Poé Sepsis Dunya 2021

Naon ari Sepsis?

Sistem imun urang biasana dianggo pikeun ngalawan sagala baktéri, virus, atawa fungi, pikeun nyegah inféksi. Upami aya inféksi, sistem imun urang nyobian ngalawan éta, sakapeung kalayan bantosan pangobatan sapertos antibiotik.

Sepsis (kadangkala disebut septicemia atanapi karacunan getih) nyaéta réaksi ngancam kahirupan pikeun inféksi. Éta kajadian nalika sistem kekebalan urang overreact kana inféksi, sareng nyababkeun karusakan kana jaringan sareng organ awak.

 

Fakta Sepsis

 

  • 1 dina 5 maotna sacara global aya hubunganana sareng sepsis
  • Éta darurat médis
  • Antara 47 jeung 50 juta jalma sataun kapangaruhan sacara global
  • Éta henteu ngabentenkeun, bari sababaraha urang aya résiko anu langkung ageung, saha waé tiasa nampi éta
  • Éta mangrupikeun panyabab maot anu paling dicegah di dunya

 

Gejala Sepsis

Gejala ieu tiasa nunjukkeun sepsis

  • Ucapan slurred atanapi kabingungan
  • Ngagigil ekstrim atawa nyeri otot/demam
  • Henteu ngalirkeun urin sadinten
  • Sesak napas parah
  • Kulit mottled atanapi discolored
  • Anjeun ngarasa teu damang, anjeun pikir anjeun bakal maot

 

 

Shielding pikeun Jalma Kacida Rentan Direureuhkeun dina 1 April 2021

Pamaréntah Inggris ngumumkeun yén résiko inféksi kusabab COVID-19 parantos ngirangan dugi ka 4 juta jalma anu dipénta pikeun ngalindungan kusabab résiko poténsial anu ageung narajang gejala parah tina inféksi COVID-19. nyarios yén aranjeunna tiasa ngeureunkeun tameng dina 1 April 2021. Sadayana anu kapangaruhan bakal nampi surat ti pamaréntah. dina sababaraha poé ka hareup ngajelaskeun parobahan ieu.

NB paling jalma kalawan kronis pulmonal Aspergillosis bakal geus bébéja pikeun tameng, jalma kalawan ABPA kurang kamungkinan kana tameng.

Shielding mangrupikeun bentuk konci anu ekstrim anu meryogikeun jalma pikeun cicing di jero ruangan unggal waktos, henteu nampi sémah sareng ngawatesan kontak fisik langsung sareng dunya luar. Kurangna interaksi sosial fisik langsung ieu alus teuing pikeun nyegah inféksi tina virus sapertos COVID-19 tapi panyalindunganna hargana mahal dina hal kaséhatan méntal. Kahariwang, déprési sareng katiisan anu umum sareng tiasa sesah diatasi, janten ngagampangkeun larangan ieu kedah mimiti ngabantosan ngaleungitkeun gejala éta.

Tangtosna, upami anjeun ngalaman gejala kahariwang sareng déprési anjeun kedah milarian bantosan ti dokter anjeun sabab ieu mangrupikeun masalah anu berpotensi bahaya. NHS nyadiakeun sababaraha sumber mantuan teuing.

Kami parantos ngadangukeun pasien kami di dieu di Puseur Aspergillosis Nasional di urang rapat mingguan biasa dina Zoom sareng urang Grup Rojongan Facebook jeung sababaraha ngobrol ngeunaan kahariwang maranéhanana ninggalkeun shielding, utamana lamun maranéhanana dipenta pikeun ngamimitian deui karya ku dunungan maranéhanana. Ieu sampurna normal tangtosna - pangusaha kedah ngajantenkeun anjeun uih deui ka padamelan sagampil-gancang - uih deui ka tempat kerja mangrupikeun cara anu saé pikeun ngagampangkeun diri anjeun deui kana rutinitas sareng ngaleungitkeun kasieun anjeun. Pangusaha kedah ngajantenkeun tempat damel anjeun aman pikeun dianggo.

