stéroid

Prednisolone kagolong kana grup ubar anu katelah glukokortikoid, nyaéta stéroid. Éta tiasa dianggo pikeun ngabantosan gangguan radang sareng alérgi sapertos asma, rematik rheumatoid sareng colitis ku cara ngaleungitkeun peradangan.

Prednisolone sayogi dina bentuk tablet, tablet larut sareng suntikan. Éta ogé sayogi dina bentuk coated enteric, anu hartosna aranjeunna henteu mimiti ngarecah dugi ka aranjeunna ngaliwat burih sareng ngahontal peujit leutik. Ieu ngurangan résiko iritasi lambung.

Kanggo inpo tentang pangobatan séjén pikeun aspergillosis, klik di dieu.

Struktur kimia prednisilon, ubar dina kelas ubar disebut stéroid

Sateuacan Nyandak Prednisolone

Pastikeun dokter atanapi tukang ubar anjeun terang:

  • mun anjeun hamil, nyobian pikeun orok atawa breastfeeding
  • upami anjeun ngalaman setrés, trauma, dioperasi atanapi badé dioperasi
  • upami anjeun ngagaduhan septicaemia, TB (tuberkulosis), atanapi gaduh riwayat kulawarga tina kaayaan ieu
  • upami anjeun kaserang sagala jinis inféksi, kalebet cacar hayam, cacar atanapi cacar atanapi parantos aya hubungan sareng saha waé anu ngagaduhanana
  • lamun kakurangan tina darah tinggi, epilepsy, masalah jantung atawa boga sajarah kulawarga kaayaan ieu
  • upami anjeun ngalaman masalah ati atanapi ginjal
  • upami anjeun kaserang diabetes mellitus atanapi glaucoma atanapi gaduh riwayat kulawarga tina kaayaan ieu
  • upami anjeun kakurangan tina osteoporosis atanapi upami anjeun awéwé anu parantos ménopause
  • lamun kakurangan tina psychosis atawa boga sajarah kulawarga masalah méntal
  • lamun kakurangan tina myasthenia gravis (panyakit weakening otot)
  • upami anjeun kaserang maag peptic atanapi gangguan peujit lambung atanapi gaduh riwayat kaayaan ieu
  • upami anjeun nembé ngagaduhan vaksinasi atanapi badé gaduh vaksinasi
  • upami anjeun kantos ngalaman réaksi alérgi kana ieu atanapi ubar anu sanés
  • upami anjeun nyandak obat-obatan sanés, kalebet anu sayogi mésér tanpa resép (obat herbal sareng komplementer)

Kumaha Nyokot Prednisolone

  • Candak nginum obat anjeun persis sakumaha diarahkeun ku dokter anjeun.
  • Sok baca brosur inpormasi produsén, upami mungkin, sateuacan ngamimitian perawatan (ieu ogé aya di handapeun halaman ieu).
  • Entong eureun nyandak prednisolone tanpa nyarios heula ka dokter anjeun.
  • Anjeun kedah turutan petunjuk anu dicitak anu parantos dipasihkeun sareng obat anjeun.
  • Unggal dosis prednisolon kedah dicandak sareng atanapi saatos tuang. Upami nyandak salaku dosis tunggal nyandak sareng atanapi saatos sarapan.
  • Upami anjeun parantos resep prednisolone larut anjeun kedah larut atanapi campur dina cai sateuacan nyandak.
  • Upami anjeun parantos resep prednisolon anu dilapis enterik, anjeun kedah ngelek sadayana, henteu dikunyah atanapi ditumbuk. Entong nyandak pangobatan gangguan pencernaan dina waktos anu sami sareng prednisolon anu dilapis enterik.
  • Coba nginum obat ieu dina waktos anu sami unggal dinten supados teu aya dosis anu leungit.
  • Ulah nyandak leuwih ti dosis prescribed. Upami anjeun nyangka yén anjeun atanapi batur parantos overdosis prednisolone, hubungi dokter anjeun atanapi angkat ka departemén kacilakaan sareng darurat di rumah sakit lokal anjeun sakaligus. Salawasna nyandak wadahna sareng anjeun, upami mungkin, sanajan kosong.
  • Ubar ieu kanggo anjeun. Ulah masihan ka batur sanajan kaayaan maranéhanana sigana sarua jeung anjeun.

