Sex jeung breathlessness

Sesak napas sering mangrupikeun ciri utama aspergillosis pulmonal sareng kami nyayogikeun pitunjuk ngeunaan cara ngontrol deui sesak napas. dina kaca séjén ramatloka ieu.

Sedihna sesak napas nyababkeun seueur pasiénna hariwang pisan ngeunaan usaha naon waé anu tiasa nyababkeun sensasi kaleungitan kontrol deui. Ieu mangrupikeun masalah sabab latihan mangrupikeun cara anu saé pikeun ngabantosan sesak napas sareng mangrupikeun cara urang ngatur hirup sareng éta.

Teu heran ieu ogé bisa boga dampak utama dina enjoyment of sex, sakumaha sex mindeng ngalibetkeun exertion signifikan! Untungna teh Yayasan Lung Inggris nawiskeun dukungan anu lengkep pikeun ngabantosan jalma-jalma anu prihatin pikeun ngaraosan kahirupan séks anu pinuh nalika gaduh kaayaan paru-paru kronis sareng kami ngayakeun réplikasi padamelanna di dieu:

Sex mangrupikeun bagian penting dina kahirupan pikeun seueur jalma, sareng ieu henteu kedah robih sabab anjeun atanapi pasangan anjeun ngagaduhan kaayaan paru-paru. Biasana pikeun hariwang ngeunaan capé atanapi sesak napas. Nanging, anjeun sareng pasangan anjeun kedah tanggung jawab pikeun hubungan seksual anjeun, janten penting pikeun saling ngobrol ngeunaan masalah sareng kahoyong anjeun sareng tetep terbuka.

Sabaraha énergi anu abdi peryogikeun?
 Aktivitas séksual, kalebet hubungan séks, séks lisan sareng masturbasi, peryogi énergi. Sapertos sadaya kagiatan fisik, anjeun kedah nganggo jantung, bayah sareng otot.
Anjeun panginten kedah ngambekan langkung sering sareng detak jantung sareng tekanan darah tiasa naek kanggo waktos anu pondok. Ieu sami for everyone. Aranjeunna gancang balik deui ka tingkat normal, janten tong hariwang upami ieu kajantenan. Énergi anu anjeun anggo nalika orgasme sami sareng énergi anu diperyogikeun pikeun naék tangga atanapi leumpang gancang.
Émut yén sababaraha parobihan dina kahirupan séks anjeun ngan ukur bagian tina sepuh sanés kusabab kaayaan paru-paru anjeun. Éréksi anu langkung laun sareng telat orgasme normal dina umur tengah sareng umur engké.
Aya sababaraha cara pikeun jadi intim jeung pasangan Anjeun nu kirang nuntut fisik, kaasup nangkeup jeung noel.


Iraha waktos anu pangsaéna pikeun séks?
Boga hubungan séks nalika anjeun ngarasa istirahat sareng engapan anjeun karasaeun nyaman. Ieu sigana nalika pangobatan anjeun paling efektif sareng tingkat énergi anjeun henteu rendah teuing, janten anjeun kedah ngarencanakeun sateuacanna. Tapi, ulah ngarobah kabiasaan normal anjeun upami ieu stres pikeun anjeun atanapi pasangan anjeun
Janten nyaman sareng santai. Upami anjeun tiis teuing atanapi panas teuing, anjeun moal rileks. Upami anjeun ngarasa setrés atanapi capé, séks tiasa ningkatkeun parasaan ieu. Sadaya ieu tiasa ngajantenkeun napas anjeun langkung sesah. Éta ogé disarankeun pikeun nyingkahan kagiatan seksual saatos tuangeun beurat atanapi nginum alkohol. Engapan anjeun bisa jadi leuwih tapis lamun anjeun boga burih pinuh sarta ngarasa kembung. Alkohol bisa ngurangan fungsi seksual anjeun sarta nyieun leuwih hésé pikeun lalaki pikeun meunangkeun cacakan. Ieu tiasa ngajantenkeun anjeun atanapi pasangan anjeun langkung hariwang.


Kumaha carana abdi tiasa nyiapkeun séks?
Anjeun panginten hoyong nyobian batuk dahak sateuacan anjeun hubungan séks, atanapi ulah aya hubungan séks isuk-isuk nalika seueur jalma batuk langkung seueur dahak.
Upami anjeun nganggo inhaler pikeun ngabuka saluran pernapasan anjeun, anu disebut bronkodilator, cobian nyandak hiji atanapi dua puff sateuacan ngamimitian kagiatan seksual sabab ieu tiasa ngaleungitkeun sesak napas sareng sesak napas nalika séks.
Sababaraha urang ogé manggihan yén oksigén ngaronjatkeun stamina. Upami anjeun nganggo oksigén di bumi, nganggo éta sateuacan kagiatan seksual tiasa ngabantosan anjeun tina sesak napas.


