Ngatur Pain kronis

Gambar nyeri bayah

Nyeri kronis ilahar dipimilik ku jalma anu boga panyakit engapan kronis, sarta ogé di kalangan nu ngurusna; kanyataanna éta salah sahiji alesan paling umum pikeun duanana nganjang ka dokter. Dina hiji waktos, réspon dokter anjeun tiasa saderhana - pariksa yén anu nyababkeun nyeri kedah dibersihkeun ku intervensi teras resep obat panawar nyeri pikeun ngabantosan pasien ngatasi nyeri anu pondok. Upami periode nyeri anu diprediksi henteu pondok, aranjeunna tiasa teras masihan anjeun panawar nyeri, tapi saatos sababaraha titik urang terang yén dua hal mimiti kajantenan:

  • Ubar nyeri bakal mimiti masihan anjeun efek samping, sababaraha di antarana tiasa parah (contona. rarasaan kateken). Beuki lila anjeun nganggo obat penghilang nyeri, sareng langkung luhur dosisna, langkung parah ieu tiasa.
  • Sababaraha panawar nyeri - khususna anu dianggo pikeun ngubaran nyeri parna - mimiti leungit éféktivitasna upami dipasihkeun sababaraha minggu

Ayeuna, dokter langkung dipikaresep pikeun nyobian sareng ngadorong pasien pikeun tetep aktip, tetep di tempat damel sareng, gumantung kana sumber nyeri, tiasa nyarankeun latihan nguatkeun (ningkat nada otot sareng kasus kakuatan ngabantosan ngadukung sendi nyeri). Ieu ogé ngabantosan pasién pikeun sosialisasi, ngirangan kahariwang sareng résiko depresi, bahkan tiasa ngirangan nyeri sorangan.

Tapi antosan! Anjeun tiasa naroskeun: Moal ngagerakkeun sendi anu nyeri nyababkeun langkung seueur karusakan sahingga langkung nyeri? Upami dilakukeun dina pangawasan médis, ieu henteu mungkin, sareng sacara umum nyeri biasana ningkat sareng dosis panawar nyeri dikirangan.

Pilarian langkung seueur di: NHS - Ngatur nyeri kronis

Tapi kumaha upami nyeri dada anu sering dialaman ku jalma anu gering engapan?

Firstly hal anu penting pikeun stress éta sagala nyeri dada perlu dipariksa ku dokter sabab aya sababaraha kamungkinan sabab sareng sababaraha panyababna peryogi perhatian langsung sapertos serangan jantung!

Sababaraha nyeri dada asalna tina nyeri tulang, otot jeung sendi jadi, salaku urang teu bisa nyingkahan gerak chests urang salila engapan, urang condong ngurangan gerakan bari jeung nyokot panawar nyeri nepi ka nyeri geus ngurangan. Tapi, sagampil ditulis di luhur, dokter Anjeun bisa mimiti ngagunakeun rupa-rupa pendekatan tetep dada anjeun gerak, ngawangun nepi otot pikeun mantuan nyegah nyeri hareup, sarta ngurangan dosis panawar nyeri - sarua jeung sagala nyeri sendi lianna.

Pilarian langkung seueur di: NHS nyeri dada

Kumaha carana abdi tiasa ngirangan dosis panawar nyeri?

Aya sababaraha téknik anu bakal ngabantosan anjeun langkung ngontrol jumlah nyeri anjeun - sababaraha anu disebatkeun dina tautan di luhur, ngatur nyeri kronis. Sababaraha mangpaatkeun kanyataan saeutik dipikawanoh ngeunaan nyeri, nu lolobana urang bakal nyandak sababaraha ngayakinkeun. nyeri urang teu dihasilkeun ku tatu, éta dihasilkeun ku brains urang salaku mékanisme pertahanan. Nu nunjukkeun yén jumlah nyeri urang ngarasa teu bisa dilawan, urang bisa jadi bisa ngadalikeun eta saeutik ku ngagunakeun brains urang!

Teu yakin? Coba nonton pidéo ieu anu disarankeun ku salah sahiji pasien urang, anu ngabantosan anjeunna ngartos yén urang tiasa ngalakukeun hiji hal pikeun ngirangan nyeri, sareng kamungkinan ngirangan dosis obat panawar nyeri.

Panungtungan diropéa dina Nopémber 6, 2019 ku Megan