Pipa Obat Antifungal

Loba pasien urang geus nyaho ngeunaan ngaronjatna kabutuhan ubar antifungal anyar; perlakuan pikeun kasakit jamur kawas aspergillosis boga watesan signifikan. Toksisitas, interaksi ubar-ubar, résistansi, sareng dosis mangrupikeun masalah anu tiasa ngahesekeun terapi; kituna, beuki pilihan perlakuan kami boga, nu leuwih gampang urang pikeun manggihan hiji pilihan terapi optimal pikeun penderita. 

Ngembangkeun ubar antifungal hese kusabab kamiripan biologis antara jalma sareng jamur; urang babagi loba jalur biologis sarua fungi, nyieun masalah dina ngembangkeun antifungals aman. Pikeun ngembangkeun ubar antijamur anyar, panalungtik kedah ningali kumaha aranjeunna tiasa ngamangpaatkeun sababaraha bédana anu urang gaduh.

Di handap ieu ngarecahna awam ngeunaan a review panganyarna diterbitkeun nu nempo tujuh ubar antifungal ayeuna dina sagala rupa tahapan pangwangunan. Mayoritas antifungals anyar geus versi anyar ubar heubeul, tapi nu dibahas dina review ieu boga mékanisme anyar tina aksi jeung regimens dosis béda, jadi, lamun disatujuan, ubar ieu bisa nyadiakeun sinar harepan dina mangsa nu bakal datang teu jadi jauh. istilah perlakuan.

Rezafungin

Rezafungin ayeuna dina fase 3 pangwangunan. Ieu mangrupakeun anggota kelas echinocandin ubar, kaasup micafungin na caspofungin; Echinocandins dianggo ku ngahambat komponén témbok sél jamur penting pikeun homeostasis.

Rezafungin geus dikembangkeun pikeun nahan mangpaat kaamanan ti miheulaan echinocandin na; bari enhancing sipat pharmacokinetic na pharmacodynamic na pikeun nyieun hiji unik, lila-akting, perlakuan leuwih stabil anu ngamungkinkeun pikeun ka jero nadi mingguan tinimbang administrasi poean, berpotensi ngembangna pilihan perlakuan dina setting lalawanan echinocandin.

Fosmanogepix

Fosmanogepix katelah ubar kelas munggaran (janten antifungal anu munggaran) anu ngahalangan produksi sanyawa penting anu penting pikeun pangwangunan témbok sél sareng régulasi diri. Ngablokir produksi sanyawa ieu ngaleuleuskeun témbok sél sahingga sél henteu tiasa deui nginféksi sél sanés atanapi ngajauhan sistem imun. Ayeuna aya dina uji klinis Fase 2 sareng nunjukkeun hasil anu ngajangjikeun dina pengobatan lisan sareng intravena tina sababaraha inféksi jamur invasif, nunjukkeun khasiat dina inféksi tahan multi-ubar sareng inféksi sesah dirawat.

Olorifim

Olorifim kalebet dina kelas ubar antijamur anu énggal anu disebut orotomides. Orotomides gaduh mékanisme tindakan anu béda, sacara selektif nargétkeun énzim konci dina biosintésis pirimidin. Pirimidin mangrupikeun molekul penting dina DNA, RNA, témbok sél sareng sintésis fosfolipid, régulasi sél, sareng produksi protéin, janten nalika Olorofim nargétkeun énzim ieu, éta mangaruhan pisan kana jamur. Hanjakalna, Olorifim sanés spéktrum anu lega, sareng éta ngan ukur maéhan sababaraha fungi - pertinently, Aspergillus, sareng jamur anu nyababkeun demam lebak (anu mangaruhan otak), Coccidioides. Kusabab kapanggihna, éta geus maju ngaliwatan studi pre-klinis jeung fase 1 percobaan manusa sarta ayeuna keur fase 2 percobaan klinis lumangsung nguji pamakéan na oral jeung intravenously.

Ibrexafungerp

Ibrexafungerp mangrupikeun kelas antijamur anu munggaran anu disebut Triterpenoids. Ibrexafungerp nargétkeun komponén penting anu sarua tina témbok sél jamur nu echinocandins ngalakukeun, tapi mibanda struktur sagemblengna béda, sahingga stabler jeung hartina bisa dibikeun oral; ngabedakeun Ibrexafungerp tina tilu echinocandins ayeuna sadia (caspofungin, micafungin, andulafungin), nu ngan bisa dibikeun intravenously ngawatesan pamakéan maranéhna pikeun penderita dirawat sarta maranéhanana kalayan aksés vena indwelling.

Aya dua fase lumangsung 3 percobaan ibrexafungerp. Studi enrolling paling éksténsif pikeun titimangsa nyaéta ulikan FURI, nu ngaevaluasi efficacy jeung kaamanan Ibrexafungerp diantara penderita inféksi jamur parna sarta anu unresponsive atanapi intolerant agén antifungal baku. Formulasi lisan nembe disatujuan ku Administrasi Pangan sareng Narkoba AS (FDA) pikeun pengobatan kandidiasis vulvovaginal (VVC).

