Kasepian sareng Aspergillosis

Percanten atanapi henteu, katiisan parah pikeun kaséhatan anjeun sapertos obesitas, polusi udara atanapi henteu aktipitas fisik. Sababaraha studi nempatkeun katiisan salaku sarua jeung udud 15 rokok per poé.

Dina polling panganyarna dina kami Grup pasien Facebook Pikeun jalma anu ngagaduhan bentuk kronis aspergillosis 40% nyatakeun yén aranjeunna ngalamun langkung ti sakali per minggu sareng 75% anu nyatakeun yén aranjeunna ngalamun unggal dinten. Dina total 73% kacatet katiisan sahenteuna aya kalana.

Urang ogé nanya jalma anu ngurus penderita aspergillosis patarosan anu sami sareng waktos ieu 56% nyatakeun yén aranjeunna ngalamun langkung ti sakali per minggu, sareng 78% ngalamun sahenteuna aya kalana.

Pasihan dua hasil polling éta, naha jalma ngalamun kusabab aranjeunna ngagaduhan panyakit kronis anu tiasa ngabatesan sosialisasina, sareng naha aranjeunna ngalamun kusabab aranjeunna ngarawat jalma anu gering kronis?

Tingkat katiisan dina populasi umum di Inggris ayeuna aya di 45%, janten jelas langkung seueur jalma anu ngalamun dina dua kelompok anu kapangaruhan ku aspergillosis (73% sareng 78%). Saterusna, 30% jalma anu boga aspergillosis kronis dina jajak pendapat urang éta ngalamun unggal poe, nu compares kirang kalawan statistik nasional anu némbongkeun jumlah jalma dina populasi umum anu ngalamun sakumaha remen sakumaha unggal poe ngan 5%.

kacindekan: Aya genep kali saloba jalma kalawan aspergillosis kronis nu ngalamun unggal poe dibandingkeun kalawan populasi umum Inggris!

Kasepian jelas mangrupikeun masalah anu ageung pikeun jalma anu ngagaduhan aspergillosis kronis atanapi ngarawat jalma anu ngagaduhan aspergillosis kronis.

Naon anu bisa urang pigawé ngeunaan ieu?

Firstly, kasadaran masalah mangrupakeun hambalan badag ka hareup. Kasadaran kana konsékuansi anu jauh pikeun kaséhatan méntal sareng fisik urang tiasa masihan sababaraha insentif pikeun ngalakukeun tindakan pikeun nyobian ngarobih hal-hal. Kampanye pikeun ngeureunkeun Kesepian (https://www.campaigntoendloneliness.org/the-facts-on-loneliness/) geus kapanggih yén maranéhanana kapangaruhan bisa jadi sakabeh umur / gender / sanggup atawa ditumpurkeun / gering kronis atawa henteu jeung maranéhna boga tujuan pikeun mere ilham dulur nyambung jeung komunitas pikeun datangna babarengan pikeun mantuan. Taya sahijieun kedah tanpa parusahaan who wants eta.

Éta ogé nyayogikeun seueur pitunjuk sareng tip anu mangpaat ngeunaan cara ngirangan katiisan anjeun (https://www.campaigntoendloneliness.org/feeling-lonely/ ), kumaha nyambungkeun ka batur saeutik hadé, sarta ngurangan resiko kaséhatan Anjeun - lamun euweuh nu sejenna dina momen urang sadayana bisa ngalakukeun jeung ngumpul tetep haneut! Henteu paduli naha anjeun ngaraos sepi, urang sadayana tiasa mendakan cara pikeun nyambungkeun kumaha sakedap - aranjeunna sadayana diitung.

Di dieu di Pusat Aspergillosis Nasional kami ngayakeun rapat mingguan pikeun sadaya pasien di dieu di Inggris sareng di luar negeri

Rapat Zoom mangrupikeun cara anu santai sareng pikaresepeun pikeun ngobrol sareng sasama wisatawan aspergillosis sareng staf NAC (Salasa 2-3pm GMT sareng Kemis 10 - 11am GMT) dimana anjeun tiasa calik sareng ngadangukeun urang sadayana ngobrol salami sajam - anu anjeun peryogikeun nyaéta smartphone a / tablet / laptop pikeun gabung kami.

