Kasepian sareng Aspergillosis

Percanten atanapi henteu, katiisan parah pikeun kaséhatan anjeun sapertos obesitas, polusi udara atanapi henteu aktipitas fisik. Sababaraha studi nempatkeun katiisan salaku sarua jeung udud 15 rokok per poé.

Dina polling panganyarna dina kami Grup pasien Facebook Pikeun jalma anu ngagaduhan bentuk kronis aspergillosis 40% nyatakeun yén aranjeunna ngalamun langkung ti sakali per minggu sareng 75% anu nyatakeun yén aranjeunna ngalamun unggal dinten. Dina total 73% kacatet katiisan sahenteuna aya kalana.

Urang ogé nanya jalma anu ngurus penderita aspergillosis patarosan anu sami sareng waktos ieu 56% nyatakeun yén aranjeunna ngalamun langkung ti sakali per minggu, sareng 78% ngalamun sahenteuna aya kalana.

Pasihan dua hasil polling éta, naha jalma ngalamun kusabab aranjeunna ngagaduhan panyakit kronis anu tiasa ngabatesan sosialisasina, sareng naha aranjeunna ngalamun kusabab aranjeunna ngarawat jalma anu gering kronis?

Tingkat katiisan dina populasi umum di Inggris ayeuna aya di 45%, janten jelas langkung seueur jalma anu ngalamun dina dua kelompok anu kapangaruhan ku aspergillosis (73% sareng 78%). Saterusna, 30% jalma anu boga aspergillosis kronis dina jajak pendapat urang éta ngalamun unggal poe, nu compares kirang kalawan statistik nasional anu némbongkeun jumlah jalma dina populasi umum anu ngalamun sakumaha remen sakumaha unggal poe ngan 5%.

kacindekan: Aya genep kali saloba jalma kalawan aspergillosis kronis nu ngalamun unggal poe dibandingkeun kalawan populasi umum Inggris!

Kasepian jelas mangrupikeun masalah anu ageung pikeun jalma anu ngagaduhan aspergillosis kronis atanapi ngarawat jalma anu ngagaduhan aspergillosis kronis.

Naon anu bisa urang pigawé ngeunaan ieu?

Firstly, kasadaran masalah mangrupakeun hambalan badag ka hareup. Kasadaran kana konsékuansi anu jauh pikeun kaséhatan méntal sareng fisik urang tiasa masihan sababaraha insentif pikeun ngalakukeun tindakan pikeun nyobian ngarobih hal-hal. Kampanye pikeun ngeureunkeun Kesepian (https://www.campaigntoendloneliness.org/the-facts-on-loneliness/) geus kapanggih yén maranéhanana kapangaruhan bisa jadi sakabeh umur / gender / sanggup atawa ditumpurkeun / gering kronis atawa henteu jeung maranéhna boga tujuan pikeun mere ilham dulur nyambung jeung komunitas pikeun datangna babarengan pikeun mantuan. Taya sahijieun kedah tanpa parusahaan who wants eta.

Éta ogé nyayogikeun seueur pitunjuk sareng tip anu mangpaat ngeunaan cara ngirangan katiisan anjeun (https://www.campaigntoendloneliness.org/feeling-lonely/ ), kumaha nyambungkeun ka batur saeutik hadé, sarta ngurangan resiko kaséhatan Anjeun - lamun euweuh nu sejenna dina momen urang sadayana bisa ngalakukeun jeung ngumpul tetep haneut! Henteu paduli naha anjeun ngaraos sepi, urang sadayana tiasa mendakan cara pikeun nyambungkeun kumaha sakedap - aranjeunna sadayana diitung.

Di dieu di Pusat Aspergillosis Nasional kami ngayakeun rapat mingguan pikeun sadaya pasien di dieu di Inggris sareng di luar negeri

Rapat Zoom mangrupikeun cara anu santai sareng pikaresepeun pikeun ngobrol sareng sasama wisatawan aspergillosis sareng staf NAC (Salasa 2-3pm GMT sareng Kemis 10 - 11am GMT) dimana anjeun tiasa calik sareng ngadangukeun urang sadayana ngobrol salami sajam - anu anjeun peryogikeun nyaéta smartphone a / tablet / laptop pikeun gabung kami.

