Ngarékam Obrolan Ngatur Sesak napas ayeuna sayogi!

Ngarékam ti 15 April 2021, nalika ahli fisioterapis spesialis kami Phil Langridge nyarioskeun ka pasien aspergillosis sareng kelompok anu ngadukung para wali ngeunaan sesak napas.

—–Eusi vidéo—-

  • 00:00 intro
  • 01:05 Harti sesak napas
  • 03:19 Nalika milarian bantosan (Jaringan kaamanan)
  • 04:09 Nyababkeun sesak napas
  • 06:53 Hal-hal anu tiasa dilakukeun pikeun ngabantosan sesak napas
  • 17:19 Téhnik pikeun mantuan kalawan breathlessness - Mékanika
  • 21:44 Téhnik pikeun mantuan kalawan breathlessness - Posisi pikeun recovery
  • 24:09 Téhnik pikeun mantuan kalawan breathlessness - Timing
  • 29:27 Téhnik pikeun mantuan kalawan breathlessness - salempang
  • 32:09 Téhnik pikeun mantuan kalawan breathlessness - lianna
  • 41:04 Candak titik home
  • 43:16 Tanya jawab

Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan ngatur sesak napas Ieuh.

The British Lung Foundation gaduh seueur inpormasi ngeunaan sesak napas Ieuh. 

Saran pikeun jalma anu kaayaan engapan dina usum tiis

https://www.youtube.com/watch?v=uvweHEQ6nYs

Seueur pasien anu ngagaduhan kaayaan engapan sapertos aspergillosis ngalaporkeun paningkatan frékuénsi inféksi dada salami sasih usum tiis, sareng ieu sering disebatkeun dina grup dukungan Facebook kami (masarakat, wasta). Hawa tiis nyababkeun seueur masalah, tapi inféksi saluran pernapasan mangrupikeun salah sahiji anu paling serius. Inféksi ku baktéri atanapi virus gaduh dampak anu ageung kana kualitas hirupna kusabab engapanna janten kawatesan sareng sering aranjeunna gancang teuing capé pikeun ngalaksanakeun tugas-tugas kahirupan sapopoé.

Naha usum tiris nyababkeun ningkat kerentanan kana inféksi pernapasan? Naha éta kusabab hawa tiis ngajantenkeun urang lemah sareng teu tiasa ngalawan inféksi? Sabagian - enya éta! hawa tiis teu bisa nahan Uap sakumaha ogé hawa warmer sahingga hawa tiis, hawa garing. Inhaling hawa garing condong garing kaluar rél na ieu bisa nyieun urang rentan ka inféksi. Ieu gaduh dua dampak - ngairitasi lapisan saluran pernapasan urang sareng ngajadikeun urang batuk, anu nyalira ningkatkeun résiko inféksi, tapi éta ogé ngagaringkeun mukosa anu nutupan saluran pernapasan urang sareng ngajantenkeun langkung hese pikeun mindahkeun - janten urang tungtungna batuk langkung seueur. ti normal salaku urang nyoba batuk zat thickened ieu.

Jalma kalawan kasakit engapan kronis kayaning COPD, asma, aspergillosis utamana rentan ka hawa garing sabab rél maranéhna pisan sénsitip kana iritasi.

Usum tiis nahan sagala jinis tekenan pikeun NHS sareng salah sahiji anu panggedéna nyaéta paningkatan ageung jalma anu ngagaduhan kaayaan engapan anu kaayaanna parantos parah akibat tina hawa tiis. Pidéo ieu kalebet sababaraha naséhat ngeunaan cara mastikeun hawa tiis henteu mangaruhan kaayaan anjeun pikeun nyegah anjeun peryogi perawatan di rumah sakit.

Dihasilkeun ku hatur nuhun, diproduksi ku NHS Blackpool CCG 2019

Urang Teu Bisa Dielehkeun

We Are Undefeatable mangrupikeun kampanye anu tujuanana ngabantosan jalma anu ngagaduhan kaayaan kaséhatan kronis latihan. Kadua kaayaan sareng bentuk latihan rupa-rupa pisan - tujuanana nyaéta pikeun milari naon anu pangsaéna pikeun anjeun!

Tingali halaman wéb pikeun mendakan kumaha latihan ngabantosan jalma sanés anu ngagaduhan kaayaan kronis, sareng naon anu tiasa dilakukeun ku kampanye pikeun anjeun: Urang Teu Bisa Dielehkeun

Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal latihan khusus pikeun aspergillosis sareng kaayaan paru kronis:

"Aspergillus sareng abdi" ku Los Trensplantados

"Aspergillus and me" mangrupikeun lagu anu ditulis ku Alessandro Pasqualotto, ahli mikologi médis ti Brazil, sareng dua pasien cangkok, Jimi Joe (ginjal), sareng King Jim (ati). 

Inisiatif dimimitian nalika Raja dirawat di rumah sakit kusabab batuk kronis. King dipikanyaho pikeun asma sareng anjeunna ngagaduhan sababaraha bronchiectasis hampang, salian janten panampi cangkok ati. A lavage bronchoalveolar (BAL) dilaksanakeun, sareng Pseudomonas aeruginosa ieu pulih dina budaya, sajaba ti Aspergillus fumigatus (uji galaktomanan tidak dilakukan). Dina waktos éta, Alessandro Pasqualotto ngadatangan Raja di rumah sakit utamina salaku kipas, sanés salaku dokter. Saatos ngumpulkeun sababaraha autographs dina albeum vinyl ti 80s (King éta bagian tina band rock kawentar. Garotos da Rua), Pasqualotto jeung Raja dimimitian sawala dina relevansi tina A. fumigatus dina ujian BAL na. Sanaos dirawat kalayan voriconazole ku paréntah tim médis anu tanggung jawab, Pasqualotto panginten musisi éta ngan ukur dijajah ku jamur. The dilema sabudeureun relevansi tina Aspergillus dina kontéks ieu ngamotivasi duanana Pasqualotto jeung Raja nulis lagu ngeunaan éta.

Saatos discharged ti rumah sakit, King ngumpulkeun grup musisi ngalaman pikeun ngarekam lagu Pasqualotto urang. Ieu kalebet Jimi Joe, panampi cangkok ginjal anu babarengan sareng King ngawangun band "Los Tresplantados”, grup tilu musisi transplant nu ngadeukeutan pentingna donor organ, kitu ogé inféksi oportunistic. Los Tresplantados, kumaha oge, geus pernah nulis lagu ngeunaan inféksi jamur, jadi ieu kasempetan gede pikeun ngaronjatkeun kasadaran masarakat ngeunaan kasakit penting saperti.

Tah ieu naon"Aspergillus jeung kuring” sadayana ngeunaan. Alternatipna, musisi ogé ngarujuk kana lagu ieu salaku "Nalika Hideung Sabat meets Neil Young”. Simkuring miharep anjeun mikaresep lagu!

Kontak: Alessandro C. Pasqualotto (acpasqualotto@gmail.com)

Nomer WhatsUp: +55 51 999951614

Tautan wawancara (Basa Portugis wungkul): https://www.youtube.com/watch?v=ZyywH0LtS50

1 2 3 ... 11