Naon Urang Nyadiakeun

Panginten anjeun atanapi anu dipikacinta nembé nampi diagnosis aspergillosis sareng anjeun henteu terang dimana ngamimitian. Atanapi anjeun kedah ngabagi inpormasi ngeunaan kaayaan anjeun ka dokter, panyawat, asosiasi perumahan atanapi penilai kauntungan. Situs wéb ieu di dieu pikeun nyayogikeun pasien sareng panyawat sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan aspergillosis. Urang ogé nyadiakeun a newsletter kalawan apdet bulanan.

Tentang Kami

Situs wéb ieu diédit sareng dijaga ku NHS Puseur Aspergillosis Nasional (NAC) CARES tim.

Pusat Aspergillosis Nasional mangrupikeun jasa komisi khusus khusus NHS anu khusus dina diagnosis sareng manajemén aspergillosis kronis, inféksi serius mangaruhan lolobana bayah disababkeun ku spésiés patogén jamur Aspergillus - lolobana A. fumigatus tapi ogé sababaraha spésiés séjén. NAC narima referrals sareng nyuhunkeun naséhat sareng bimbingan ti sakumna Inggris.

Kami ngajalankeun grup dukungan Facebook sareng rapat Zoom mingguan anu nyayogikeun kasempetan anu saé pikeun ngobrol sareng pasien, wali sareng staf NAC sanés.

Situs wéb ieu tiasa dianggo pikeun mariksa naha obat-obatan resép anu anjeun candak bakal berinteraksi sareng pangobatan antifungal anjeun.

Wewengkon blog ngagaduhan tulisan ngeunaan rupa-rupa topik kaasup Inpo ngeunaan hirup kalawan aspergillosis, gaya hirup & coping kaahlian jeung warta panalungtikan. 

Naon Aspergillosis?

Aspergillosis mangrupikeun sakumpulan kaayaan anu disababkeun ku Aspergillus, spésiés kapang anu kapanggih di seueur tempat di sakumna dunya.

Kalolobaan molds ieu teu bahaya. Sanajan kitu, sababaraha bisa ngabalukarkeun rupa-rupa kasakit mimitian ti réaksi alérgi kana kaayaan ngancam kahirupan, atawa duanana.

Aspergillosis jarang berkembang dina jalma anu séhat

 Seueur jalma ngambekan spora tesis unggal dinten tanpa aya masalah.

pangiriman

Anjeun teu bisa nyekel aspergillosis ti jalma séjén atawa ti sato.

Aya 3 bentuk Aspergillosis:

Inféksi kronis

  • Aspergillosis paru kronis (CPA)
  • Keratitis 
  • Otomikosis
  • Onychomycosis
  • Sinusitis saprofit
  • gejala

Alérgi

  • Alergi Bronchopulmonary Aspergillosis (ABPA)
  • Asma parah sareng sensitipitas jamur (SAFS)
  • Asma pakait sareng sensitipitas jamur (AAFS)
  • Sinusitis Jamur Alergi (AFS)

genting

Inféksi akut sapertos aspergillosis Invasif ngancam kahirupan sareng lumangsung dina jalma anu sistem imun lemah.       

Jarang, jalma anu ngagaduhan sistem imun normal tiasa nampi  Aspergillus Pneumonia.

Pikeun ulasan panganyarna ngeunaan sagala bentuk aspergillosis:  Spéktrum klinis aspergillosis pulmonal, Kosmidis & Denning, Thorax 70 (3) Unduh gratis

AZ of Aspergillosis

The Aspergillosis Trust parantos nyusun AZ tina sadayana anu anjeun kedah terang upami anjeun ngagaduhan diagnosis aspergillosis. Ditulis ku pasien pikeun pasien, daptar ieu ngagaduhan seueur tip sareng inpormasi anu mangpaat pikeun hirup sareng panyakit:

Warta & Pembaruan

Biaya resep Inggris naék 1 Méi 2024

Bea keur resép jeung sertipikat prepayment resép (PPCs) bakal naek ku 2.59% (rounded ka 5 pence pangcaketna) ti 1 Méi 2024. Biaya pikeun wigs jeung lawon ngarojong bakal naek ku laju anu sarua. A resép bakal ngarugikeun £ 9.90 pikeun tiap ubar atawa ...

Peran Terapi Biantara & Basa (SALT)

Peran Terapi Biantara & Basa (SALT)

Naha anjeun terang Speech and language therapists (SLTs) maénkeun peran anu penting dina ngokolakeun pasien anu ngagaduhan kaayaan pernapasan? The Royal College of Speech and Language Therapists (RCSLT) lembar fakta komprehensif ngeunaan Upper Airway Disorders (UADs), mangrupa ...

Bewara Kaséhatan

ngarojong urang

Pembiayaan FIT ngamungkinkeun Pusat Aspergillosis Nasional janten host grup Facebook ageung, sapertos grup Dukungan Pusat Aspergillosis Nasional (Inggris) sareng ogé grup anu ngadukung panalungtikanana kana Aspergillosis Pulmonary Kronis (CPA) sareng Aspergillosis Bronchopulmonary Alergi (ABPA). Partisipasi sareng keterlibatan pasien ieu penting pisan pikeun panalungtikan NAC.