Rapatna pribadi janten kami henteu masihan petunjuk ngeunaan cara gabung dina halaman umum sapertos kieu. Pikeun pitunjuk ngeunaan cara ngiringan gabung sareng salah sahiji grup di handap ieu sareng kami bakal uih deui ka anjeun:

Grup rojongan Telegram

Grup rojongan Facebook

 

Tangtu sababaraha urang sagemblengna senang sorangan

ISHAM Award pikeun Prof Malcolm Richardson

Diadegkeun dina 1954, International Society for Human and Animal Mycology (ISHAM) nyaéta hiji organisasi sadunya badag nu ngagambarkeun tur ngarojong sagala dokter jeung peneliti nu boga minat Médis Mycology - nu ngawengku aspergillosis ogé sagala kasakit jamur.

Panyakit jamur umumna henteu dipasihan perhatian anu pantes ti otoritas médis janten penting pisan yén diagnostik sareng panalungtikan dirojong sacara internasional, khususna dimana palayanan kaséhatan, ku kituna padamelan ISHAM hususna berharga.

 

Kontribusi anu ageung tina spesialis diagnostik mikologi médis sareng tilas Diréktur Mycology Rujukan Center Manchester Prof Malcolm Richardson kana karya ISHAM geus dipikawanoh di konferensi ISHAM panganyarna di New Delhi, Séptémber 2022.

Pusat Rujukan Mycology Diréktur Manchester (pensiunan) Prof Malcolm Richardson Ngahormatan

Prof Malcolm Richardson janten Présidén BSMM

Prof Malcolm Richardson

The British Society for Medical Myology (BSMM) gaduh sajarah anu panjang sareng dibédakeun dina kamajuan pendidikan sareng promosi panalungtikan dina sadaya cabang mikologi médis sareng Pangajaran sarta Palatihan Atikan salami 69 taun ka pengker (www.bsmm.org), janten mangrupikeun kahormatan pisan mun kapilih jadi Presidenna. Prof Richardson nuturkeun daptar sasama ahli mikologi médis anu parantos janten Présidén BSMM ti saprak 1964.

 

Professor Malcolm Richardson ngawangun sarta ngajalankeun laboratorium mycology kacida husus di Mycology Rujukan Center Manchester saprak ngadegna babarengan jeung Puseur Aspergillosis Nasional di Universitas Manchester NHS FT taun 2009 nepi ka pangsiun na di 2020, sarta masih ngawula puseur salaku Konsultan Ilmuwan Klinis na di Médis Mycology. Anjeunna boga daptar éksténsif publikasi, posisi jeung prestasi - fatawa leuwih rinci klik di dieu.

 

Prof Richardson commented "Kuring ngarasa pisan ngahormatan bisa kapilih jadi Presiden, geus jadi anggota BSMM salila 50 taun", sarta utamana pas yén Présidén datang ka Manchester salaku rapat ilmiah taunan BSMM bakal lumangsung di kota. di Méi 2023.

 

 

Pentingna ngadeteksi kanker dini

 

Fokus kami di Pusat Aspergillosis Nasional nyaéta pikeun ningkatkeun kasadaran sareng ngadukung anu ngagaduhan aspergillosis. Leungit, penting pisan salaku organisasi NHS yén urang ningkatkeun kasadaran kaayaan sanés sabab, hanjakalna, diagnosis aspergillosis henteu ngajantenkeun anjeun tahan kana sagala hal anu sanés, sareng panyawat kronis ngagaduhan poténsi pikeun masker gejala kaayaan sanés sapertos kanker.