Émut yén nalika urang asup ka lockdown aya 65000 kasus aktif sadinten sareng 2 juta jalma anu katépaan di Inggris, janten hiji jalma tina 34 katépaan. Nepi ka ayeuna 18 Maret aya 5000 kasus sadinten sareng saparapat saloba kasus aktip - 1 dina 120 katépaan.

Tambihkeun kana ieu yén sadaya jalma anu rentan pisan bakal ngagaduhan sahenteuna hiji vaksinasi anu masihan aranjeunna 90% panyalindungan sareng sahenteuna 40% jalma-jalma di sakurilingna sami-sami dilindungan, janten kamungkinan inféksi langkung ngirangan. Angkat tameng masih 2 minggu deui sareng tingkat pangurangan jalma anu dirawat di rumah sakit kusabab COVID-19 turun gancang pisan, ogé jumlah maotna. Jumlah kasus aktip ogé sigana bakal langkung handap dina 1 dina 250.

Ieu jeda dina tameng, upami kontrol urang kana virus ieu rada lesot, pamaréntah bakal ngajagi deui pikeun ngajagaan anu rentan pisan.

Baca rinci lengkep ngeunaan parobahan ieu di dieu.

Naha anjeun tiasa ngabantosan kami ningkatkeun perawatan Aspergillosis Paru Kronik (CPA) di Éropa?

logo CPAnet

CPAnet parantos netepkeun pikeun ningkatkeun perawatan pasien di sakuliah Éropah ku janten pusat pertemuan sentral sareng pusat sumber pikeun diajar Aspergillosis Pulmonary Kronis (CPA), inféksi paru-paru anu parah parah anu tetep:

  • hese didiagnosis (jadi meureun aya loba kasus undiagnosed kaluar aya nu teu meunang perlakuan pangalusna)
  • sesah diubaran (ubar antijamur henteu gampang dianggo, aya pasokan terbatas pikeun kelas ubar antijamur anu béda)
  • hésé boga! Pasén diurus dina waktos anu lami tapi sering ngalaman sababaraha efek samping anu nyababkeun akibat tina nginum obat antijamur, sareng sababaraha gejala anu teu pikaresepeun anu disababkeun ku inféksi jangka panjang ieu.

CPAnet boga tujuan pikeun ngagancangkeun diagnosis jeung perlakuan hadé ku pooling sumberdaya, ngamutahirkeun sarta ngaronjatkeun standar sarta koordinasi panalungtikan sangkan urang sadaya diajar maksimum mungkin kaluar unggal ulikan.

Nanging, pikeun ngahontal cita-cita ieu, CPAnet peryogi bantosan anjeun. Upami anjeun pasien CPA di mana waé di Éropa sareng anjeun ngarasa yén anjeun tiasa nyarioskeun carita anjeun, ngajelaskeun perjalanan sabar anjeun sareng wartosan kami dimana sistem ayeuna di nagara anjeun tiasa robih janten langkung saé, teras punten wartosan. Urang tiasa tepang online, anjeun henteu kedah ngarambat sareng anjeun bakal nampi seueur dukungan pikeun ngabantosan anjeun nalika anjeun ngabantosan kami.
Kami pinuh sadar yén jalma kalawan CPA mindeng ngarasa teuing gering pikeun ilubiung, jadi anjeun teu kudu hadir wae pasamoan husus online, urang bakal ngusahakeun sabudeureun watesan anjeun waktu & énergi.

Pikeun nganyatakeun minat gabung tarung urang ngalawan CPA, make formulir di handap. Anjeun tiasa mundur iraha waé.

Taros Kami
kahiji
tukang
alamat
alamat
parasaan
Kaayaan / Propinsi
Pos / Pos
nagara

Aspergillosis Bulanan Pasén & Carer Rapat

Rapat aspergillosis. Gambar tina komputer pérak jeung rapat virtual lumangsung. Aya sajumlah jalma dina layar komputer, sarta bodo ka kénca gambar.

