sareng sabaraha sering ngahasilkeun unggal efek samping.
Aplikasi pikeun persetujuan ubarNgalamar ka EMA (Eropa) atanapi lembaga pangaturan ubar khusus nagara sapertos FDA (AS) pikeun idin pikeun ngamimitian ngajual obat.
penilaian NICEMutuskeun naha ubar éta cukup mangpaat pikeun ngajantenkeun biaya ka NHS
Commissioning / waragadUpami NICE henteu nyarankeun ubar pikeun panggunaan rutin (anu janten kasus pikeun seueur antifungal), dokter masih tiasa resep ka pasien upami CCG lokalna satuju pikeun ngabiayaan éta. NAC mangrupikeun spesialis CCG anu gaduh kabébasan tambahan pikeun resep antijamur anu tangtu, sareng sababaraha unit cangkok tiasa resep prophylaxis antijamur.
Tahap IVOgé katelah pos-marketing. Mariksa yén ubar ngalaksanakeun sakumaha anu dipiharep dina setting 'dunya nyata'.

Baca langkung seueur ngeunaan prosés persetujuan: Jurnal Farmasi or Van Norman (2016)

CCG = Grup Commissioning klinis

Sakumaha anjeun tiasa bayangkeun, sesah nyarios sareng pasti sabaraha lami waktosna pikeun ubar anyar anu anjeun kantos nguping bakal sayogi di klinik. Urang ngabahas kamajuan panganyarna dina rapat sabar jeung carer bulanan urang, nu bisa nonton di dieu.

Naon ubar anyar anu ayeuna nuju uji coba pikeun aspergillosis?

Ubar anyar biasana disatujuan pikeun aspergillosis invasif sateuacan CPA / ABPA.

  •  F901318 (olorofim) mangrupikeun antijamur novél tina kelas ubar anu énggal (orotomides). Ieu keur dimekarkeun ku F2G Ltd, Nu mangrupakeun parusahaan spin-off anu Advisors kaasup Professor Denning. F901318 parantos ngalangkungan sababaraha uji coba Fase I sareng nembé (Juli 2018) ngalebetkeun Fase II percobaan ningali kumaha ogé gawéna di 100 penderita inféksi jamur invasif anu teu boga pilihan perlakuan séjén.

Kumaha milarian inpormasi ngeunaan uji aspergillosis

Uji klinis kedah didaptarkeun sacara umum pikeun alesan etika (sabab ngalibatkeun subjek manusa). Anjeun tiasa make clinicaltrials.gov pikeun milarian uji coba anu anjeun tiasa ilubiung, atanapi mendakan hasil uji coba anu nembe réngsé.

Upami anjeun henteu resep kana résiko anu aya dina nguji ubar énggal, anjeun tiasa janten sukarelawan pikeun pendaptaran atanapi studi diagnostik / biomarker. Seueur uji coba ningali kumaha urang tiasa nganggo ubar anu tos aya dina dosis énggal atanapi kombinasi énggal, atanapi dina kelompok pasien anu béda, sapertos. ATCF: Itraconazole/voriconazole pikeun penderita cystic fibrosis anu sputum téh persistently positif pikeun Aspergillus.

screengrab tina situs web uji klinis

Panungtungan diropéa dina Nopémber 6, 2019 ku Megan