Apa We Provide

Mungkin sampeyan utawa wong sing ditresnani nembe nampa diagnosis aspergillosis lan sampeyan ora yakin arep miwiti. Utawa mungkin sampeyan kudu nuduhake informasi babagan kondisi sampeyan karo dhokter, penjaga, asosiasi omah utawa penilai keuntungan. Situs web iki kasedhiya kanggo nyedhiyakake pasien lan penjaga kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan aspergillosis.

Babagan awake dhewe

Situs web iki diowahi lan dikelola dening NHS Pusat Aspergillosis Nasional (NAC) tim CARES.

Pusat Aspergillosis Nasional minangka layanan khusus khusus NHS sing duwe spesialisasi ing diagnosis lan manajemen aspergillosis kronis, infèksi serius mengaruhi biasane paru-paru sing disebabake dening spesies pathogen saka jamur Aspergillus - biasane A. fumigatus nanging uga sawetara spesies liyane. NAC nampa pitunjuk lan panjalukan kanggo saran lan panuntun dhumateng saka kabeh liwat UK.

Kita mbukak grup dhukungan Facebook lan rapat Zoom mingguan sing menehi kesempatan sing apik kanggo ngobrol karo pasien, penjaga lan staf NAC liyane.

Situs web iki bisa digunakake kanggo mriksa apa obat resep sing sampeyan gunakake bakal sesambungan karo obat antijamur.

Wilayah blog duwe kiriman babagan macem-macem topik kalebu informasi babagan urip karo aspergillosis, gaya urip & kemampuan nanggulangi lan warta riset. 

Apa Aspergillosis?

Aspergillosis minangka klompok kondisi sing disebabake dening Aspergillus, spesies jamur sing ditemokake ing pirang-pirang papan ing saindenging jagad.

Umume cetakan kasebut ora mbebayani. Nanging, sawetara bisa nyebabake macem-macem penyakit wiwit saka reaksi alergi nganti kondisi sing ngancam nyawa, utawa loro-lorone.

Aspergillosis arang berkembang ing wong sing sehat

 Umume wong ambegan ing spora tesis saben dina tanpa masalah.

Transmission

Sampeyan ora bisa nyekel aspergillosis saka wong liya utawa saka kewan.

Ana 3 wujud Aspergillosis:

Infèksi kronis

  • Aspergillosis paru kronis (CPA)
  • Keratitis 
  • Otomikosis
  • Onychomycosis
  • Sinusitis saprofit

Alergi

  • Alergi Bronchopulmonary Aspergillosis (ABPA)
  • Asma parah kanthi sensitivitas jamur (SAFS)
  • Asma sing Gegandhengan karo Sensitivitas Jamur (AAFS)
  • Sinusitus Jamur Alergi (AFS)

Akut

Infèksi akut kayata aspergillosis invasif sing ngancam nyawa lan dumadi ing wong sing sistem kekebalan lemah.

AZ saka Aspergillosis

Aspergillosis Trust wis nyusun AZ kabeh sing sampeyan kudu ngerti yen sampeyan duwe diagnosis aspergillosis. Ditulis dening pasien kanggo pasien, dhaptar iki duwe akeh tips lan informasi sing migunani kanggo nandhang penyakit kasebut:

Warta & Update

Tim amal NAC CARES mlaku kanggo Trust Infeksi Jamur

The Fungal Infection Trust (FIT) nyedhiyakake dhukungan penting kanggo karya tim CARES, tanpa kasebut bakal luwih angel njaga karya sing unik. Taun iki, wiwit dina Aspergillosis Sedunia 2023 (1 Feb) tim CARES mbayar maneh sawetara ...

diagnosis

Diagnosis akurat ora tau gampang kanggo aspergillosis, nanging alat modern dikembangake kanthi cepet lan saiki nambah kacepetan lan akurasi diagnosis. Pasien sing teka ing klinik bakal dijaluk menehi riwayat gejala sing ...

Kasepen lan Aspergillosis

Pracaya utawa ora, kasepen iku ala kanggo kesehatan kaya obesitas, polusi udara utawa ora aktif fisik. Sawetara panliten nyatakake rasa kasepen padha karo ngrokok 15 rokok saben dina. Ing polling anyar ing grup pasien Facebook kita kanggo wong sing duwe bentuk kronis ...

Kabar Kesehatan

Ndhukung kita

Pendanaan FIT mbisakake Pusat Aspergillosis Nasional dadi tuan rumah grup Facebook gedhe, kayata grup Dhukungan Pusat Aspergillosis Nasional (Inggris) lan uga kelompok sing ndhukung riset babagan Aspergillosis Pulmonary Kronis (CPA) lan Aspergillosis Bronchopulmonary Alergi (ABPA). Partisipasi lan keterlibatan pasien iki penting kanggo riset NAC.

Skip isi