Aspergillosis pasén jeung carers rapat, dinten ieu (Jumaah, 5 Pébruari) di 1 pm.

Kami ngartos kumaha sesahna ayeuna sareng lockdown nasional anu terus-terusan sareng ieu mangrupikeun bagian tina usaha Pusat Aspergillosis Nasional pikeun nyayogikeun dukungan anu terus-terusan pikeun sadaya pasien (sanes ngan ukur Pusat Aspergillosis Nasional) sareng anu ngurus aspergillosis.

Bulan ieu urang bakal ngobrol ngeunaan:

  • Vaksin Sars-cov-2 (Covid-19) sareng pamekaran panganyarna
  • Kekebalan
  • Recapping on kasuksésan global Poé Aspergillosis Dunya anu lumangsung dina Senén 1 Pébruari
  • Pentingna pariksa benjolan anyar, benjolan atanapi gejala anu lumangsung pikeun ngadukung Poé Kanker Sedunia
  • Ogé bakal aya waktos kanggo obrolan umum sareng patarosan.

Rapat dijalankeun ku staf National Aspergillosis Center (NAC). Ieu mangrupikeun kasempetan anu saé pikeun pasién sareng panyawatna, kulawarga atanapi réréncangan pikeun sumping, naroskeun patarosan sareng ngobrol sareng pasien sanés sareng staf NAC.

Anjeun tiasa ngiringan rapat gratis dina Zoom ku ngaklik Ieuh, atanapi nganggo ID rapat: 811 3773 5608.

Kodeu pikeun gabung nyaéta 784131. 

Atanapi anjeun tiasa nonton langsung Facebook.

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan aspergillosis, gejala sareng saha anu résiko, klik Ieuh:

Poé Aspergillosis Sedunia, 1 Pébruari 2021

Poé Aspergillosis Dunya ampir kami!

 

Tujuan tina Poé Aspergillosis Sedunia nyaéta pikeun ningkatkeun kasadaran ngeunaan inféksi jamur ieu anu sapertos sababaraha inféksi jamur anu sanés di dunya sering henteu didiagnosis. Diagnosis aspergillosis sesah sareng peryogi kaahlian spesialis (contona UK Nasional Aspergillosis Center, hiji Konfederasi Éropa Médis Mycology Cente of Excellence), tapi ogé sering kajantenan sareng panyawat anu langkung umum sapertos asma, tuberkulosis, COPD. Nodul jamur kadang-kadang disalahartikeun salaku tumor paru-paru.

 

Poé Aspergillosis Sedunia, simposium pasién & wali ngeunaan Ngasinggetkeun Perjalanan Pasén. 10am UTC dina Zoom.

 

Pikeun nyirian WAD 2021, Pusat Aspergillosis Nasional bakal ngayakeun simposium pikeun pasien sareng panyawat. Téma nyaéta 'Menyindekkeun Perjalanan Pasén' sareng urang bakal ngayakeun diskusi ngeunaan perjalanan sadayana pikeun kéngingkeun diagnosis aspergillosis. Kami bakal nyobian ngaidentipikasi kumaha urang sadayana tiasa ngabantosan pondok perjalanan.

Ogé bakal aya kasempetan pikeun nyumbang kana naon anu ditujukeun ku daptar panalungtikan sakumaha anu didefinisikeun ku pasien sareng wali. Urang Tujuan pikeun meunangkeun panalungtik urang pikeun nambahkeun sababaraha di antarana pikeun proyék-proyék maranéhanana.

Acara bakal dilaksanakeun dina Zoom sareng bakal bébas hadir. Upami anjeun hoyong gabung kami dina dinten, anjeun tiasa ngakses rinci via Facebook.

Atawa ku emailing admin@aspergillosisday.org

Aya sababaraha kagiatan anu lumangsung dina dinten, anjeun tiasa mendakan langkung seueur Ieuh. 

1 2