Pariksa Kalembaban di Imah Anjeun

Naha anjeun terang naon tingkat kalembaban di bumi anjeun? Nalika urang ngamimitian usum tiris nalika krisis énergi anu munggaran ti saprak taun 1970-an, aya godaan anu kuat pikeun nutup sadaya aliran hawa tiis, sareng nutup sadaya jandéla pikeun ngajaga hawa haneut anu mahal di bumi urang - tapi pikir sateuacan anjeun ngalakukeun éta, anjeun tiasa. nyieun kasalahan badag.
Loba cai dihasilkeun ku urang hirup di imah urang unggal poe. Sadaya cai éta kedah dileungitkeun unggal dinten sareng di sababaraha bumi - sering bumi anu langkung kolot - anu meryogikeun urang kaluarkeun sacara manual. Upami Anjeun gaduh pancuran nutup panto ka sésana imah anjeun sarta muka jandela dugi kamar geus garing kaluar. Upami anjeun ngantepkeun panto éta kabuka teras hawa baseuh (kalembaban anu luhur) bakal gancang ngalir ka bumi anjeun sareng masihan sadaya kapang sareng mikroba sanésna kasempetan pikeun tumbuh.
Loba jalma nengetan saeutik ka tingkat kalembaban di imah maranéhanana nepi ka cai mimiti tuang handap jandela maranéhanana salaku hawa beueus condenses ngalawan jandela tiis. Kalembaban anu luhur tiasa sesah diperhatoskeun sareng ieu tiasa nyababkeun tagihan pemanasan anjeun naék tibatan ragrag sabab hawa baseuh tiasa masihan anjeun tiis sanajan éta haneut pisan.
Hawa anu beueus pisan bakal linger di bumi anjeun dugi ka suhu turun, biasana kajantenan wengi teras laun-laun turun tina hawa, ngabasuh harta anjeun cekap pikeun ngawenangkeun jamur. Nyingkirkeun kalembaban sateuacan anjeun bobo!
Panginten cara anu pangsaéna pikeun ngawas tingkat kalembaban nyaéta mésér méter kalembaban sareng nyandak bacaan sapopoe pikeun mastikeun kalembaban henteu langkung ti 60% - upami naék ka luhur 60% teras ningkatkeun ventilasi dugi ka ragrag. Méter kalembaban tiasa murah pisan - méter pangsaéna anu diulas dina tautan ieu £ 6

https://uk.bestreviews.guide/humidity-meter

NB upami bumi anjeun masih kalembaban anu luhur sanaos nuturkeun saran-saran ieu maka cai tiasa mendakan jalan anu béda kana harta anjeun - talang rusak / pipa / hateup biasa sareng bumi anu langkung lami henteu ngagaduhan kursus beueus / témbok rongga janten kedah dianggo dina cara anu béda. dibandingkeun sareng imah anu langkung modern.

Anu paling awon tina sadaya dunya tiasa janten bumi anu langkung kolot anu ngagaduhan liang haseup pikeun seuneu anu kabuka. Biasana liang haseup diblokir pikeun ngahemat leungitna panas sareng bumi ngalih ka pemanasan sentral sareng glazing ganda sareng panginten remodeling perenah pikeun ngamungkinkeun pangwangunan sababaraha rumah susun. Imah ayeuna parantos ngirangan aliran hawa tapi kusabab teu aya témbok rongga, Uap laun-laun bakal ngalir kana témbok ka bumi tempatna nguap kalayan aman. Aya ayeuna nowhere for nu Uap keur indit jeung meureun tembok ogé dibéré palapis wallpaper woodchip – kadaharan sampurna pikeun fungi tumuwuh. Hasilna nyaéta seueur kapang tumbuh sareng bumi anu teu tiasa dicicingan.

Baca urang kaca dina imah beueus pikeun émbaran leuwih lengkep.

Kasepian sareng Aspergillosis

Percanten atanapi henteu, katiisan parah pikeun kaséhatan anjeun sapertos obesitas, polusi udara atanapi henteu aktipitas fisik. Sababaraha studi nempatkeun katiisan salaku sarua jeung udud 15 rokok per poé.

Dina polling panganyarna dina kami Grup pasien Facebook Pikeun jalma anu ngagaduhan bentuk kronis aspergillosis 40% nyatakeun yén aranjeunna ngalamun langkung ti sakali per minggu sareng 75% anu nyatakeun yén aranjeunna ngalamun unggal dinten. Dina total 73% kacatet katiisan sahenteuna aya kalana.

Urang ogé nanya jalma anu ngurus penderita aspergillosis patarosan anu sami sareng waktos ieu 56% nyatakeun yén aranjeunna ngalamun langkung ti sakali per minggu, sareng 78% ngalamun sahenteuna aya kalana.

