Leaflet inpormasi

Kami parantos nyusun sababaraha inpormasi lengkep ngeunaan topik anu penting pikeun jalma anu hirup sareng Aspergillosis. Klik dina leaflet di handap, sarta tumbu dina déskripsi, pikeun manggihan nu leuwih seueur tentang tipena béda Aspergillosis, perlakuan na, sarta cara séjén nu kasakit bisa mangaruhan anjeun.

Pituduh pikeun alérgi Broncho-Pulmonary Aspergillosis (ABPA)

Tungtunan mangpaat pikeun penderita ABPA. Kumaha eta didiagnosis? Naon perlakuan pangalusna?
Leaflet ©2003




Kumaha carana ngirangan résiko inféksi Aspergillus?

Anu mana? Kumaha ieu dirawat? Kumaha bisa dicegah? Dimaksudkeun pikeun jalma anu immunocompromised.
Leaflet ©2006.
Catetan: brosur ieu ayeuna sadia dina Portugis.

Kumaha carana milih masker pameunteu pikeun nyegah anjeun ngambekan spora Aspergillus kanggo waktos anu pondok

Kumaha carana ngagem topéng sareng dimana mésér masker di Inggris. Leaflet ©2010

Ngabersihan bumi anjeun upami anjeun ngagaduhan daérah leutik anu katingalina kapang. Leaflet ©2012
Pituduh ka Aspergillus Bronchitis

Tungtunan mangpaat pikeun penderita Aspergillus bronchitis.

Kumaha eta didiagnosis? Naon perlakuan pangalusna?

Leaflet ©2015
Pituduh ka Fisioterapi Dada

Dimaksudkeun pikeun penderita inféksi dada aspergillus kayaning ABPA, aspergilloma dimana kaleuwihan sékrési paru (atawa mukus, sputum, phlegm) mangrupakeun masalah.

Téhnik Bersihan Dada. ©2016

Phil Langridge urang (NAC Aspergillosis Spesialis Physiotherapist) Top Sapuluh Tips pikeun Latihan. ©2010
Pituduh pikeun Sinusitis Jamur Alergi (AFS)

Anu mana? Naon gejalana? Kumaha ieu dirawat?

Leaflet©2008
Pituduh ka Gizi sarta Kaséhatan

Dahareun jeung aspergillosis. Diet jeung terapi stéroid. Mangpaat pikeun sarerea.

Leaflet ©2015
Pituduh ka Aspergilloma sareng Aspergillosis Pulmonary Kronis (CPA)

Anu mana? Naon sababna? Naha kuring badé kéngingkeun? Naon tés pikeun ngadeteksi éta? Kumaha ieu dirawat? Dupi éta tiasa diubaran?

Leaflet©2008
Pituduh pikeun Asma Parah sareng Sensitipitas Jamur (SAFS)

Naon asma? Naon hubunganna kapang sareng éta? Kumaha kuring bakal terang? Kumaha SAFS dirawat?

Leaflet©2011
Komplikasi alérgi Broncho-pulmonary Aspergillosis (ABPA): Bronchiectasis sareng Super-inféksi Baktéri

Naon ABPA? Inféksi baktéri.

Leaflet©2011
Pituduh pikeun ngajaga diri tina sinar panonpoé

Sababaraha jalma anu nyandak sababaraha pangobatan sapertos voriconazole tiasa janten sénsitip pisan kana sinar panonpoé sareng ngarusak sinar UV. Penting yén jalma anu nyandak voriconazole nyandak unggal pancegahan pikeun nyegah kulitna tina kakeunaan sinar panonpoé teuing - dina sababaraha kasus hartosna ampir sadayana sinar panonpoé langsung. Krim panyalindungan panonpoé faktor luhur, maké topi badag-brimmed jeung baju nu nyegah cahya panonpoé ti ngahontal kulit maranéhanana (CATETAN sababaraha lawon sintétik teu ngalakukeun ieu adequately), tetep di tempat teduh. Dina sababaraha kasus malah reflected cahya panonpoé atawa cahya panonpoé nu geus ngaliwatan kaca bisa ngabahayakeun.



Upami anjeun masih gaduh masalah sareng sensitipitas saatos nyandak pancegahan, tingali ogé leaflet ieu ti Unit Salford Royal PhotoBiology di Manchester anu mana kana seueur detil ngeunaan cara ngahindarkeun sadaya sinar panonpoé nalika anjeun sénsitip pisan
Pancegahan pikeun nanganan kompos sareng chippings babakan
Pituduh pikeun Embolisasi Arteri Bronkial

Leaflet©2013
Pituduh pikeun nebulizing Amfotericin B

Leaflet © 2016 jeung Tutorial Video Youtube Ieuh
Unggul Mahasiswa Médis

The Aspergillus Amanah ngayakeun kompetisi taunan pikeun mahasiswa médis ngarancang leaflet informasi pikeun penderita. Ieu ngaharepkeun yén ieu bakal ningkatkeun kasadaran panyawat ieu diantara profesi médis ogé ngahasilkeun leaflet mangpaat pikeun pasien. Selebaran sayogi kanggo diunduh di luhur.

Siswa médis anu parantos ngahasilkeun selebaran inpormasi aspergillosis

Terakhir Diénggalan tanggal 30 April 2021 ku Graham