Kumaha ngobrol sareng babaturan sareng kulawarga ngeunaan aspergillosis

Bisa jadi teuas ngobrol jeung babaturan sareng kulawarga ngeunaan aspergillosis. Salaku kasakit langka, sababaraha urang terang ngeunaan eta, sarta sababaraha istilah médis tiasa rada ngabingungkeun. Upami anjeun nembé didiagnosis, anjeun panginten masih tiasa nangkep panyakit pikeun diri anjeun, sareng diajar kumaha éta bakal mangaruhan kahirupan anjeun. Anjeun oge bisa ngalaman preconceptions atawa asumsi ngeunaan kasakit jamur nu teu utamana mantuan.

Sadayana, ieu mangrupikeun cai anu hese pikeun nganapigasi, janten ieu sababaraha hal anu kedah dipertimbangkeun sateuacan ngobrol sareng batur ngeunaan aspergillosis pikeun pertama kalina.

  • Meunangkeun cekelan aspergillosis diri heula. Utamana upami anjeun nembe didiagnosis.

Anjeun panginten henteu kantos terang sadayana jawaban, tapi gaduh pamahaman ngeunaan jinis anjeun, pangobatan anjeun sareng naon hartosna aspergillosis pikeun anjeun bakal ngabantosan.

  • Pilih waktos sareng tempat anu saé. Bisa ngobrol hiji-ka-hiji, di tempat dimana anjeun moal interrupted, mangrupakeun hambalan kahiji alus.

Ieu ogé mangrupakeun ide nu sae pikeun milih waktu nalika anjeun teu kudu rurusuhan kaluar. Pasang ketel sareng lebetkeun.

  • Kedah sabar. Anu dipikacinta atanapi réréncangan anjeun sigana moal kantos kantos nguping ngeunaan aspergillosis, sareng tiasa bajoang sareng kecap médis anu béda-béda, janten pasihan aranjeunna waktos pikeun nyerna naon anu anjeun nyarioskeun ka aranjeunna sareng naroskeun patarosan upami aranjeunna peryogi.

Coba ulah frustasi upami aranjeunna henteu ngaréspon dina cara anu anjeun ngarepkeun. Éta panginten hanjelu pisan, nalika anu anjeun peryogikeun ayeuna nyaéta jalma anu kuat. Atanapi aranjeunna tiasa nyikat atanapi ngémutan éta, nalika anjeun hoyong aranjeunna ngartos yén aspergillosis mangrupikeun panyakit anu serius. Seringna jalma butuh waktu pikeun ngajauhan sareng mikir sateuacan uih deui kalayan nawaran dukungan, atanapi kalayan seueur patarosan - béwarakeun aranjeunna yén éta henteu kunanaon.

  • Janten kabuka sareng jujur. Nyarios ka jalma anu anjeun jaga ngeunaan panyakit éta henteu gampang, tapi penting pikeun anjeun ngajelaskeun kumaha kamungkinan aspergillosis mangaruhan anjeun. Anjeun panginten tiasa ngagoda pikeun ngirangan hal-hal, tapi jujur ​​​​saja tiasa ngabantosan dina ngatur ekspektasi babaturan atanapi anggota kulawarga anjeun ka hareup.

Sababaraha urang manggihan Téori Sendok mantuan ngajelaskeun kasakit kronis. Pondokna, sendok ngagambarkeun énergi anu dipikabutuh pikeun ngalaksanakeun tugas-tugas sapopoé (ngadangdanan, mandi, nyeuseuh, jsb). Jalma anu teu gering kronis gaduh jumlah sendok anu henteu terbatas unggal dinten. Tapi jalma anu ngagaduhan panyakit sapertos aspergillosis ngan ukur nampi, sebutkeun, 10 sendok dina dinten anu 'alus'. Ngagunakeun conto ieu bisa mantuan pikeun ngajelaskeun kumaha hirup kalawan aspergillosis mangaruhan sagala widang kahirupan.

  • Hayu aranjeunna asup. Upami anjeun ngobrol sareng batur anu caket sareng anjeun, ngondang aranjeunna pikeun diajar langkung seueur atanapi ngabagi sababaraha pangalaman anjeun tiasa ngabantosan pisan. Anjeun panginten hoyong ngajak aranjeunna pikeun janjian sareng anjeun, atanapi nganjang ka rapat dukungan lokal.  

Upami aranjeunna hoyong diajar langkung seueur, atanapi naroskeun patarosan anu anjeun henteu terang jawabanana, sumber anu mangpaat sayogi online. Salaku conto, naha anjeun terang yén urang gaduh a grup Facebook ngan pikeun kulawarga, babaturan jeung carers jalma kalawan aspergillosis? Seueur halaman dina halaman wéb ieu ogé tiasa ngabantosan pisan, janten mangga teraskeun tautan (https://aspergillosis.org/).

  • Jadi diri anjeun nyalira - anjeun sanés panyakit anjeun. Aya seueur deui pikeun anjeun tibatan aspergillosis, sareng babaturan sareng kulawarga anjeun ogé kedah terang éta. Tapi ngobrol ngeunaan éta tiasa hartosna anjeun nampi dukungan atanapi pangertosan sakedik ti anu pangdeukeutna ka anjeun, anu sanés mangrupikeun hal anu goréng. 

Terakhir Diénggalan tanggal 15 Pébruari 2021 ku admin