Nyegah beueus

Beueus di bumi tiasa nyorong kamekaran kapang, bahaya kaséhatan pikeun sadayana, khususna anu ngagaduhan sistem imun anu lemah atanapi kaayaan paru-paru sapertos aspergillosis. Ieu sababaraha cara pikeun ngirangan Uap di bumi anjeun:

jandéla beueus

Urang bisa ngawatesan sumebarna uap cai ku nutup panto bari mandi, mandi atawa masak. Urang tiasa masang kipas ékstrak sénsitip lembab di daérah sumber (dapur, kamar mandi).

Kalembaban kedah antara 30 - 60% gumantung kana waktos taun (30% salami bulan garing, 60% dina bulan baseuh). Jandéla muka atanapi ventilasi jandela biasana bakal nyaruakeun kalembaban jero ruangan sareng kalembaban di luar sareng biasana (tapi henteu salawasna) cekap pikeun nyegah masalah dina jero ruangan beueus. Upami anjeun ngan ukur tiasa muka jandéla pikeun waktos anu singget, sering aya mangpaatna pikeun muka jandela di hiji sisi wangunan sareng anu sanésna di sisi sabalikna sabab ieu nyorong aliran hawa anu saé ngalangkungan sakumna lantai wangunan.

Sababaraha pasipatan anu langkung lami (sapertos anu gaduh témbok luar anu teu aya rongga anu nyegah Uap nembus kana témbok jero) masih tiasa gaduh masalah nalika cuaca tiis. Dina kasus ieu, perhatikeun kapang, khususna di daérah dimana sirkulasi hawa sakedik (misalna tukangeun lomari atanapi bahkan dina lomari, upami aranjeunna diwangun sareng nganggo témbok luar salaku tukangeun lomari). Cabut kapang anu tumbuh nganggo disinféktan antijamur atanapi, upami anjeun henteu mendakan alternatif, 10% pemutih rumah tangga mujarab (Disarankeun tungtunan jeung watesan di dieu).

Sababaraha sipat bakal gaduh ventilasi mékanis (MVHR) nu nyadiakeun aliran konstan hawa luar kana wangunan jeung recovers panas tina kaluar hawa jero rohangan beueus - ieu tiasa pohara efektif dina ngurangan asor bari nahan kahaneutan di imah (leuwih hade tinimbang muka jandéla dina cuaca tiis!) Unit ieu bisa dipasangan. di imah ngalaman masalah jeung beueus sarta bisa mantuan ngurangan beueus. Sakali deui aya sababaraha jinis unit ieu sareng naséhat kedah dipilarian ti ahli anu dipercaya dina ventilasi sateuacan pas - ngahubungi Chartered Institute for Service Engineers (CIBSE - Inggris atanapi global) atanapi ISSE.

CATETAN Disinféktan anu ngandung uyah amonium kuarternér, pemutih, alkohol & hidrogén péroxida geus anyar (2017 ulikan ngeunaan paparan padamelan beurat) geus implicated salaku sababaraha disinféktan anu bisa jadi faktor résiko ngaronjatna incidence of COPD. Kami henteu acan terang naha éta ngalakukeun ieu, atanapi upami éta ngabahayakeun pikeun pangguna domestik tapi nganggap éta disababkeun ku haseup anu dileupaskeun nalika éncér sareng dianggo mastikeun anjeun ngabersihan di daérah anu ventilasi ogé sareng ogé ngagem sarung tangan tahan cai nalika ngabersihkeun pikeun nyegah kontak kulit. Produk beberesih anu ngandung bahan kimia ieu dianggo sacara lega - upami aya ragu pariksa daptar bahan kimia anu aya dina produk naon waé (ngabodaskeun sering disebut natrium hipoklorit). Uyah amonium kuarterér nganggo sababaraha ngaran kimiawi anu béda-béda, ku kituna upami aya ragu pariksa ngalawan éta daptar diterbitkeun di dieu handapeun 'antimikrobial'

Upami anjeun henteu mendakan disinféktan alternatif sareng henteu hoyong nganggo salah sahiji disinféktan iritasi anu didaptarkeun di luhur maka anjeun tiasa nuturkeun tungtunan disarankeun ku EPA AS nu nunjukkeun ngan ngagunakeun detergent basajan tur tuntas drying surfaces wetted.

Upami anjeun tiasa ningkatkeun ventilasi permanén di daérah anu kapangaruhan pikeun ngirangan beueus langkung jauh teras lakukeun. Neangan nasihat profésional (RICS or ISSE) pikeun nyobaan ngaleungitkeun beueus.

CATETAN: kapang ngan hiji sumber bahya kaséhatan di imah beueus, aya sababaraha lianna misalna baktéri ogé bisa tumuwuh di imah beueus tur bisa dihirupan, bau jeung bahan kimia volatile séjén dipikawanoh janten iritasi. Ngaleungitkeun beueus kedah ngirangan sumber seueur masalah kaséhatan!

Kami perhatikeun yén seueur jalma anu cicing di bumi beueus aya sengketa jeung tuan tanah maranéhanana. Mindeng tuan tanah ngaklaim yén tenant tanggung jawab beueus sarta di Inggris anu mindeng sawaréh leres sakumaha sababaraha lapak nampik adequately ventilate imah maranéhanana dina usum tiis. Nanging, sering aya ukuran anu tiasa dilakukeun ku tuan tanah ogé. Kami pikir kompromi kedah dihontal sareng di Inggris aya palayanan ombudsman perumahan saha nu bisa jadi mediasi sengketa ieu.

Terakhir Diénggalan tanggal 9 Désémber 2019 ku Megan