Ngarékam Obrolan Ngatur Sesak napas ayeuna sayogi!

Ngarékam ti 15 April 2021, nalika ahli fisioterapis spesialis kami Phil Langridge nyarioskeun ka pasien aspergillosis sareng kelompok anu ngadukung para wali ngeunaan sesak napas.

—–Eusi vidéo—-

  • 00:00 intro
  • 01:05 Harti sesak napas
  • 03:19 Nalika milarian bantosan (Jaringan kaamanan)
  • 04:09 Nyababkeun sesak napas
  • 06:53 Hal-hal anu tiasa dilakukeun pikeun ngabantosan sesak napas
  • 17:19 Téhnik pikeun mantuan kalawan breathlessness - Mékanika
  • 21:44 Téhnik pikeun mantuan kalawan breathlessness - Posisi pikeun recovery
  • 24:09 Téhnik pikeun mantuan kalawan breathlessness - Timing
  • 29:27 Téhnik pikeun mantuan kalawan breathlessness - salempang
  • 32:09 Téhnik pikeun mantuan kalawan breathlessness - lianna
  • 41:04 Candak titik home
  • 43:16 Tanya jawab

Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan ngatur sesak napas Ieuh.

The British Lung Foundation gaduh seueur inpormasi ngeunaan sesak napas Ieuh. 

Hirup sareng sindrom hyper-IgE sareng aspergillosis: pidéo pasien

Eusi di handap ieu dihasilkeun tina ERS

 

Dina pidéo di luhur, Sandra Hicks nyimpulkeun pangalamanana sareng sindrom hyper-IgE (HIES), sindrom immunodeficiency primér, sareng kumaha hirup sareng kaayaan genetik anu jarang ieu sareng inféksi paru-paru anu aya hubunganana mangaruhan hirupna. Salaku akibat langsung tina HIES sareng pangaruhna kana kaskade imun, Sandra sakaligus ngatur kronis Aspergillus inféksi (aspergillosis), inféksi mikobakteri nontuberkulosa (Mycobacterium avium-intracellulare), bronchiectasis dijajah ku Pseudomonas jeung asma. Anjeunna ngabahas pangaruh panyakit langka ieu sareng beban inféksi dina kahirupan sapopoe, kalebet pangaruh faktor sanésna sapertos suhu, kalembaban sareng résistansi antimikroba.

Sandra conveys harepan dirina pikeun clinicians ngubaran batur kalawan propil kasakit sarupa, kaasup dampak perlakuan immunoglobulin; mimiti, diagnosis akurat immunodeficiencies primér sarta inféksi jamur; sareng kasadaran poténsi interaksi antara antijamur sareng pangobatan sanés (https://antifungalinteractions.org). Anjeunna ogé ngabahas pentingna komunikasi anu komprehensif sareng tepat waktu dina sareng antara tim multidisiplin. Tungtungna, Sandra nekenkeun nilai pangrojong ti professional kaséhatan sekutu pikeun jalma kalawan kaayaan paru kronis.

Sandra geus saprak balik ka rehabilitasi pulmonal kelas. Ieu nyadiakeun kauntungan hébat, teu ngan pikeun jalma kalawan COPD tapi ogé pikeun maranéhanana hirup kalawan kaayaan paru lianna. Janten jasa ieu tiasa diaksés sacara lega bakal ningkatkeun manajemén kaayaan paru-paru kronis bahkan tiasa ngirangan biaya kasehatan anu aya hubunganana.

Sandra Hicks mangrupakeun ko-pangadeg Aspergillosis Trust, grup dipingpin sabar nu boga tujuan pikeun ngangkat kasadaran aspergillosis. Pencét di dieu pikeun nganjang halaman wéb grup sareng milari langkung seueur ngeunaan padamelan na.