pamiaraeun

Gambar pél ngalungsar tina toples. Bentuk kronis aspergillosis (nyaéta anu ditarajang ku jalma anu ngagaduhan sistem imun normal) tiasa salami mangtaun-taun, janten pangropéa nganggo sababaraha pangobatan mangrupikeun masalah anu penting.

Bentuk kronis aspergillosis (nyaéta anu ditarajang ku jalma anu ngagaduhan sistem imun normal) tiasa salami mangtaun-taun, janten pangropéa mangrupikeun masalah anu penting. Sakabéh bentuk kronis mangrupa hasil tina jamur gaining foothold dina bagian awak sarta tumuwuh lalaunan, bari irritating beungeut jaringan hipu aranjeunna datang kana kontak kalayan; ieu bisa ngabalukarkeun parobahan dina jaringan nu dimaksud.

Kaseueuran jinis aspergillosis ieu mangaruhan bayah sareng sinus. Sajauh bayah prihatin, jaringan hipu anu jengkel ku jamur penting pikeun urang pikeun ngambekan. Jaringan ieu kedah fléksibel supados manteng nalika urang ngambekan, sareng ipis supados ngamungkinkeun pertukaran gas anu éfisién ka sareng ti suplai getih, anu ngalir di handapeun mémbran.

Iritasi ngabalukarkeun jaringan ieu inflame lajeng ka thicken jeung tapak tatu - prosés nu ngajadikeun jaringan kandel tur inflexible.

Dokter nyobian ngatur prosés ieu mimitina ku ngadiagnosa sedini mungkin - hiji hal anu sesah dina jaman baheula tapi mimiti ngagampangkeun sareng téknologi anyar sayogi.

Hal anu paling penting salajengna nyaéta ngirangan atanapi nyegah peradangan, janten stéroid anu prescribed. Dosis sering divariasikeun ku dokter dumasar kana gejala (NB NOT hal pikeun nyobaan dina kaayaan naon tanpa kasapukan dokter anjeun) dina usaha pikeun ngaleutikan dosis. Stéroid gaduh seueur efek samping sareng ngaminimalkeun dosis ogé ngaminimalkeun efek samping éta.

Antifungals sapertos itraconazole, voriconazole atanapi posaconazole ogé mindeng dipaké salaku, sanajan maranéhna teu bisa ngabasmi inféksi, aranjeunna ngurangan gejala rada markedly dina loba kasus. Dosis antijamur ogé diminimalkeun pikeun nyegah efek samping tapi sakapeung ogé pikeun ngaleutikan biaya, sabab antijamur tiasa mahal pisan.

Sababaraha pasien bakal mendakan diri kana antibiotik ti waktos ka waktos sabab inféksi baktéri tiasa janten bentuk inféksi sekundér dina aspergillosis kronis.

Inpormasi anu langkung jero ngeunaan pengobatan sareng pangropéa tina sababaraha jinis aspergillosis bisa kapanggih dina ramatloka Aspergillus na Aspergillosis. NB ieu ditujukeun pikeun profésional médis janten sesah kahartos.

Panungtungan diropéa dina Nopémber 4, 2019 ku Megan