Ahir hirup

Sanaos henteu pikaresepeun pikeun dipikirkeun, perencanaan anu saé tiasa ngabantosan ngirangan setrés sareng kahariwang dina tungtung kaputusan kahirupan. Sarerea gaduh kahayang sorangan pikeun waktos susah ieu sareng ieu langkung dipikaresep bakal diwujudkeun upami rencana tinulis disiapkeun sateuacanna sareng dibahas terus terang sareng anu dipikacinta sareng dokter. Éta tiasa nyandak sababaraha tekanan tina jalma anu dipikacinta sareng masihan anjeun katenangan pikiran pikeun langkung nikmati waktos anu anjeun tinggalkeun.

Hasil gambar pikeun perawatan tungtung hirup

The Hippocratic Post boga ditulis artikel mangpaat on nalika urang kudu mikir ngeunaan tata, jeung kumaha rencana, tungtung perawatan hirup. Éta mangrupikeun tulisan anu ditujukeun pikeun sadayana sanés ngan ukur anu ngagaduhan panyakit kronis, tapi seueur poin anu didamelna relevan pisan pikeun jalma anu ngagaduhan panyakit kronis.

nganjang ka Perkara maot ramatloka pikeun émbaran leuwih lengkep, kaasup nu Manggihan Kuring Pitulung diréktori pikeun milarian jasa di daérah anjeun sareng saluran pitulung nasional

Pedoman NICE: Di Inggris, National Institute for Health and Care Excellence (NICE) parantos ngahasilkeun standar kualitas anu nyertakeun perawatan anu sawawa dijudulan nalika aranjeunna nuju tungtung hirupna. Ieu kalebet tautan anu mangpaat ka sababaraha organisasi anu ngadukung, kalebet Asosiasi Pasien. Tungtunan tiasa dipendakan di dieu: NICE tungtung Kahirupan Kamanusaan sarta Studi for geus dewasa

Perencanaan perawatan anticipatory
Bisa jadi hésé pikeun nganyatakeun kahayang anjeun lamun jadi parah ujug-ujug, utamana lamun jadi sesak atawa bingung. Jalma anu ngagaduhan sababaraha bentuk aspergillosis tiasa mudun langkung gancang atanapi laun tibatan anu disangka, ku kituna umumna disarankeun pikeun gaduh rencana upami aya kamungkinan yén anjeun maot dina 6-12 bulan ka hareup.

Anjeun tiasa ngalebetkeun ieu dina rencana anjeun:

  •  Naha anjeun hoyong a DNACPR (Ulah Coba CardioPulmonary Resuscitation) catetan atawa Kaputusan sateuacanna ditambahkeun kana rékaman médis Anjeun
  •  Naha anjeun langkung resep di bumi atanapi di hospice di tungtungna
  •  Jenis relief nyeri anjeun resep
  •  Naha anjeun hoyong pendeta atanapi pejabat agama anu sanés hadir
  •  Jenis pamakaman anjeun hoyong
  •  Naon anu kudu dilakukeun sareng pangobatan naon waé dina kotak 'bisi bisi' anjeun
  •  Anu bakal boga surat kuasa

Anjeun panginten hoyong nyerat vérsi anu diropéa tina rencana anjeun upami gejala, kasalempang atanapi kahoyong anjeun robih di hareup. anjeun boga hak pikeun ngarobah pikiran anjeun.

Nyusun perawatan paliatif
GP atanapi tim perawatan anjeun bakal tiasa masihan anjeun detil kontak pikeun jasa perawatan paliatif di daérah anjeun.
nelpon 03000 030 555 atanapi email enquiries@blf.org.uk pikeun manggihan naha a Yayasan Lung Inggris perawat tiasa ngabantosan anjeun nampi perawatan di bumi anjeun nyalira, sanés di rumah sakit.

Dukungan emosi

Milarian jasa konseling hiji-ka-hiji atanapi pasangan di daérah anjeun nganggo Diréktori Konseling. Atawa kontak Jiwa Bidan or Karep dina maot.

Nyusun piaraan pikeun dijaga

nu Kayu manis Amanah ngabantuan ngajaga piaraan sareng juragan salami mungkin. Éta bisa leumpang anjing pikeun maranéhanana anu leungit mobilitas maranéhanana, atawa piara piaraan bari boga maranéhanana di rumah sakit, atawa ngatur imah anyar pikeun piaraan nu boga maot atawa kudu pindah kana hospice a. Pangaturan dilakukeun sateuacanna, sareng kartu darurat disayogikeun.

skéma séjén kaasup Wali ucing (Ucing Protection) atawa Kartu Kamanusaan sarta Studi Canine (Anjing Amanah).

Panungtungan diropéa dina Nopémber 1, 2020 ku Megan