Tekanan anu terus-terusan dina NHS, ningkat waktos ngantosan, horéam anu beuki seueur pikeun milarian perhatian médis, sareng kurangna pamahaman gejala umum tina seueur kanker mangrupikeun faktor anu tiasa nyababkeun interval diagnostik anu diperpanjang, anu gilirannana. ngurangan pilihan perlakuan. Ku alatan éta, pangakuan saméméhna tina gejala ku penderita penting pisan dina mitigating faktor séjén nu reureuh diagnosis.

Penting pikeun dicatet yén henteu sadayana gejala alarem mangrupikeun kanker. Leungit, incidence kanker sarta mortality projections ngira-ngira yén 1 ti 2 jalma di Inggris bakal didiagnosis kanker dina hirupna maranéhanana (1), jadi minggu panungtungan dina pasamoan sabar bulanan urang, urang ngobrol ngeunaan kanker sarta gejala paling umum. Diideuan ku karya anu luar biasa tina almarhum Dame Deborah James dina ningkatkeun kasadaran sareng ngarecah pantangan anu aya dina kanker usus, kami parantos nyusun eusi tina omongan éta kana hiji tulisan.

Naon Kanker?

Kanker dimimitian dina sél urang.

Biasana, urang ngan ukur gaduh nomer anu pas pikeun unggal jinis sél. Ieu kusabab sél ngahasilkeun sinyal pikeun ngadalikeun sabaraha jeung sabaraha sering sél ngabagi.

Lamun salah sahiji sinyal ieu lepat atanapi leungit, sél bisa mimiti tumuwuh sarta ngalobaan teuing tur ngabentuk gumpalan disebut tumor.

 

Panaliti Kanker Inggris, 2022

Statistik Kanker

  • Unggal dua menit, batur di Inggris didiagnosis kanker.
  • Kanker payudara, prostat, paru-paru sareng bowel babarengan nyababkeun langkung ti satengah (53%) tina sadaya kasus kanker anyar di Inggris dina 2016-2018.
  • Satengah (50%) jalma anu didiagnosis kanker di Inggris sareng Wales salamet panyakitna salami sapuluh taun atanapi langkung (2010-11).
  • Kanker mangrupikeun panyababna 27-28% tina sadaya maotna di Inggris dina taun biasa.

 

Para ahli yakin kangker beuteung - tikoro, burih, peujit, pankréas, ovarium - sarta kangker urological - prostat, ginjal jeung kandung kemih - anu paling dipikaresep buka unrecognised.

 

Bagan di luhur nunjukkeun diagnosis kanker dumasar kana tahap pikeun sababaraha kanker dina taun 2019 (data anu paling ayeuna). Tahap kanker aya hubunganana sareng ukuran tumor sareng sabaraha jauhna parantos sumebar. Diagnosis dina tahap engké aya hubunganana sareng survival handap.

Kangker payudara - Gejala

 

  • Benjolan atanapi kandel dina payudara anu béda sareng jaringan payudara sesa
  • Nyeri payudara anu terus-terusan dina hiji bagian tina payudara atanapi kelek
  • Hiji payudara janten langkung ageung atanapi langkung handap / langkung luhur tibatan payudara anu sanés
  • Parobahan kana nipple - balik ka jero atawa robah bentuk atawa posisi
  • Puckering atanapi dimpling kana payudara
  • Bareuh handapeun kelek atawa sabudeureun tulang selangka
  • A baruntus dina atawa sabudeureun nipple
  • Discharge tina hiji atawa duanana nipples

Kanggo inpo nu leuwih nganjang:

https://www.breastcanceruk.org.uk/

https://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/breast-cancer

 

Kangker ginjal - Gejala

 

  • Getih dina cikiih
  • nyeri deui low di hiji sisi teu ngaliwatan tatu
  • A lump di sisi atawa handap deui
  • kacapean
  • Leungitna napsu
  • Leungitna beurat teu écés
  • Demam anu henteu disababkeun ku inféksi sareng anu henteu ngaleungit