Pasihan dua hasil polling éta, naha jalma ngalamun kusabab aranjeunna ngagaduhan panyakit kronis anu tiasa ngabatesan sosialisasina, sareng naha aranjeunna ngalamun kusabab aranjeunna ngarawat jalma anu gering kronis?

Tingkat katiisan dina populasi umum di Inggris ayeuna aya di 45%, janten jelas langkung seueur jalma anu ngalamun dina dua kelompok anu kapangaruhan ku aspergillosis (73% sareng 78%). Saterusna, 30% jalma anu boga aspergillosis kronis dina jajak pendapat urang éta ngalamun unggal poe, nu compares kirang kalawan statistik nasional anu némbongkeun jumlah jalma dina populasi umum anu ngalamun sakumaha remen sakumaha unggal poe ngan 5%.

kacindekan: Aya genep kali saloba jalma kalawan aspergillosis kronis nu ngalamun unggal poe dibandingkeun kalawan populasi umum Inggris!

Kasepian jelas mangrupikeun masalah anu ageung pikeun jalma anu ngagaduhan aspergillosis kronis atanapi ngarawat jalma anu ngagaduhan aspergillosis kronis.

Naon anu bisa urang pigawé ngeunaan ieu?

Firstly, kasadaran masalah mangrupakeun hambalan badag ka hareup. Kasadaran kana konsékuansi anu jauh pikeun kaséhatan méntal sareng fisik urang tiasa masihan sababaraha insentif pikeun ngalakukeun tindakan pikeun nyobian ngarobih hal-hal. Kampanye pikeun ngeureunkeun Kesepian (https://www.campaigntoendloneliness.org/the-facts-on-loneliness/) geus kapanggih yén maranéhanana kapangaruhan bisa jadi sakabeh umur / gender / sanggup atawa ditumpurkeun / gering kronis atawa henteu jeung maranéhna boga tujuan pikeun mere ilham dulur nyambung jeung komunitas pikeun datangna babarengan pikeun mantuan. Taya sahijieun kedah tanpa parusahaan who wants eta.

Éta ogé nyayogikeun seueur pitunjuk sareng tip anu mangpaat ngeunaan cara ngirangan katiisan anjeun (https://www.campaigntoendloneliness.org/feeling-lonely/ ), kumaha nyambungkeun ka batur saeutik hadé, sarta ngurangan resiko kaséhatan Anjeun - lamun euweuh nu sejenna dina momen urang sadayana bisa ngalakukeun jeung ngumpul tetep haneut! Henteu paduli naha anjeun ngaraos sepi, urang sadayana tiasa mendakan cara pikeun nyambungkeun kumaha sakedap - aranjeunna sadayana diitung.

Di dieu di Pusat Aspergillosis Nasional kami ngayakeun rapat mingguan pikeun sadaya pasien di dieu di Inggris sareng di luar negeri

Rapat Zoom mangrupikeun cara anu santai sareng pikaresepeun pikeun ngobrol sareng sasama wisatawan aspergillosis sareng staf NAC (Salasa 2-3pm GMT sareng Kemis 10 - 11am GMT) dimana anjeun tiasa calik sareng ngadangukeun urang sadayana ngobrol salami sajam - anu anjeun peryogikeun nyaéta smartphone a / tablet / laptop pikeun gabung kami.

Rapatna pribadi janten kami henteu masihan petunjuk ngeunaan cara gabung dina halaman umum sapertos kieu. Pikeun pitunjuk ngeunaan cara ngiringan gabung sareng salah sahiji grup di handap ieu sareng kami bakal uih deui ka anjeun:

Grup rojongan Telegram

Grup rojongan Facebook

 

Tangtu sababaraha urang sagemblengna senang sorangan

Ngalatih sistem imun pikeun mikawanoh & ngabantosan ngaleungitkeun aspergillosis invasif

Nyampurkeun aspergillosis, dina hal ieu, aspergillosis invasif akut, jeung nginum obat antifungal boga watesan na. Aranjeunna condong rada toksik sareng kedah dianggo sacara saksama ku praktisi médis anu berpengalaman. Nalika ngubaran jalma immunocompromised parah kainfeksi Aspergillus (anu mangrupikeun kelompok utama jalma anu nampi bentuk invasif akut tina panyakit ieu) tingkat kematian tiasa langkung ti 50% dina kelompok pasien anu dirawat pikeun leukemia. Gampang ningali yén urang kedah ngembangkeun pangobatan anu langkung saé sareng strategi perlakuan anu béda.

