Kasepian sareng Aspergillosis

Percanten atanapi henteu, katiisan parah pikeun kaséhatan anjeun sapertos obesitas, polusi udara atanapi henteu aktipitas fisik. Sababaraha studi nempatkeun katiisan salaku sarua jeung udud 15 rokok per poé.

Dina polling panganyarna dina kami Grup pasien Facebook Pikeun jalma anu ngagaduhan bentuk kronis aspergillosis 40% nyatakeun yén aranjeunna ngalamun langkung ti sakali per minggu sareng 75% anu nyatakeun yén aranjeunna ngalamun unggal dinten. Dina total 73% kacatet katiisan sahenteuna aya kalana.

Urang ogé nanya jalma anu ngurus penderita aspergillosis patarosan anu sami sareng waktos ieu 56% nyatakeun yén aranjeunna ngalamun langkung ti sakali per minggu, sareng 78% ngalamun sahenteuna aya kalana.

Pasihan dua hasil polling éta, naha jalma ngalamun kusabab aranjeunna ngagaduhan panyakit kronis anu tiasa ngabatesan sosialisasina, sareng naha aranjeunna ngalamun kusabab aranjeunna ngarawat jalma anu gering kronis?

Tingkat katiisan dina populasi umum di Inggris ayeuna aya di 45%, janten jelas langkung seueur jalma anu ngalamun dina dua kelompok anu kapangaruhan ku aspergillosis (73% sareng 78%). Saterusna, 30% jalma anu boga aspergillosis kronis dina jajak pendapat urang éta ngalamun unggal poe, nu compares kirang kalawan statistik nasional anu némbongkeun jumlah jalma dina populasi umum anu ngalamun sakumaha remen sakumaha unggal poe ngan 5%.

kacindekan: Aya genep kali saloba jalma kalawan aspergillosis kronis nu ngalamun unggal poe dibandingkeun kalawan populasi umum Inggris!

Kasepian jelas mangrupikeun masalah anu ageung pikeun jalma anu ngagaduhan aspergillosis kronis atanapi ngarawat jalma anu ngagaduhan aspergillosis kronis.

Naon anu bisa urang pigawé ngeunaan ieu?

Firstly, kasadaran masalah mangrupakeun hambalan badag ka hareup. Kasadaran kana konsékuansi anu jauh pikeun kaséhatan méntal sareng fisik urang tiasa masihan sababaraha insentif pikeun ngalakukeun tindakan pikeun nyobian ngarobih hal-hal. Kampanye pikeun ngeureunkeun Kesepian (https://www.campaigntoendloneliness.org/the-facts-on-loneliness/) geus kapanggih yén maranéhanana kapangaruhan bisa jadi sakabeh umur / gender / sanggup atawa ditumpurkeun / gering kronis atawa henteu jeung maranéhna boga tujuan pikeun mere ilham dulur nyambung jeung komunitas pikeun datangna babarengan pikeun mantuan. Taya sahijieun kedah tanpa parusahaan who wants eta.

Éta ogé nyayogikeun seueur pitunjuk sareng tip anu mangpaat ngeunaan cara ngirangan katiisan anjeun (https://www.campaigntoendloneliness.org/feeling-lonely/ ), kumaha nyambungkeun ka batur saeutik hadé, sarta ngurangan resiko kaséhatan Anjeun - lamun euweuh nu sejenna dina momen urang sadayana bisa ngalakukeun jeung ngumpul tetep haneut! Henteu paduli naha anjeun ngaraos sepi, urang sadayana tiasa mendakan cara pikeun nyambungkeun kumaha sakedap - aranjeunna sadayana diitung.

