gambaran

Ieu mangrupikeun bentuk aspergillosis anu jarang, mangaruhan jalma anu ngagaduhan a sistim imun normal. Ngan sababaraha kasus geus dilaporkeun, biasana sanggeus paparan lingkungan parna misalna nalika kakeunaan jarami kapang, chippings kulit tangkal, lebu dina setting pagawean jeung dina hiji kasus, sanggeus deukeut drowning! Paparan tiasa pondok - hiji kajadian.

    gejala

    Tanda sareng gejala tiasa kalebet: 

    • nyenyepan (38C+)
    • Shortness tina napas 
    • Wheezing 
    • Gancang, napas deet
    • Batuk, anu tiasa ngahasilkeun mukosa
    • Nyeri dada anu beuki parah nalika nyeuseup jero

    carana nangtukeun rupa panyakitna

    Diagnosing pneumonia Aspergillus tiasa sesah sabab tanda sareng gejala tiasa disalahartikeun pikeun alveolitis alérgi ekstrinsik sareng anu tiasa nyababkeun pengobatan kortikosteroid, anu henteu pantes pikeun pneumonia sareng tiasa nyababkeun parah kaayaan. Ku alatan éta, sauntuyan tés spesialis dilakukeun pikeun ngahontal diagnosis definitif. 

    sabab

    Aspergillus pneumonia ngabalukarkeun jelas patali jeung paparan ngadadak ka sajumlah badag spora jamur. Urang tiasa ngaduga yén ieu tiasa ngaleungitkeun réspon sistem imun dina sababaraha pasien tapi ieu teu well researched. Kami ogé mimiti ningali kasus anu aya hubunganana sareng jalma-jalma anu cicing di bumi anu beueus, kapang tapi hubungan antara kapang di bumi sareng kapang dina saluran pernapasan pasien kirang mapan. Dina kasus panganyarna di Manchester Aspergillus pneumonia dibikeun salaku ngabalukarkeun maot tapi tingkat pisan low Aspergillus dideteksi di imah (Tingali artikel dina Manchester Atang News). 

    Pikeun review panganyarna dina sagala bentuk aspergillosis kaasup Aspergillus pneumonia:  Spéktrum klinis aspergillosis pulmonal, Kosmidis & Denning, Thorax 70 (3) Unduh gratis

    anggapanana

    Aspergillosis invasif merlukeun rumah sakit sareng perawatan kalayan pangobatan antifungal intravena. Teu dirawat, bentuk aspergillosis ieu tiasa fatal. 

    Skip to eusi