Ngalatih sistem imun pikeun mikawanoh & ngabantosan ngaleungitkeun aspergillosis invasif

Nyampurkeun aspergillosis, dina hal ieu, aspergillosis invasif akut, jeung nginum obat antifungal boga watesan na. Aranjeunna condong rada toksik sareng kedah dianggo sacara saksama ku praktisi médis anu berpengalaman. Nalika ngubaran jalma immunocompromised parah kainfeksi Aspergillus (anu mangrupikeun kelompok utama jalma anu nampi bentuk invasif akut tina panyakit ieu) tingkat kematian tiasa langkung ti 50% dina kelompok pasien anu dirawat pikeun leukemia. Gampang ningali yén urang kedah ngembangkeun pangobatan anu langkung saé sareng strategi perlakuan anu béda.

Anti-Afumigatus mab ngakuan A. fumigatus hyphae

Anti-Afumigatus mab ngakuan A. fumigatus hifa

Grup panalungtikan Jérman di Universitas Wurtzburg, dipingpin ku Jurgan Loffler sareng Michael Hudacek parantos ngadopsi pendekatan anu béda pisan pikeun ngubaran aspergillosis, tibatan ngembangkeun pangobatan antijamur aranjeunna milih 'ngalatih' sistem imun pasien immunocompromised pikeun mikawanoh sareng nyerang éta. inféksi hadé dina harepan yén ieu bakal ngaronjatkeun mortality.

Téknologi ieu ditiron tina panilitian kanker, dimana urang terang yén sababaraha kanker lolos serangan tina sistem imun host sareng ieu ngamungkinkeun kanker tumuwuh. Panalungtik téh hasil 'ngalatih deui' sistim imun host narajang sél kanker leuwih éféktif.

Grup éta nyandak sél tina sistem imun beurit (sél-T) anu biasana nyerang mikroba anu nginféksi pikeun ngaleungitkeun inféksi sareng ningkatkeun kamampuan pikeun mendakan. Aspergillus fumigatus, anu mangrupikeun patogén utama anu nyababkeun aspergillosis. Sél ieu lajeng dibikeun ka beurit kainfeksi Aspergillus sistem modél mouse dimaksudkeun pikeun simulate aspergillosis invasif akut di penderita manusa.

Hasilna nyaéta yén mencit anu ngagaduhan aspergillosis pulmonal invasif sareng teu aya perlakuan, 33% tetep hirup sedengkeun pikeun mencit anu dirawat kalayan sél T booster (CAR-T) 80% salamet.

Hasil ieu nunjukkeun seueur janji pikeun pengobatan aspergillosis. Hasil ékspérimén ieu kedah diulang deui dina host manusa tapi écés yén pendekatan ieu tiasa janten dasar pikeun cara anu énggal pikeun ngubaran aspergillosis, kalebet bentuk kronis aspergillosis sapertos aspergillosis paru kronis (CPA) sareng bahkan bronchopulmonary alérgi. aspergillosis (ABPA).

Makalah lengkep diterbitkeun di dieu

Terakhir Diénggalan tanggal 29 Séptémber 2022 ku admin