Kanggo inpo nu leuwih nganjang:

https://www.nhs.uk/conditions/kidney-cancer/symptoms/

https://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/kidney-cancer/symptoms

kanker paru

Gejala kanker paru-paru tiasa sesah dibédakeun pikeun penderita aspergillosis. Penting pikeun ngalaporkeun sagala gejala anyar, sapertos parobahan batuk jangka panjang, leungitna beurat sareng nyeri dada ka dokter atanapi konsultan spesialis.

gejala

  • Batuk anu terus-terusan anu henteu ngaleungit saatos 2/3 minggu
  • Parobihan dina batuk jangka panjang anjeun
  • Ngaronjat sarta terus-terusan breathlessness
  • Batuk nepi getih
  • Nyeri atanapi nyeri dina dada atanapi taktak
  • Inféksi dada terus-terusan atanapi terus-terusan
  • Leungitna napsu
  • kacapean
  • leungitna beurat
  • Hoarsness

Kanggo inpo nu leuwih nganjang:

https://www.nhs.uk/conditions/lung-cancer

https://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/lung-cancer

 

Kangker indung - Gejala

 

  • Kembung pengkuh
  • Rarasaan gancang pinuh
  • Leungitna napsu
  • Parobihan dina kabiasaan bowel
  • Leungitna beurat teu écés
  • Nyeri pelvic atawa beuteung
  • Perlu langkung sering ngiuhan
  • kacapean

Kanggo inpo nu leuwih nganjang:

https://ovarian.org.uk

https://www.nhs.uk/conditions/ovarian-cancer/

 

Kangker Pancreatic

Sababaraha gejala kanker pankréas tiasa sami sareng kaayaan bowel sapertos bowel gampang ambek. Ningali anjeun GP upami gejala anjeun robih, parah, atanapi henteu karasa normal pikeun anjeun.

gejala

  • Yellowing kana bodas panon anjeun atanapi kulit (jaundice)
  • Kulit gatel, cikiih langkung poék sareng pucat langkung pucat tibatan biasana
  • Leungitna napsu
  • kacapean
  • nyenyepan

Gejala sanésna tiasa mangaruhan nyerna anjeun, sapertos:

  • Seueul sarta utah
  • Parobihan dina kabiasaan bowel
  • Nyeri beuteung sareng / atanapi tonggong
  • salah ancur
  • Bloating

Kanggo inpo nu leuwih nganjang:

https://www.nhs.uk/conditions/pancreatic-cancer

https://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/pancreatic-cancer

https://www.pancreaticcancer.org.uk/

 

Kangker prostat - Gejala

 

  • Beuki sering urinating, sering peuting (nocturia)
  • Ngaronjat urgency mun urinate
  • Hesitancy cikiih (kasusah mimiti kencing)
  • Kasesahan ngalirkeun cikiih
  • Aliran lemah
  • Perasaan yén kandung kemih anjeun teu acan kosong pinuh
  • Getih dina cikiih atawa mani

Kanggo inpo nu leuwih nganjang:

https://www.nhs.uk/conditions/prostate-cancer

https://prostatecanceruk.org/

https://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/prostate-cancer

 

Kangker kulit

Pasién anu nganggo pangobatan antijamur aya résiko ningkat kanker kulit, ku kituna penting pikeun ngartos gejala sareng nyandak pancegahan anu nyukupan kalayan paparan panonpoé pikeun ngirangan résiko.

gejala

Aya tilu jenis utama kanker kulit:

  • Melanoma ganas
  • Karsinoma Sél Basal (BCC)
  • Karsinoma Sél Skuamosa (SCC)

Sacara umum, tanda-tandana nyaéta (ditémbongkeun dina gambar di handap ieu):

BCC

  • Titik datar, diangkat atanapi kubah ngawangun
  • Mutiara atanapi warna kulit

SCC

  • Digedékeun, crusty atanapi scaly
  • Kadang borok

Melanoma

  • Mol abnormal anu asimétri, henteu teratur sareng sababaraha warna

 

Kanggo inpo nu leuwih nganjang:

https://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/skin-cancer

https://www.macmillan.org.uk/cancer-information-and-support/skin-cancer/signs-and-symptoms-of-skin-cancer

https://www.nhs.uk/conditions/melanoma-skin-cancer/

https://www.nhs.uk/conditions/non-melanoma-skin-cancer/

 

Kangker tikoro

Kanker tikoro mangrupikeun istilah umum anu hartosna kanker anu dimimitian dina tikoro, tapi, dokter umumna henteu nganggo éta. Ieu kusabab aya sababaraha jinis kanker anu tiasa mangaruhan daérah tikoro.