Rapatna pribadi janten kami henteu masihan petunjuk ngeunaan cara gabung dina halaman umum sapertos kieu. Pikeun pitunjuk ngeunaan cara ngiringan gabung sareng salah sahiji grup di handap ieu sareng kami bakal uih deui ka anjeun:

Grup rojongan Telegram

Grup rojongan Facebook

 

Tangtu sababaraha urang sagemblengna senang sorangan

Nyanyi pikeun kaséhatan paru-paru

Kontrol napas anu dipikabutuh pikeun nyanyi ogé tiasa ngabantosan jalma anu ngagaduhan panyakit paru-paru ngambekan langkung saé sareng tiasa ngabantosan ngangkat mood ogé anu penting pisan pikeun kaséhatan sareng kualitas kahirupan urang.

Hoyong nyobian nyanyi terapi?

Anjeun bisa jadi untung jeung manggihan a grup kaséhatan paru lokal, kumaha oge, anjeun teu kudu ninggalkeun imah anjeun pikeun kauntungan (sesi dijalankeun dina Zoom), AND anjeun teu kudu jadi sabar boh salaku grup oge kabuka pikeun carers.

Amal Asma & Kaséhatan Lung parantos nyebarkeun halaman anu masihan sababaraha inpormasi anu mangpaat ngeunaan kumaha anjeun tiasa manggihan grup nyanyi di wewengkon Anjeun.

Masker Kahariwang

Pamakéan masker masih mangrupikeun bagian penting tina cara urang ngajagi diri sareng batur tina inféksi COVID-19 sareng bakal tetep kitu pikeun sababaraha waktos. Nganggo masker pameunteu di tempat umum mangrupikeun aturan pamaréntahan anu ayeuna kedah urang laksanakeun. Kanggo sabagéan ageung jalma anu henteu ngabalukarkeun masalah, tapi pikeun sababaraha grup, éta mangrupikeun hal anu sesah pikeun diturutan.

Kanggo sababaraha, aya alesan médis pikeun henteu mampuh ngagem topéng sareng ku sabab éta, aranjeunna dipasihan pengecualian tina bimbingan pamaréntah (Pambébasan di Inggris, Pambébasan di Wales, Pambébasan di Skotlandia, Pangecualian dina NI).

Badan amal kaséhatan méntal MIND parantos nganggap kasusah anu disanghareupan ku jalma anu rawan kaserang kahariwang anu hese dikontrol sareng khususna kahariwang anu aya hubunganana sareng masker wajah. Ieu tiasa janten kahariwang nalika nyobian ngagem topéng, tapi éta ogé tiasa kalebet kahariwang anu disababkeun nalika henteu ngagem topéng dina kaayaan dimana seueur jalma sanés anu ngagemna. MIND parantos nyerat halaman inpormasi anu mangpaat anu ngarengsekeun sadaya kasulitan ieu sareng nawiskeun tip ngeunaan cara ngatur émosi éta - bahkan jalma anu ngagem topéng sareng anu hariwang ngeunaan aya di sabudeureun batur anu henteu ngagemna.

Urang sadayana tiasa sangsara tina kahariwang nalika disimpen dina kaayaan anu teu biasa, teu biasa atanapi teu pikaresepeun - teu langkung ti dina pandémik global - janten aya anu diajar pikeun kalolobaan urang dina tulisan ieu

Pencét di dieu pikeun muka halaman wéb MIND ngeunaan kahariwang facemask.

Rekaman Obrolan Latihan ayeuna sayogi!

Ngarékam ti 29 April 2021, nalika ahli fisioterapis spesialis kami Phil Langridge masihan ceramah ka pasien aspergillosis sareng kelompok dukungan para wali ngeunaan latihan.