Di dieu di Pusat Aspergillosis Nasional kami ngayakeun rapat mingguan pikeun sadaya pasien di dieu di Inggris sareng di luar negeri

Rapat Zoom mangrupikeun cara anu santai sareng pikaresepeun pikeun ngobrol sareng sasama wisatawan aspergillosis sareng staf NAC (Salasa 2-3pm GMT sareng Kemis 10 - 11am GMT) dimana anjeun tiasa calik sareng ngadangukeun urang sadayana ngobrol salami sajam - anu anjeun peryogikeun nyaéta smartphone a / tablet / laptop pikeun gabung kami.

Rapatna pribadi janten kami henteu masihan petunjuk ngeunaan cara gabung dina halaman umum sapertos kieu. Pikeun pitunjuk ngeunaan cara ngiringan gabung sareng salah sahiji grup di handap ieu sareng kami bakal uih deui ka anjeun:

Grup rojongan Telegram

Grup rojongan Facebook

 

Tangtu sababaraha urang sagemblengna senang sorangan

Ngalatih sistem imun pikeun mikawanoh & ngabantosan ngaleungitkeun aspergillosis invasif

Nyampurkeun aspergillosis, dina hal ieu, aspergillosis invasif akut, jeung nginum obat antifungal boga watesan na. Aranjeunna condong rada toksik sareng kedah dianggo sacara saksama ku praktisi médis anu berpengalaman. Nalika ngubaran jalma immunocompromised parah kainfeksi Aspergillus (anu mangrupikeun kelompok utama jalma anu nampi bentuk invasif akut tina panyakit ieu) tingkat kematian tiasa langkung ti 50% dina kelompok pasien anu dirawat pikeun leukemia. Gampang ningali yén urang kedah ngembangkeun pangobatan anu langkung saé sareng strategi perlakuan anu béda.

Anti-Afumigatus mab ngakuan A. fumigatus hyphae

Anti-Afumigatus mab ngakuan A. fumigatus hifa

Grup panalungtikan Jérman di Universitas Wurtzburg, dipingpin ku Jurgan Loffler sareng Michael Hudacek parantos ngadopsi pendekatan anu béda pisan pikeun ngubaran aspergillosis, tibatan ngembangkeun pangobatan antijamur aranjeunna milih 'ngalatih' sistem imun pasien immunocompromised pikeun mikawanoh sareng nyerang éta. inféksi hadé dina harepan yén ieu bakal ngaronjatkeun mortality.

Téknologi ieu ditiron tina panilitian kanker, dimana urang terang yén sababaraha kanker lolos serangan tina sistem imun host sareng ieu ngamungkinkeun kanker tumuwuh. Panalungtik téh hasil 'ngalatih deui' sistim imun host narajang sél kanker leuwih éféktif.

Grup éta nyandak sél tina sistem imun beurit (sél-T) anu biasana nyerang mikroba anu nginféksi pikeun ngaleungitkeun inféksi sareng ningkatkeun kamampuan pikeun mendakan. Aspergillus fumigatus, anu mangrupikeun patogén utama anu nyababkeun aspergillosis. Sél ieu lajeng dibikeun ka beurit kainfeksi Aspergillus sistem modél mouse dimaksudkeun pikeun simulate aspergillosis invasif akut di penderita manusa.

Hasilna nyaéta yén mencit anu ngagaduhan aspergillosis pulmonal invasif sareng teu aya perlakuan, 33% tetep hirup sedengkeun pikeun mencit anu dirawat kalayan sél T booster (CAR-T) 80% salamet.

Hasil ieu nunjukkeun seueur janji pikeun pengobatan aspergillosis. Hasil ékspérimén ieu kedah diulang deui dina host manusa tapi écés yén pendekatan ieu tiasa janten dasar pikeun cara anu énggal pikeun ngubaran aspergillosis, kalebet bentuk kronis aspergillosis sapertos aspergillosis paru kronis (CPA) sareng bahkan bronchopulmonary alérgi. aspergillosis (ABPA).

