Naha beueus goréng pikeun urang?

jandela beueus tina kondensasi

Ayeuna geus ditarima sacara lega (Pedoman WHO (2009) sareng seueur deui review panganyarna ku Mark Mendell (2011)) yén imah beueus goréng pikeun kaséhatan loba jalma, kaasup penderita asma (utamana asma parna) sareng jalma anu ngagaduhan panyakit pernapasan sanés. Sajaba ti résiko tina Aspergillus paparan (anu mangrupikeun masalah khusus pikeun jalma anu ngagaduhan kaayaan sapertos COPDABPA jeung CPA), Aya loba resiko séjén pikeun kaséhatan di imah beueus (contona, fungi séjén, bau, dusts, serangga jeung leuwih). Barudak sareng manula khususna résiko.

Aya buktina saé yén investasi dina nyieun imah kirang ramah kana beueus & pertumbuhan kapang boga pangaruh mangpaat langsung dina kaséhatan manusa. Ieu henteu deui topik anu didebat sacara serius - dampness goréng pikeun kaséhatan. Persis naon éta ngeunaan dampness anu goréng pikeun kaséhatan urang masih kuat dibantah, tapi ayana dampness henteu.

Ti mana asalna beueus?

Loba imah kakurangan tina dampness dina hiji waktu atawa sejen. Di sababaraha nagara, nepi ka 50% imah digolongkeun kana beueus, tapi di nagara-nagara jegud, frékuénsi imah beueus diatur kira-kira 4 - 20%. Sababaraha panyabab écés, sapertos banjir (janten langkung umum di sababaraha daérah dunya berkat pemanasan global) atanapi panyemburan pipa internal anu ageung, tapi sumber dampness anu sanés tiasa katingali. Ieu kalebet:

  • Kabocoran cai hujan ngaliwatan tembok luar (talang rusak)
  • Pipa bocor (pipa disumputkeun)
  • Hateup bocor
  • Penetrasi hujan ngaliwatan tembok
  • Naek beueus

Nanging, aya seueur deui sumber dina bumi anu dijajah anu anjeun moal sadar yén panyabab utama dampness:

  • Urang (sareng piaraan urang) ngambekan sareng kesang lembab
  • masak
  • Mandi & mandi
  • Ngeringkeun cucian dina radiator
  • Ngajaga lauk piaraan
  • Pengering garing anu teu didamel

Eta geus diperkirakeun yén ieu sumber cai bisa nempatkeun 18 liter cai (salaku uap cai) kana hawa imah has per poé!

Dimana sagala uap cai ieu? Dina kalolobaan imah di jaman baheula, aya cukup celah pikeun hawa beueus kaluar tina wangunan tanpa pitulung salajengna. Dina taun 1970-an suhu rata-rata di bumi di Inggris disebutna 12oC, sabagean kusabab aya saeutik pemanasan sentral jeung sabagean kusabab naon panas aya bakal gancang dissipated ngaliwatan retakan sarta sela dina struktur wangunan jeung dina rurusuhan hawa panas anu bakal ngalir nepi ka liang haseup tina seuneu batubara rata! Inget kudu kabeh cicing di hiji kamar sabudeureun seuneu pikeun nyobaan tetep panas dina?

Ayeuna kami ngarepkeun suhu kamar anu jauh langkung luhur sareng hatur nuhun kana pemanasan sentral, windows ganda-glazed, panto anu pas sareng lantai anu disegel (teu nyabit kurangna kisi ventilasi di perumahan modern), urang condong ngajaga suhu 18 - 20oC di kalolobaan imah urang sareng di langkung ti hiji kamar per imah. Kurangna ventilasi ngajaga Uap di imah urang, suhu luhur hartina hawa bisa nahan leuwih Uap.

Sadaya faktor ieu nempatkeun kaleuwihan cai kana hawa di bumi urang anu tiasa netep sareng ngabentuk kondensasi dina permukaan naon waé anu cukup tiis. surfaces ieu bisa ngawengku tembok luar tiis (jeung tembok di kamar unheated), pipa cai tiis, AC cooling coils, jandéla jeung loba deui. Dina jangka waktu ieu bisa ngabalukarkeun cukup beueus pikeun ngamajukeun tumuwuhna kapang - sababaraha langsung dina tembok tiis sarta sababaraha disababkeun ku kondensasi dripping onto tembok jsb.

Tembok anu ditutupan ku kertas atanapi témpél wallpaper ngadamel substrat anu sampurna pikeun kamekaran kapang nalika aya cukup Uap. Sababaraha tembok (misalna tembok kandel tunggal anu padet nyanghareup ka hawa luar, tembok anu teu aya beueus) diwangun ku asumsina yén cai bakal diidinan nembus kana aranjeunna sareng tiasa dianggo saé sareng tetep garing. Nanging, upami aya anu nyertakeun aranjeunna dina palapis waterproof sapertos cet non-porous atanapi wallpaper kedap, Uap tiasa ngumpulkeun dina témbok sareng nyababkeun masalah.

Hasil gambar pikeun lembaga karajaan surveyor chartered

Aya seueur deui conto anu nyababkeun dampness sareng tiasa sesah pisan pikeun ngadiagnosa anu leres anu nyababkeun dampness di bumi anjeun. Pamilik bumi disarankan pikeun ngerjakeun konsultan beueus sacara saksama, sabab aya masalah sareng standar padamelan di industri ieu di Inggris. Contona artikel panalungtikan nu ditulis ku Kang! majalah konsumen dina bulan Désémber 2011 wangsit kasalahan nyebar tina judgment dina bagian tina sababaraha pausahaan proofing beueus pangbadagna. Seueur (5 ti 11 perusahaan anu diuji) masihan nasihat anu goréng kalayan padamelan anu mahal sareng henteu diperyogikeun.

Kami bakal nyarankeun ngahubungi juru ukur anu mumpuni tapi ieu tiasa sesah. Juruukur Gedong anu mumpuni leres kedah diajar tilu taun di Universitas pikeun kéngingkeun gelar. 

The Royal Institusi of Chartered Surveyors (hiji badan internasional anu ngadukung standar di sakuliah dunya) sareng Institut Juruukur Spésialis sareng Insinyur (Spésifik Inggris) tiasa mamatahan pikeun milarian juru ukur anu cocog pikeun kabutuhan anjeun.

Panungtungan diropéa dina Nopémber 18, 2022 ku admin