Inpo nu leuwih lengkep bisa kapanggih di dieu: https://www.macmillan.org.uk/cancer-information-and-support/head-and-neck-cancer/throat-cancer

Gejala umum

  • nyeri tikoro
  • Nyeri ceuli
  • Lumpuk dina beuheung
  • kasusah Heureuy
  • Robah sora anjeun
  • Leungitna beurat teu écés
  • Batuk
  • Shortness tina napas
  • Rarasaan aya nu nyangkut dina tikoro

Kanggo inpo nu leuwih nganjang:

https://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/head-neck-cancer/throat#:~:text=Throat%20cancer%20is%20a%20general,something%20stuck%20in%20the%20throat.

https://www.nhs.uk/conditions/head-and-neck-cancer/

https://www.christie.nhs.uk/patients-and-visitors/services/head-and-neck-team/what-is-head-and-neck-cancer/throat-cancer

Kanker kandung kemih - Gejala

 

  • Ngaronjatkeun urination
  • Kadesek ngijih
  • Sensasi ngaduruk nalika ngalirkeun cikiih
  • Nyeri pelvic
  • Nyeri beuteung
  • Nyeri beuteung
  • Leungitna beurat teu écés
  • Bareuh suku

Kanggo inpo nu leuwih nganjang:

https://www.nhs.uk/conditions/bladder-cancer/

https://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/bladder-cancer

 

Kangker peujit - Gejala

 

  • Perdarahan ti handap jeung / atawa getih dina tai
  • Parobahan anu terus-terusan sareng teu jelas dina kabiasaan bowel
  • Leungitna beurat teu écés
  • kacapean
  • A nyeri atanapi lump dina burih

Kanggo inpo nu leuwih nganjang:

https://www.bowelcanceruk.org.uk/about-bowel-cancer/

https://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/bowel-cancer

 

 

 

(1)Smittenaar CR, Petersen KA, Stewart K, Moitt N. incidence Kangker jeung mortality projections di Inggris nepi ka 2035. Br J Kangker 2016 Oct 25;115(9):1147-1155

Narkoba ngainduksi Photosensitivity

Naon photosensitivity anu disababkeun ku ubar?

 

Photosensitivity nyaéta réaksi abnormal atawa ngaronjat tina kulit nalika kakeunaan sinar ultraviolét (UV) ti panonpoé. Ieu ngakibatkeun kulit anu geus kakeunaan panonpoé tanpa panyalindungan jadi kaduruk, sarta dina gilirannana, ieu bisa ningkatkeun resiko tina ngamekarkeun kanker kulit.

Aya sababaraha kaayaan médis sapertos lupus, psoriasis sareng rosacea anu tiasa ningkatkeun sensitipitas jalma kana sinar ultraviolét. Daptar langkung lengkep ngeunaan kaayaan anu dipikanyaho tiasa dipendakan Ieuh.

Photosensitivity disababkeun ku ubar mangrupa tipe paling umum tina réaksi ngarugikeun nu patali kulit jeung bisa lumangsung salaku hasil tina pangobatan topikal jeung lisan. Réaksi lumangsung nalika komponén ubar digabungkeun sareng radiasi UV nalika paparan panonpoé, nyababkeun réaksi fototoksik anu muncul salaku kaduruk ku panon poe parna, diidentipikasi ku bareuh, gatal-gatal, kemerahan anu parah sareng dina kasus anu paling parah, lepuh sareng oozing.

