Wabah Monkeypox

Salaku urang yakin loba anjeun sadar, aya liputan warta nyebar ngeunaan Monkey Pox, jeung Badan Kaamanan Kaséhatan Inggris (UKSA) kiwari ngalaporkeun sabelas kasus salajengna.
Kami ngartos yén ieu tiasa nyababkeun kahariwang di antawis anjeun, khususna sabab ieu kajantenan saatos Covid-19. Nanging, kami hoyong nyorot yén pedoman UKHSA ayeuna nyaéta yén virus biasana henteu gampang nyebarkeun, sareng résiko ka jalma rendah. Panyelidikan nuju lumangsung, sareng panyacak kontak nuju dijalankeun pikeun ningali modeu transmisi anu mungkin sareng nyegah panyebaran salajengna.

Naon Monkeypox?

Cacar monyet mangrupikeun inféksi virus zoonotik (tiasa nyebarkeun ti sato ka manusa) anu éndemik di bagian kulon sareng tengah Afrika.

Kumaha monkeypox sumebar?

Virus ieu nyebarkeun ngaliwatan kontak fisik anu caket sareng jalma anu katépaan atanapi ngalangkungan getih, cairan awak, atanapi lesi kulit atanapi mukosa individu atanapi sato anu katépaan. Éta ogé tiasa nyebarkeun ngaliwatan kontak sareng pakean atanapi linen anu dianggo ku jalma anu katépaan. 
Perhatos yén cacar monyét sanés mangrupikeun virus pernapasan ku kituna henteu nyebarkeun dina cara anu sami sareng COVID-19 sareng henteu sigana mangaruhan jalma anu ngagaduhan panyakit pernapasan anu tos aya dina cara anu sami.

gejala

Gejala awal monyetpox ngawengku:
  • muriang
  • rieut
  • nyeri otot
  • nyeri beuteung
  • simpul limfa ngabareuhan
  • ngageter
  • kacapean
Ruam biasana muncul 1 - 5 dinten saatos gejala anu munggaran, sering dimimitian dina raray teras nyebarkeun ka bagian awak anu sanés, khususna leungeun sareng suku.
Ruam (anu tiasa katingali sapertos cacar) dimimitian salaku bintik-bintik anu diangkat, anu janten lepuh leutik ngeusi cairan. Lepuh ieu ahirna ngabentuk budug anu engkéna ragrag. Gejala biasana hampang sareng ngawatesan diri sareng biasana mupus dina 2 dugi ka 4 minggu.
Saha waé anu prihatin yén aranjeunna tiasa katépaan ku cacar monyét disarankan pikeun ngahubungi NHS 111 atanapi klinik kaséhatan séksual.
Inpo nu leuwih lengkep bisa kapanggih via link di handap.

Terakhir Diénggalan tanggal 6 Désémber 2022 ku admin

Leave a Reply