Kumaha perlakuan kuring bakal mangaruhan kahirupan séks kuring?
Sababaraha pangobatan tiasa nyababkeun panurunan dina dorongan séks anjeun atanapi fungsi seksual. Upami ieu mangrupikeun masalah pikeun anjeun, konsultasi ka dokter anjeun, perawat pernapasan atanapi profésional kasehatan pikeun naséhat.
Ngagunakeun inhaler stéroid atawa nyokot stéroid ngaliwatan nebuliser a bisa ngabalukarkeun sariawan lisan, jenis inféksi dina sungut. Ieu tiasa ngajantenkeun anjeun kirang condong kana hubungan séks atanapi janten intim. Hadé pisan mun éta nyarita ka dokter umum anjeun, perawat engapan atawa profésional kaséhatan lamun meunang loba inféksi sariawan.
Sababaraha pangobatan, sapertos antibiotik, ogé tiasa ningkatkeun résiko sariawan séks. Penting pikeun mastikeun yén inféksi sariawan dirawat kalayan leres, sareng ngahindarkeun hubungan séks dugi inféksina bérés.


Pangobatan oksigén
Upami anjeun nganggo oksigén di bumi, anjeun tiasa mendakan yén anjeun sadar diri atanapi henteu ngarareunah ngagunakeun éta nalika kagiatan seksual. Sanajan kitu, éta sampurna aman gaduh sex bari maké oksigén, jadi ngobrol pasangan Anjeun ngeunaan masalah anjeun.
Oksigén bisa dikirimkeun ngaliwatan tabung napel na topéng raray, tapi lamun perlu ngagunakeun oksigén bari ngalakonan sex, Anjeun bisa ngarasa leuwih nyaman maké nasal kanul (dua tabung plastik leutik pisan nu disimpen dina unggal liang irung, sangkan anjeun bisa ngambekan. oksigén asup ngaliwatan irung anjeun).
Upami anjeun parantos disarankan pikeun ngagunakeun setélan oksigén anu béda pikeun kagiatan, pastikeun anjeun ogé nganggo oksigén dina tingkat ieu salami kagiatan seksual ogé.


Ventilasi non-invasif
Seueur jalma anu nganggo ventilasi non-invasif (NIV) sapeuting pikeun ngabantosan aranjeunna ngambekan mendakan yén éta mangaruhan kagiatan seksual. Sanajan kitu, éta sampurna aman mibanda kelamin jeung janten intim bari on NIV, jadi euweuh alesan naha anjeun teu bisa make ventilator anjeun salila kagiatan seksual lamun éta cocog pikeun anjeun sarta pasangan Anjeun.


Kumaha upami kuring sesak napas nalika séks?
Sadaya jinis kagiatan fisik, kalebet séks, tiasa nyababkeun anjeun rada sesak napas. Henteu aya anu kedah hariwang, sareng engapan anjeun bakal normal deui. Nyobian bersantai bakal ngabantosan.
Upami anjeun sesek napas nalika séks, cobian ngareureuhkeun pikeun nyandak napas anu laun, jero. Dokter umum anjeun, perawat pernapasan atanapi profésional perawatan kaséhatan kedah tiasa mamatahan anjeun ngeunaan téknik pernapasan pikeun ngatur sesak napas anjeun. Ieu sering ngagaduhan kauntungan tambihan pikeun ngabantosan anjeun bersantai.
Sapertos kagiatan naon waé, istirahat teratur sareng sering ogé tiasa ngabantosan. Contona, cobian ngarobah posisi atanapi giliran kagiatan seksual. Anjeun oge kedah eureun nyandak inhaler reliever Anjeun upami diperlukeun.


Posisi séksual
Penting pikeun ngajaga diafragma anjeun bébas sareng ngahindarkeun beurat dina dada anjeun. Anjeun panginten langkung nyaman ngagunakeun posisi anu peryogi kirang énergi pikeun ngajaga. Ieu sababaraha saran pikeun pasangan heteroseksual sareng pasangan anu sami:

Yayasan Lung Inggris
Gambar anu nunjukkeun posisi séks anu pangsaéna pikeun jalma anu sesak napas

Coba duanana pasangan ngagolér dina sisi maranéhanana, boh nyanghareupan silih (conto 1) atawa jeung hiji pasangan di tukangeun séjén (conto 2).

Upami anjeun resep hiji pasangan anu aya di luhur, éta langkung saé pikeun pasangan anu ngagaduhan kaayaan paru-paru nyandak posisi anu langkung handap, sabab éta condong ngabutuhkeun kagiatan anu kirang. Kadé jalma di luhur teu pencét handap dina dada pasangan maranéhanana (conto 3).

Anjeun tiasa nyobian hiji pasangan tuur di lantai, bending leuwih jeung dada maranéhanana beristirahat dina ranjang (conto 4).

Hiji pasangan diuk dina ujung ranjang jeung suku maranéhanana di lantai, jeung lianna kneeling di lantai di hareup, bisa jadi nyaman (conto 5).

Pamustunganana, inget yen silih nyekel, nangkeup, kissing jeung caresings ogé bisa minuhan ekspresi cinta jeung sayang, sarta merlukeun kirang tanaga (conto 6).

Sadaya bentuk sauyunan kedah pikaresepeun sareng pikaresepeun, janten gaduh rasa humor sareng tiasa seuri sareng pasangan anjeun bakal ngabantosan. Ngawangkong ngeunaan sagala kasusah boh anjeun atanapi pasangan Anjeun ngalaman oge penting. Janten disiapkeun pikeun nyobaan sababaraha cara pikeun nganyatakeun sayang anjeun sarta ngabejaan silih naon karasaeun alus.

Baca artikel BLF lengkep lengkep sareng leaflet diundeur

Panungtungan diropéa dina Nopémber 6, 2019 ku Megan