Kapang toksik

Aspergillus niger kapang

Aspergillus, kawas loba kapang séjén, bisa ngahasilkeun bahan kimia kacida toksik katelah mycotoxins. Sababaraha di antarana aya mangpaatna sareng terkenal sapertos alkohol & pénisilin. Anu sanésna nampi pangakuan pikeun tujuan anu kirang mangpaat sabab ngotorkeun tuangeun sareng pakan ternak, ngajantenkeun henteu tiasa dianggo atanapi henteu ékonomis, sareng maksakeun nilai pepelakan ka handap. Ieu hususna nyeri di nagara berkembang. Aya jumlah cukup panalungtikan sadia ngeunaan pangaruh mikotoksin dina produktivitas sato ternak, tapi saeutik pisan dina pangaruh mikotoksin dina manusa.

Seueur anu ayeuna dilakukeun tina kamungkinan épék kaséhatan tina mikotoksin anu dihasilkeun ku jamur anu tumbuh di gedong beueus. Ieu mangrupikeun sumber perdebatan anu hébat sareng langkung ti hiji kapentingan anu masihan pendapatna. Perdebatan janten téknis pisan, janten dina sababaraha poin saderhana:

  • Racun aya dina bentuk hawa dina sahenteuna sababaraha gedong beueus, atanapi gedong kalayan AC kirang dijaga
  • JUMLAH racun anu dicerna ku engapan nalika diukur sok jauh teuing rendah pikeun ngagaduhan pangaruh toksik dina kaséhatan manusa.

Sadayana aya leuwih ti bukti nyukupan nu nembongkeun wangunan beueus mangrupakeun resiko pikeun kaséhatan. Naha mikotoksin nyumbang kana masalah kaséhatan éta panginten henteu mungkin.

Urang teu nyaho cukup pikeun nyebutkeun yén imah beueus anu goréng pikeun kaséhatan urang, sarta kami nyaho yén aya masalah kaséhatan jelas, sarta yén nalika imah anu cleaned up na ventilated ogé masalah kaséhatan maranéhanana ngaronjatkeun.

Panungtungan diropéa dina Nopémber 21, 2022 ku admin