Makalah lengkep diterbitkeun di dieu

ISHAM Award pikeun Prof Malcolm Richardson

Diadegkeun dina 1954, International Society for Human and Animal Mycology (ISHAM) nyaéta hiji organisasi sadunya badag nu ngagambarkeun tur ngarojong sagala dokter jeung peneliti nu boga minat Médis Mycology - nu ngawengku aspergillosis ogé sagala kasakit jamur.

Panyakit jamur umumna henteu dipasihan perhatian anu pantes ti otoritas médis janten penting pisan yén diagnostik sareng panalungtikan dirojong sacara internasional, khususna dimana palayanan kaséhatan, ku kituna padamelan ISHAM hususna berharga.

 

Kontribusi anu ageung tina spesialis diagnostik mikologi médis sareng tilas Diréktur Mycology Rujukan Center Manchester Prof Malcolm Richardson kana karya ISHAM geus dipikawanoh di konferensi ISHAM panganyarna di New Delhi, Séptémber 2022.

Aspergillosis sareng kacapean

Jalma anu ngagaduhan panyakit engapan kronis sering nyarios yén salah sahiji gejala utama anu aranjeunna hese diatasi nyaéta sigana anu henteu kapikiran salaku masalah utama pikeun kalolobaan urang anu henteu ngagaduhan panyakit kronis - kacapean.

Sawaktos-waktos deui jalma-jalma anu ngagaduhan aspergillosis nyebatkeun kumaha béakna éta karasaeun, sareng di dieu di Pusat Aspergillosis Nasional kami parantos netepkeun yén kacapean mangrupikeun komponén utama aspergillosis pulmonal kronis (CPA - tingali. Al-Shair et. al. 2016) sareng yén dampak aspergillosis dina kualitas hirup pasien pakait sareng tingkat kacapean anu ditanggung.

Aya seueur kamungkinan panyabab kacapean dina gering kronis: éta sabagéan tiasa janten akibat tina énergi anu dipasihkeun ku sistem imun pasien pikeun ngalawan inféksi, sabagean tiasa janten akibat tina sababaraha pangobatan anu dicandak ku jalma anu. gering kronis malah bisa jadi hasil tina masalah kaséhatan undiagnosed kayaning anémia, hypothyroidism, low kortisol atawa inféksi (misalna COVID panjang).

Kusabab seueur kamungkinan anu nyababkeun kacapean, léngkah munggaran anjeun pikeun ningkatkeun kaayaan nyaéta nganjang ka dokter anjeun anu tiasa mariksa sadaya panyabab umum kacapean. Sakali anjeun parantos netepkeun yén teu aya panyabab disumputkeun anu sanés anjeun tiasa maca artikel ieu on kacapean dihasilkeun NHS Skotlandia ngandung kavling dahareun pikeun pamikiran jeung saran pikeun ngaronjatkeun kacapean Anjeun.

Coping kalawan kacapean

Peringatan Cuaca Inggris 17-18 Juni 2022

The UK patepung Kantor geus ngaluarkeun a peringatan pikeun cuaca panas di bagian tengah jeung kidul Inggris. Suhu diperkirakeun ngahontal langkung ti 30C pikeun sadinten atanapi dua dinten dimimitian dinten Jumaah kaping 17 teras turun deui dina sabtu minggu.

Panas anu parah ieu tiasa sesah pikeun jalma anu ngagaduhan kaayaan paru-paru kronis, khususna upami aranjeunna dehidrasi, janten Yayasan Lung Inggris parantos nyayogikeun pedoman pikeun ngabantosan jalma-jalma nyiapkeun sareng ngatasi hawa. Pikeun anu sanés, cuaca panas tiasa ningkatkeun gejala demam jarami.

Buka 'Ngarawat paru-paru anjeun dina cuaca panas' kanggo langkung rinci

Tumbu ka ramatloka BLF

 

BLF luhur 10 tips salila heatwave a

Kieu kumaha ngarencanakeun ka hareup pikeun tetep saé sareng tetep keren:

1 2 3 ... 19