Anti-Afumigatus mab ngakuan A. fumigatus hyphae

Anti-Afumigatus mab ngakuan A. fumigatus hifa

Grup panalungtikan Jérman di Universitas Wurtzburg, dipingpin ku Jurgan Loffler sareng Michael Hudacek parantos ngadopsi pendekatan anu béda pisan pikeun ngubaran aspergillosis, tibatan ngembangkeun pangobatan antijamur aranjeunna milih 'ngalatih' sistem imun pasien immunocompromised pikeun mikawanoh sareng nyerang éta. inféksi hadé dina harepan yén ieu bakal ngaronjatkeun mortality.

Téknologi ieu ditiron tina panilitian kanker, dimana urang terang yén sababaraha kanker lolos serangan tina sistem imun host sareng ieu ngamungkinkeun kanker tumuwuh. Panalungtik téh hasil 'ngalatih deui' sistim imun host narajang sél kanker leuwih éféktif.

Grup éta nyandak sél tina sistem imun beurit (sél-T) anu biasana nyerang mikroba anu nginféksi pikeun ngaleungitkeun inféksi sareng ningkatkeun kamampuan pikeun mendakan. Aspergillus fumigatus, anu mangrupikeun patogén utama anu nyababkeun aspergillosis. Sél ieu lajeng dibikeun ka beurit kainfeksi Aspergillus sistem modél mouse dimaksudkeun pikeun simulate aspergillosis invasif akut di penderita manusa.

Hasilna nyaéta yén mencit anu ngagaduhan aspergillosis pulmonal invasif sareng teu aya perlakuan, 33% tetep hirup sedengkeun pikeun mencit anu dirawat kalayan sél T booster (CAR-T) 80% salamet.

Hasil ieu nunjukkeun seueur janji pikeun pengobatan aspergillosis. Hasil ékspérimén ieu kedah diulang deui dina host manusa tapi écés yén pendekatan ieu tiasa janten dasar pikeun cara anu énggal pikeun ngubaran aspergillosis, kalebet bentuk kronis aspergillosis sapertos aspergillosis paru kronis (CPA) sareng bahkan bronchopulmonary alérgi. aspergillosis (ABPA).

Makalah lengkep diterbitkeun di dieu

ISHAM Award pikeun Prof Malcolm Richardson

Diadegkeun dina 1954, International Society for Human and Animal Mycology (ISHAM) nyaéta hiji organisasi sadunya badag nu ngagambarkeun tur ngarojong sagala dokter jeung peneliti nu boga minat Médis Mycology - nu ngawengku aspergillosis ogé sagala kasakit jamur.

Panyakit jamur umumna henteu dipasihan perhatian anu pantes ti otoritas médis janten penting pisan yén diagnostik sareng panalungtikan dirojong sacara internasional, khususna dimana palayanan kaséhatan, ku kituna padamelan ISHAM hususna berharga.

 

Kontribusi anu ageung tina spesialis diagnostik mikologi médis sareng tilas Diréktur Mycology Rujukan Center Manchester Prof Malcolm Richardson kana karya ISHAM geus dipikawanoh di konferensi ISHAM panganyarna di New Delhi, Séptémber 2022.

Pusat Rujukan Mycology Diréktur Manchester (pensiunan) Prof Malcolm Richardson Ngahormatan

Prof Malcolm Richardson janten Présidén BSMM

Prof Malcolm Richardson

The British Society for Medical Myology (BSMM) gaduh sajarah anu panjang sareng dibédakeun dina kamajuan pendidikan sareng promosi panalungtikan dina sadaya cabang mikologi médis sareng Pangajaran sarta Palatihan Atikan salami 69 taun ka pengker (www.bsmm.org), janten mangrupikeun kahormatan pisan mun kapilih jadi Presidenna. Prof Richardson nuturkeun daptar sasama ahli mikologi médis anu parantos janten Présidén BSMM ti saprak 1964.

 

Professor Malcolm Richardson ngawangun sarta ngajalankeun laboratorium mycology kacida husus di Mycology Rujukan Center Manchester saprak ngadegna babarengan jeung Puseur Aspergillosis Nasional di Universitas Manchester NHS FT taun 2009 nepi ka pangsiun na di 2020, sarta masih ngawula puseur salaku Konsultan Ilmuwan Klinis na di Médis Mycology. Anjeunna boga daptar éksténsif publikasi, posisi jeung prestasi - fatawa leuwih rinci klik di dieu.

 

Prof Richardson commented "Kuring ngarasa pisan ngahormatan bisa kapilih jadi Presiden, geus jadi anggota BSMM salila 50 taun", sarta utamana pas yén Présidén datang ka Manchester salaku rapat ilmiah taunan BSMM bakal lumangsung di kota. di Méi 2023.

 

 

1 2 3 ... 5