—–Eusi vidéo—-

—–Eusi vidéo—-

  • 00:00 Intro
  • 04:38 Latihan, kagiatan fisik sareng kabugaran
  • 06:59 Naha urang kedah latihan
  • 09:51 Naha urang henteu olahraga
  • 18:14 Gol
  • 29:37 Ukuran kasuksésan
  • 32:09 Dimana ngakses pitulung
  • 37:03 Latihan kamajuan
  • 44:21 Nyeri jeung latihan
  • 47:33 Sumberdaya
  • 48:16 P&J

Sumberdaya salajengna:

Shielding pikeun Jalma Kacida Rentan Direureuhkeun dina 1 April 2021

Pamaréntah Inggris ngumumkeun yén résiko inféksi kusabab COVID-19 parantos ngirangan dugi ka 4 juta jalma anu dipénta pikeun ngalindungan kusabab résiko poténsial anu ageung narajang gejala parah tina inféksi COVID-19. nyarios yén aranjeunna tiasa ngeureunkeun tameng dina 1 April 2021. Sadayana anu kapangaruhan bakal nampi surat ti pamaréntah. dina sababaraha poé ka hareup ngajelaskeun parobahan ieu.

NB paling jalma kalawan kronis pulmonal Aspergillosis bakal geus bébéja pikeun tameng, jalma kalawan ABPA kurang kamungkinan kana tameng.

Shielding mangrupikeun bentuk konci anu ekstrim anu meryogikeun jalma pikeun cicing di jero ruangan unggal waktos, henteu nampi sémah sareng ngawatesan kontak fisik langsung sareng dunya luar. Kurangna interaksi sosial fisik langsung ieu alus teuing pikeun nyegah inféksi tina virus sapertos COVID-19 tapi panyalindunganna hargana mahal dina hal kaséhatan méntal. Kahariwang, déprési sareng katiisan anu umum sareng tiasa sesah diatasi, janten ngagampangkeun larangan ieu kedah mimiti ngabantosan ngaleungitkeun gejala éta.

Tangtosna, upami anjeun ngalaman gejala kahariwang sareng déprési anjeun kedah milarian bantosan ti dokter anjeun sabab ieu mangrupikeun masalah anu berpotensi bahaya. NHS nyadiakeun sababaraha sumber mantuan teuing.

Kami parantos ngadangukeun pasien kami di dieu di Puseur Aspergillosis Nasional di urang rapat mingguan biasa dina Zoom sareng urang Grup Rojongan Facebook jeung sababaraha ngobrol ngeunaan kahariwang maranéhanana ninggalkeun shielding, utamana lamun maranéhanana dipenta pikeun ngamimitian deui karya ku dunungan maranéhanana. Ieu sampurna normal tangtosna - pangusaha kedah ngajantenkeun anjeun uih deui ka padamelan sagampil-gancang - uih deui ka tempat kerja mangrupikeun cara anu saé pikeun ngagampangkeun diri anjeun deui kana rutinitas sareng ngaleungitkeun kasieun anjeun. Pangusaha kedah ngajantenkeun tempat damel anjeun aman pikeun dianggo.

Émut yén nalika urang asup ka lockdown aya 65000 kasus aktif sadinten sareng 2 juta jalma anu katépaan di Inggris, janten hiji jalma tina 34 katépaan. Nepi ka ayeuna 18 Maret aya 5000 kasus sadinten sareng saparapat saloba kasus aktip - 1 dina 120 katépaan.

Tambihkeun kana ieu yén sadaya jalma anu rentan pisan bakal ngagaduhan sahenteuna hiji vaksinasi anu masihan aranjeunna 90% panyalindungan sareng sahenteuna 40% jalma-jalma di sakurilingna sami-sami dilindungan, janten kamungkinan inféksi langkung ngirangan. Angkat tameng masih 2 minggu deui sareng tingkat pangurangan jalma anu dirawat di rumah sakit kusabab COVID-19 turun gancang pisan, ogé jumlah maotna. Jumlah kasus aktip ogé sigana bakal langkung handap dina 1 dina 250.

Ieu jeda dina tameng, upami kontrol urang kana virus ieu rada lesot, pamaréntah bakal ngajagi deui pikeun ngajagaan anu rentan pisan.

Baca rinci lengkep ngeunaan parobahan ieu di dieu.

1 2 3 ... 8