Gambar di handap nunjukkeun réaksi ka cahya panonpoé nalika nganggo voriconazole. Pasién anu nyayogikeun gambar-gambar ieu ngagaduhan paparan minimal sareng ngagem suncream faktor 50 dina sukuna.  

Hiji suku némbongkeun blistering kana toe badag katuhu.

Poé 1 Réaksi kulit ka cahya panonpoé nalika nganggo voriconazole

Hiji suku némbongkeun blistering kana toe badag katuhu.

dinten 2

Hiji suku némbongkeun blistering kana toe katilu tina suku kénca.

1 Minggu

Suku kénca jeung katuhu némbongkeun blistering kana toe badag katuhu jeung toe katilu tina suku kénca.

1 bulan

 

Pasén anu nyandak pangobatan antifungal, khususna, Voriconazole sareng Itraconazole (anu langkung dikenal pikeun nyababkeun réaksi), sering sadar kana paningkatan résiko fotosensitipitas; kumaha oge, ieu teu hijina ubar nu bisa dipicuna respon abnormal kana paparan UV. Ubar séjén anu dilaporkeun nyababkeun photosensitivity nyaéta:

  • NSAIDs (Ibuprofen (oral sareng topikal), naproxen, aspirin)
  • Pangobatan kardiovaskular (furosemide, ramipril, amlodipine, nifedipine, amiodarone, clopidogrel - ngan sababaraha)
  • Statins (simvastatin)
  • Obat psikotropika (olanzapine, clozapine, fluoxetine, citalopram, sertraline - ngan sababaraha)
  • Pangobatan antibakteri (ciprofloxacin, tetracycline, doxycycline)

Penting pikeun dicatet yén daptar di luhur henteu lengkep, sareng réaksi dilaporkeun mimitian ti jarang dugi ka sering. Upami anjeun nganggap ubar sanés antijamur anjeun nyababkeun réaksi ka panonpoé, nyarios ka tukang ubar atanapi GP anjeun.

Kumaha ngajaga diri

Dina kalolobaan kasus, penderita teu bisa ngeureunkeun nyokot nginum obat nu bisa predispose aranjeunna pikeun photosensitivity. Tetep kaluar panonpoé teu salawasna mungkin boh - kualitas hirup salawasna hiji tinimbangan penting; kituna, perawatan tambahan kudu dilaksanakeun pikeun ngajaga kulit maranéhanana bari di luar.

Aya dua jinis panyalindungan:

  • kimia
  • fisik

Perlindungan kimia nyaeta dina bentuk sunscreen jeung sunblock. Nanging, penting pikeun émut yén sunscreen sareng sunblock henteu sami. Tabir surya mangrupikeun jinis panyalindungan panonpoé anu paling umum, sareng tiasa dianggo ku nyaring sinar UV panonpoé, tapi sawaréh masih nembus. Sunblock ngagambarkeun sinar tina kulit sareng nyegah aranjeunna nembus. Nalika mésér tabir surya, milari faktor panyalindungan panonpoé (SPF) 30 atanapi langkung luhur pikeun ngajaga tina UVB sareng sahenteuna rating panyalindungan UVA 4 béntang.

Perlindungan fisik 

  • Pitunjuk NHS nyarankeun tetep di tempat teduh nalika panonpoé paling kuat, anu di Inggris antara jam 11 énjing sareng 3 sonten ti Maret dugi ka Oktober.
  • Paké sunshade atawa payung
  • Topi lega-brimmed nu ngiuhan beungeut, beuheung jeung ceuli
  • Atasan lengan panjang, calana panjang sareng rok didamel tina lawon anyaman caket anu nyegah sinar panonpoé nembus
  • Kacamata hideung sareng lénsa bungkus sareng panangan lega anu saluyu sareng Standar Inggris
  • pakean pelindung UV

 

Tumbu ka informasi salajengna

NHS

Yayasan Kulit Inggris

Yayasan Kangker Kulit

 

 

1 2 3 ... 9