perlakuan

Bentuk kronis aspergillosis (nyaéta anu ditarajang ku jalma anu ngagaduhan sistem kekebalan normal) tiasa janten panyawat seumur hirup sahingga perawatan sareng perawatan mangrupikeun masalah anu penting. Sadayana mangrupikeun hasil tina jamur anu ngagaduhan tapak dina bagian awak sareng tumuwuh lalaunan, bari ngairitasi permukaan jaringan hipu anu aranjeunna kontak, nyababkeun parobihan kana jaringan anu dimaksud.

Gambar illustrating rupa perlakuan jeung métode pangropéa sadia pikeun aspergillosis: diet sehat, nginum obat jeung mindfulness.

Kalolobaan jenis ieu aspergillosis mangaruhan bayah jeung sinuses. Sajauh bayah prihatin, jaringan hipu anu jengkel ku jamur penting, sabab ngamungkinkeun urang pikeun ngambekan. Jaringan ieu kedah fléksibel supados tiasa manteng nalika urang ngambekan, sareng ipis pikeun ngamungkinkeun pertukaran gas anu éfisién ka sareng tina suplai getih anu ngalir di handapeun mémbran.

Iritasi ngabalukarkeun jaringan ieu inflame lajeng ka thicken jeung tapak tatu - prosés nu ngajadikeun jaringan kandel tur inflexible.

Dokter nyobian ngatur prosés ieu mimitina ku ngadiagnosa sedini mungkin - hiji hal anu sesah di jaman baheula tapi mimiti ngagampangkeun sareng téknologi anyar parantos sayogi.

Hal anu paling penting salajengna nyaéta ngirangan atanapi nyegah peradangan, janten stéroid anu prescribed. Dosis mindeng variatif ku dokter nurutkeun gejala (NB NOT hal pikeun nyobaan dina kaayaan naon tanpa kasapukan dokter anjeun) dina usaha pikeun ngaleutikan dosis. Stéroid gaduh seueur efek samping sareng ngaminimalkeun dosis ogé ngaminimalkeun efek samping éta.

Antifungals sapertos itraconazole, voriconazole atanapi posaconazole ogé mindeng dipaké salaku, sanajan maranéhna teu bisa ngabasmi inféksi, aranjeunna ngurangan gejala rada markedly dina loba kasus. Dosis antijamur ogé diminimalkeun pikeun nyegah efek samping tapi sakapeung ogé pikeun ngaleutikan biaya, sabab antijamur tiasa mahal pisan.

Pangobatan antifungal Tujuanana pikeun nurunkeun beban jamur anjeun, pikeun ngaleutikan gejala anjeun sareng nyegah karusakan salajengna kana paru-paru anjeun. Ieu mangrupikeun ubar anu kuat anu tiasa gaduh efek samping anu teu pikaresepeun. Antifungal berinteraksi sareng seueur pangobatan anu sanés - anjeun tiasa pariksa naha antijamur anjeun berinteraksi sareng pangobatan sanés anu anjeun laksanakeun nganggo Database Interaksi Antifungal.

Sababaraha pasien bakal mendakan diri kana antibiotik ti waktos ka waktos sabab inféksi baktéri tiasa janten bentuk inféksi sekundér dina aspergillosis kronis.

Bagian anu paling penting dina pengobatan anjeun nyaéta pangobatan sareng saran anu dipasihkeun ku dokter sareng tim perawatan anjeun, sareng ieu henteu tiasa aman diganti ku pangobatan atanapi suplemén anu dibeli online.

Grup rojongan kami Dipak ku diskusi anu meriah ngeunaan naon anu tiasa dilakukeun ku pasien sareng pangobatanna pikeun ngagampangkeun gejala sareng kéngingkeun mangpaat tina kahirupan. Sababaraha inpormasi ieu kawengku dina halaman-halaman anu aya di handap ieu, sareng dicadangkeun ku élmu keras dimana waé mungkin.

Parobihan gaya hirup sareng terapi dumasar kana kaahlian (mindfulness, CBT, jsb) tiasa ngabantosan ningkatkeun kualitas faktor kahirupan sapertos wanda, kualitas bobo, nyeri atanapi tegangan otot.

diit muterkeun hiji peran badag dina kaséhatan, tapi aya loba-kualitas goréng informasi duanana online tur dina média citak nu bisa jadi teu wijaksana pikeun penderita kasakit serius kawas aspergillosis.

Terapi pelengkap bisa mantuan sababaraha urang ngarasa leuwih alus dina diri, tapi maranéhna datang jeung resiko tangtu jeung teu bisa ngaganti perlakuan médis ditangtoskeun. Utamana ati-ati pisan ngeunaan mésér suplemén dina Internét sabab sababaraha tiasa bahaya (sanaos dilabélan 'alami').

Parabot ngurus diri kayaning kartu darurat atawa aplikasi tracking kaséhatan bisa mantuan Anjeun pikeun komunikasi leuwih éféktif jeung clinicians sarta ngurus pangalusna mungkin tina diri.

Panungtungan diropéa dina Nopémber 6, 2019 ku Megan