Kengingkeun mangpaat pangseueurna tina pangobatan anjeun

  • Sateuacan nyandak ubar 'over-the-counter', parios sareng apoteker anjeun obat mana anu aman pikeun anjeun nyandak sareng prednisolone.
  • Upami anjeun ngahubungi saha waé anu kaserang cacar, cacar atanapi cacar atanapi anu curiga aranjeunna gaduh aranjeunna, anjeun kedah ningali dokter anjeun pas mungkin.
  • Lamun geus dibéré kartu perlakuan stéroid, mawa eta sareng anjeun sepanjang waktos.
  • Sateuacan ngalaksanakeun perawatan médis atanapi bedah naon waé, kalebet perawatan dental atanapi darurat atanapi tés médis naon waé, béjakeun ka dokter, dokter gigi atanapi ahli bedah anjeun nyandak prednisolone sareng nunjukkeun kartu perawatan anjeun.
  • Nalika nyandak prednisolone teu gaduh vaksinasi tanpa nyarios heula ka dokter anjeun.

Naha Prednisolone tiasa nyababkeun masalah?

Kalayan épék anu diperyogikeun, sadaya obat tiasa nyababkeun efek samping anu teu dihoyongkeun, anu biasana ningkat nalika awak anjeun nyaluyukeun kana ubar énggal. Nyarios sareng dokter anjeun upami salah sahiji efek samping di handap ieu neraskeun atanapi janten masalah.

Gangguan pencernaan, maag burih (kalayan perdarahan atanapi perforasi), kembung, maag esophageal (gullet), sariawan, radang pankréas, nyeri otot panangan sareng suku luhur, ipis sareng kaleungitan tulang, narekahan tulang sareng urat, suprési adrénal, perioda henteu teratur atawa stoppage, sindrom cushing (tambah beurat awak luhur), tumuwuhna bulu, gain beurat, parobahan dina protéin awak jeung kalsium, ngaronjat napsu, ngaronjat karentanan kana inféksi, euforia (parasaan luhur), rasa gumantung kana perlakuan, depresi. , sleeplessness, tekanan dina saraf panon (kadangkala di barudak di stopping treatment), worsening of schizophrenia jeung epilepsy, glaucoma, (kanaékan tekanan dina panon), tekanan dina saraf panon, thinning tina jaringan panon. , worsening inféksi viral atawa jamur panon, ngurangan penyembuhan, thinning tina kulit, bruising, stretch marks, bintik reddening, jerawat, cai jeung uyah ingetan, réaksi hypersensitivity, cl getih. ots, seueul (parasaan gering), malaise (parasaan umum teu damang) atawa hiccups.

Taroskeun ka dokter atanapi tukang ubar anjeun upami salah sahiji efek samping anu disebatkeun di luhur neraskeun atanapi janten nyusahkeun. Anjeun ogé kedah nyarios ka dokter atanapi tukang ubar upami anjeun ngalaman efek samping sanés anu henteu disebatkeun dina brosur ieu.

Kumaha nyimpen Prednisolone

  • Jauhkeun sadaya obat tina jangkauan barudak.
  • Nyimpen di tempat garing anu tiis, jauh tina panas langsung sareng cahaya.
  • Entong tetep kadaluwarsa atanapi obat-obatan anu teu dihoyongkeun. Piceun eta aman kaluar jangkauan sahiji barudak atawa bawa ka tukang ubar lokal anjeun anu bakal dispose aranjeunna keur anjeun.

inpo salajengna

Leaflet Informasi Pasien (PIL):

  • Prednisolon

Manchester Universitas NHS Yayasan Amanah disadiakeun dina nuturkeun saran pikeun pasien anu nyandak prednisolone.

Pasien UK

Kortikosteroid: inpormasi éksténsif dina kagunaan, kalemahan, kumaha aranjeunna tiasa dianggo, kumaha aranjeunna dianggo di klinik, inpormasi naon anu kedah dipasihkeun ku pasien sareng seueur deui.

Terakhir Diupdate tanggal 21 Maret 2022 ku admin