Naon aspergillosis?

Panginten anjeun atanapi anu dipikacinta nembé nampi diagnosis aspergillosis sareng anjeun henteu terang dimana ngamimitian. Atawa meureun anjeun kedah ngabagikeun inpormasi ngeunaan kaayaan anjeun ka dokter, panyawat, asosiasi perumahan atanapi penilai kauntungan. Situs wéb ieu di dieu pikeun nyayogikeun pasien sareng panyawat sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan aspergillosis.

Aspergillus mangrupakeun grup molds kapanggih di sakuliah dunya sarta geus ilahar di imah. Ngan sababaraha kapang ieu tiasa nyababkeun panyakit dina manusa sareng sato. Seuseueurna jalma sacara alami kekebalan sareng henteu ngembangkeun panyakit anu disababkeun ku Aspergillus. Nanging, nalika panyakit lumangsung, éta nyandak sababaraha bentuk.

Jenis panyakit anu disababkeun ku Aspergillus rupa-rupa, mimitian ti hiji geringna alergi-tipe ka inféksi umum-ngancam kahirupan. Kasakit disababkeun ku Aspergillus disebut aspergillosis. Severity of aspergillosis ditangtukeun ku rupa-rupa faktor, tapi salah sahiji pangpentingna nyaéta kaayaan sistim imun hiji jalma.

Jenis inféksi aspergillosis:

Rupa-rupa Aspergillus alergi:

Terakhir Diénggalan tanggal 28 Januari 2021 ku admin