Naon Urang Nyadiakeun

Panginten anjeun atanapi anu dipikacinta nembé nampi diagnosis aspergillosis sareng anjeun henteu terang dimana ngamimitian. Atawa meureun anjeun kedah ngabagikeun inpormasi ngeunaan kaayaan anjeun ka dokter, panyawat, asosiasi perumahan atanapi penilai kauntungan. Situs wéb ieu di dieu pikeun nyayogikeun pasien sareng panyawat sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan aspergillosis.

Tentang Kami

Situs wéb ieu diédit sareng dijaga ku NHS Puseur Aspergillosis Nasional (NAC) CARES tim.

Pusat Aspergillosis Nasional mangrupikeun jasa komisi khusus khusus NHS anu khusus dina diagnosis sareng manajemén aspergillosis kronis, inféksi serius mangaruhan lolobana bayah disababkeun ku spésiés patogén jamur Aspergillus - lolobana A. fumigatus tapi ogé sababaraha spésiés séjén. NAC narima referrals sareng nyuhunkeun naséhat sareng bimbingan ti sakumna Inggris.

Kami ngajalankeun grup dukungan Facebook sareng rapat Zoom mingguan anu nyayogikeun kasempetan anu saé pikeun ngobrol sareng pasien, wali sareng staf NAC sanés.

Situs wéb ieu tiasa dianggo pikeun mariksa naha obat-obatan resép anu anjeun candak bakal berinteraksi sareng pangobatan antifungal anjeun.

Wewengkon blog ngagaduhan tulisan ngeunaan rupa-rupa topik kaasup Inpo ngeunaan hirup kalawan aspergillosis, gaya hirup & coping kaahlian jeung warta panalungtikan. 

Naon Aspergillosis?

Aspergillosis mangrupikeun sakumpulan kaayaan anu disababkeun ku Aspergillus, spésiés kapang anu kapanggih di seueur tempat di sakumna dunya.

Kalolobaan molds ieu teu bahaya. Sanajan kitu, sababaraha bisa ngabalukarkeun rupa-rupa kasakit mimitian ti réaksi alérgi kana kaayaan ngancam kahirupan, atawa duanana.

Aspergillosis jarang berkembang dina jalma anu séhat

 Seueur jalma ngambekan spora tesis unggal dinten tanpa aya masalah.

pangiriman

Anjeun teu bisa nyekel aspergillosis ti jalma séjén atawa ti sato.

Aya 3 bentuk Aspergillosis:

Inféksi kronis

  • Aspergillosis paru kronis (CPA)
  • Keratitis 
  • Otomikosis
  • Onychomycosis
  • Sinusitis saprofit

Alérgi

  • Alergi Bronchopulmonary Aspergillosis (ABPA)
  • Asma parah sareng sensitipitas jamur (SAFS)
  • Asma pakait sareng sensitipitas jamur (AAFS)
  • Sinusitus Jamur Alergi (AFS)

genting

Inféksi akut sapertos aspergillosis invasif ngancam kahirupan sareng lumangsung dina jalma anu sistem imun lemah.

AZ of Aspergillosis

The Aspergillosis Trust parantos nyusun AZ tina sadayana anu anjeun kedah terang upami anjeun ngagaduhan diagnosis aspergillosis. Ditulis ku pasien pikeun pasien, daptar ieu ngagaduhan seueur tip sareng inpormasi anu mangpaat pikeun hirup sareng panyakit:

Warta & Pembaruan

NAC CARES amal tim ngajalankeun pikeun Amanah Infeksi Jamur

The Fungal Infection Trust (FIT) nyayogikeun dukungan anu penting pikeun padamelan tim CARES, tanpa éta bakal langkung sesah pikeun ngajaga karya unikna. Taun ieu, dimimitian dina Poé Aspergillosis Dunya 2023 (1 Pébruari) tim CARES mayar deui sababaraha ...

carana nangtukeun rupa panyakitna

Diagnosis akurat henteu pernah langsung pikeun aspergillosis, tapi alat-alat modéren dikembangkeun gancang sareng ayeuna ningkatkeun kagancangan sareng akurasi diagnosis. Pasién anu nampilkeun di klinik munggaran bakal dipenta pikeun masihan riwayat gejala anu ...

Kasepian sareng Aspergillosis

Percanten atanapi henteu, katiisan parah pikeun kaséhatan anjeun sapertos obesitas, polusi udara atanapi henteu aktipitas fisik. Sababaraha studi nempatkeun katiisan salaku sarua jeung udud 15 rokok per poé. Dina polling panganyarna dina grup pasien Facebook kami pikeun jalma anu ngagaduhan bentuk kronis ...

Bewara Kaséhatan

ngarojong urang

Pembiayaan FIT ngamungkinkeun Pusat Aspergillosis Nasional janten host grup Facebook ageung, sapertos grup Dukungan Pusat Aspergillosis Nasional (Inggris) sareng ogé grup anu ngadukung panalungtikanana kana Aspergillosis Pulmonary Kronis (CPA) sareng Aspergillosis Bronchopulmonary Alergi (ABPA). Partisipasi sareng keterlibatan pasien ieu penting pisan pikeun panalungtikan NAC.

Skip to eusi