Ajo që ne japim

Ndoshta ju ose një i dashur sapo keni marrë një diagnozë të aspergillozës dhe nuk jeni të sigurt se ku të filloni. Ose ndoshta ju duhet të ndani informacion për gjendjen tuaj me mjekun, kujdestarin, shoqatën e strehimit ose vlerësuesin e përfitimeve. Kjo faqe interneti është këtu për t'u ofruar pacientëve dhe kujdestarëve gjithçka që ju duhet të dini rreth aspergillozës. Ne gjithashtu ofrojmë një gazete me përditësime mujore.

Rreth nesh

Kjo faqe interneti redaktohet dhe mirëmbahet nga NHS Qendra Kombëtare e Aspergillozës (NAC) Ekipi CARES.

Qendra Kombëtare e Aspergillozës është një shërbim i porositur shumë i specializuar i NHS që është i specializuar në diagnostikimin dhe menaxhimin e aspergilloza kronike, një infeksion serioz që prek kryesisht mushkëritë e shkaktuar nga speciet patogjene të kërpudhave Aspergillus - kryesisht A. fumigatus por edhe disa lloje të tjera. NAC pranon referime dhe kërkesa për këshilla dhe udhëzime nga e gjithë MB.

Ne drejtojmë një grup mbështetës në Facebook dhe takime javore të Zoom, të cilat ofrojnë një mundësi të shkëlqyer për të biseduar me pacientë të tjerë, kujdestarë dhe stafin e NAC.

Kjo faqe interneti mund të përdoret për të kontrolluar nëse ndonjë ilaç me recetë që mund të merrni do të ndërveprojë me ilaçin tuaj antifungal.

Zona e blogut ka postime për një sërë temash duke përfshirë informacion mbi jetesën me aspergillozë, stilin e jetesës dhe aftësitë e përballimit dhe lajmet e kërkimit. 

Çfarë është Aspergilloza?

Aspergilloza është një grup kushtesh të shkaktuara nga Aspergillus, një specie myku që gjendet në shumë vende në të gjithë botën.

Shumica e këtyre mykut janë të padëmshëm. Megjithatë, disa mund të shkaktojnë një sërë sëmundjesh duke filluar nga reaksionet alergjike deri te kushtet kërcënuese për jetën, ose të dyja.

Aspergilloza zhvillohet rrallë tek individët e shëndetshëm

 Shumica e njerëzve marrin frymë nga këto spore çdo ditë pa asnjë problem.

Transmetuesi

Ju nuk mund ta kapni aspergillozën nga një person tjetër ose nga kafshët.

Ekzistojnë 3 forma të Aspergilloza:

Infeksionet kronike

  • Aspergilloza kronike pulmonare (CPA)
  • Keratitis 
  • Otomikozë
  • onychomycosis
  • Sinusiti Saprofitik
  • Simptomat

alergjik

  • Aspergilloza bronkopulmonare alergjike (ABPA)
  • Astma e rëndë me ndjeshmëri ndaj mykut (SAFS)
  • Astma e lidhur me ndjeshmërinë fungale (AAFS)
  • Sinusiti alergjik fungal (AFS)

i mprehtë

Infeksionet akute si aspergilloza invazive janë kërcënuese për jetën dhe ndodhin te njerëzit me sistem imunitar të dobësuar.       

Rrallëherë, dikush me një sistem imunitar normal mund të sëmuret  Aspergillus Pneumoni.

Për një rishikim të fundit mbi të gjitha format e aspergillozës:  Spektri klinik i aspergillozës pulmonare, Kosmidis & Denning, Thorax 70 (3) Shkarkim falas

AZ i Aspergillozës

Trusti i Aspergillosis ka përpiluar një AZ të gjithçkaje që mund t'ju duhet të dini nëse keni një diagnozë të aspergillozës. E shkruar nga pacientët për pacientët, kjo listë ka shumë këshilla dhe informacione të dobishme për të jetuar me sëmundjen:

Lajme & Përditësime

A keni astmë dhe Aspergillozë Bronkopulmonare Alergjike?

Ne jemi të ngazëllyer të ndajmë se ka një studim të ri klinik që po shqyrton një trajtim inovativ posaçërisht për individët që kanë të bëjnë me astmën dhe ABPA. Ky trajtim vjen në formën e një inhalatori të quajtur PUR1900. Çfarë është PUR1900? PUR1900 është një inhalator...

Njoftim shëndetësor

na mbështesin

Financimi i FIT i mundëson Qendrës Kombëtare të Aspergillozës të presë grupe të mëdha në Facebook, si grupi Mbështetja e Qendrës Kombëtare të Aspergillozës (MB) dhe gjithashtu grupe që mbështesin kërkimet e tyre në Aspergillozën Kronike Pulmonare (CPA) dhe Aspergillozën Bronkopulmonare Alergjike (ABPA). Kjo pjesëmarrje dhe përfshirje e pacientit është jetike për kërkimin e NAC.

Kalo tek përmbajtja