Oteseconazole

Oteseconazole mangrupikeun anu munggaran tina sababaraha agén tetrazol anu dirarancang kalayan tujuan pikeun milih langkung ageung, efek samping anu langkung sakedik, sareng ningkatkeun éféktivitas dibandingkeun azoles anu sayogi ayeuna. Oteseconazole geus dirancang pikeun ngabeungkeut pageuh ka énzim disebut sitokrom P450. Nalika urang bahas jamur baheula sareng manusa sami, sitokrom P450 mangrupikeun salah sahiji kamiripan éta. Sél manusa ngandung rupa-rupa spésiés sitokrom P450, anu tanggung jawab pikeun seueur fungsi métabolik anu penting. Ku alatan éta, lamun agén antifungal azole ngahambat sitokrom P450 manusa, hasilna bisa jadi réaksi ngarugikeun. Tapi, teu saperti antifungal azole sejen, Oteseconazole ngan ngahambat fungi cytochrome p450- lain manusa kusabab afinitas na pikeun énzim target (sitochrome P450) leuwih gede. Ieu kedah hartosna langkung sakedik interaksi ubar-ubar sareng langkung karacunan langsung.

Oteseconazole aya dina fase 3 pangwangunan sareng ayeuna dina pertimbangan FDA pikeun persetujuan pikeun ngubaran kandidiasis vulvovaginal kumat. 

Encochleated Amfotericin B

Seueur pasien urang bakal sadar kana Amphotericin B, anu parantos aya ti taun 1950-an. Amfoterisin B kaasup kana kelas ubar anu disebut Polyenes- kelas pangkolotna ubar antijamur anu aya. Aranjeunna maéhan fungi ku cara ngabeungkeut ergosterol anu tindakan pikeun ngajaga integritas mémbran sél. Ubar kasebut jalanna ku cara ngaleungitkeun ergosterol, nyababkeun liang dina mémbran sél, sahingga cukup bocor pikeun gagal. Tapi, polién ogé berinteraksi sareng koléstérol dina mémbran sél manusa, hartosna aranjeunna gaduh karacunan anu signifikan. Encochleated Amphotericin B parantos dikembangkeun pikeun ngahindarkeun karacunan anu penting ieu - desain nanocrystal lipid novel na ngamungkinkeun pangiriman ubar langsung ka jaringan anu kainféksi, ngalindungan awak tina paparan anu teu dipikabutuh - sareng éta tiasa dipasihkeun sacara lisan, berpotensi ngirangan pamondokan di rumah sakit.

Encochleated Amphotericin B ayeuna dina fase 1 & 2 pangwangunan, janten rada jauh. Masih, éta ngajangjikeun poténsi ubar lisan kalayan sakedik, upami aya, tina karacunan khas amphotericin B.         

ATI-2307

ATI-2307 aya dina tahap awal pangwangunan sareng mangrupikeun ubar antijamur énggal kalayan mékanisme tindakan anu unik. ATI-2307 ngahambat fungsi mitokondria (mitokondria nyaéta struktur dina sél anu ngarobah dahareun jadi énergi), ngurangan produksi ATP (adénosin trifosfat), nyaéta molekul nu mawa énergi, ngarah kana inhibisi pertumbuhan.

Salaku disebutkeun tadi, ATI-2307 masih dina tahap awal. Leungit, panalungtik geus réngsé tilu Phase 1 studi klinis nu nunjukkeun éta ogé bisa ditolerir di manusa dina diantisipasi tingkat dosis terapi. Ku kituna, peran klinis pikeun ATI-2307 teu jelas; kumaha oge, aktivitas in vitro anu lega ngalawan sajumlah patogén jamur penting, kaasup organisme tahan multi-ubar, bisa narjamahkeun kana peran kritis pikeun sanyawa ieu, utamana pikeun inféksi jamur alatan organisme tahan ubar kayaning spésiés Aspergillus tahan azole.

 

Harepan dina cakrawala: Pangobatan antifungal novel dina pamekaran

Tinjauan anu diterbitkeun nembe ngajelaskeun antijamur anyar anu aya dina jalur pipa anu nawiskeun harepan pikeun masa depan.

Ubar-ubatan anyar anu dijelaskeun dina ulasan gaduh mékanisme tindakan anyar pikeun ngatasi résistansi, sareng sababaraha nawiskeun formulasi énggal anu masihan kaunggulan anu béda pikeun terapi ayeuna pikeun ningkatkeun profil kaamanan sareng ngirangan interaksi. Salaku conto, Rezafungin parantos nunjukkeun kagiatan ngalawan Aspergillus spésiés jeung geus ngurangan karacunan ati, penetrasi hadé tur résiko kirang lalawanan.

Ringkesan mékanisme tindakan, spéktrum kagiatan sareng kauntungan anu dipiharep disayogikeun dina makalah anu anjeun tiasa mendakan dina Aspergillus website. Panulis ogé parantos ngahasilkeun ilustrasi anu hadé ngeunaan antijamur énggal sareng kagiatanana supados sela-sela sésana tiasa katingali. Aspergillus spésiés geus disorot ku kotak biru.

Éta pisan encouraging ningali yén sababaraha sanyawa boga aktivitas potent ngalawan Aspergillus spésiés jeung nu Ibrexafungerp, sanyawa mangaruhan tembok sél jamur, boga aktivitas ngalawan sababaraha Aspergillus spésiés sareng aya dina uji klinis fase 3.

Mangpaat poténsial ubar ieu kalebet:

  • Rumusan lisan sareng IV
  • Aktif ngalawan galur tahan
  • Penetrasi anu langkung saé (IAC)
  • Interaksi ubar-ubar minimal

Salaku tambahan, olorofim, VL2397 sareng ABA sadayana gaduh kagiatan anu kuat ngalawan Aspergillus spésiés sareng aya dina sababaraha tahap uji klinis. Sadayana, aya harepan nyata dina cakrawala

.