gambaran

SAFS mangrupakeun klasifikasi kasakit kawilang anyar; kituna, aya informasi kawates dina fitur klinis na. Studi lumangsung, sareng diagnosis utamina dilakukeun ku ngaleungitkeun kaayaan sanés. 

carana nangtukeun rupa panyakitna

Kriteria pikeun diagnosis nyaéta kieu: 

  • Ayana asma parna anu kirang dikontrol ku perlakuan konvensional 
  • Sensitipitas jamur - diidentipikasi ku uji getih atanapi kulit 
  • Henteuna aspergillosis bronchopulmonary alérgi 

sabab

Mirip dengan aspergillosis bronkopulmoner alergi (ABPA), SAFS disebabkan oleh bersihan jalan nafas yang tidak memadai dari jamur inhalasi.   

anggapanana

  • Stéroid jangka panjang 
  • Antifungal 
  • Biologis sapertos omalizumab (antibodi monoklonal anti IgE) 
Skip to eusi