Narkoba ngainduksi Photosensitivity

Naon photosensitivity anu disababkeun ku ubar?

 

Photosensitivity nyaéta réaksi abnormal atawa ngaronjat tina kulit nalika kakeunaan sinar ultraviolét (UV) ti panonpoé. Ieu ngakibatkeun kulit anu geus kakeunaan panonpoé tanpa panyalindungan jadi kaduruk, sarta dina gilirannana, ieu bisa ningkatkeun resiko tina ngamekarkeun kanker kulit.

Aya sababaraha kaayaan médis sapertos lupus, psoriasis sareng rosacea anu tiasa ningkatkeun sensitipitas jalma kana sinar ultraviolét. Daptar langkung lengkep ngeunaan kaayaan anu dipikanyaho tiasa dipendakan Ieuh.

Photosensitivity disababkeun ku ubar mangrupa tipe paling umum tina réaksi ngarugikeun nu patali kulit jeung bisa lumangsung salaku hasil tina pangobatan topikal jeung lisan. Réaksi lumangsung nalika komponén ubar digabungkeun sareng radiasi UV nalika paparan panonpoé, nyababkeun réaksi fototoksik anu muncul salaku kaduruk ku panon poe parna, diidentipikasi ku bareuh, gatal-gatal, kemerahan anu parah sareng dina kasus anu paling parah, lepuh sareng oozing.

Gambar di handap nunjukkeun réaksi ka cahya panonpoé nalika nganggo voriconazole. Pasién anu nyayogikeun gambar-gambar ieu ngagaduhan paparan minimal sareng ngagem suncream faktor 50 dina sukuna.  

Hiji suku némbongkeun blistering kana toe badag katuhu.

Poé 1 Réaksi kulit ka cahya panonpoé nalika nganggo voriconazole

Hiji suku némbongkeun blistering kana toe badag katuhu.

dinten 2

Hiji suku némbongkeun blistering kana toe katilu tina suku kénca.

1 Minggu

Suku kénca jeung katuhu némbongkeun blistering kana toe badag katuhu jeung toe katilu tina suku kénca.

1 bulan

 

Pasén anu nyandak pangobatan antifungal, khususna, Voriconazole sareng Itraconazole (anu langkung dikenal pikeun nyababkeun réaksi), sering sadar kana paningkatan résiko fotosensitipitas; kumaha oge, ieu teu hijina ubar nu bisa dipicuna respon abnormal kana paparan UV. Ubar séjén anu dilaporkeun nyababkeun photosensitivity nyaéta:

  • NSAIDs (Ibuprofen (oral sareng topikal), naproxen, aspirin)
  • Pangobatan kardiovaskular (furosemide, ramipril, amlodipine, nifedipine, amiodarone, clopidogrel - ngan sababaraha)
  • Statins (simvastatin)
  • Obat psikotropika (olanzapine, clozapine, fluoxetine, citalopram, sertraline - ngan sababaraha)
  • Pangobatan antibakteri (ciprofloxacin, tetracycline, doxycycline)

Penting pikeun dicatet yén daptar di luhur henteu lengkep, sareng réaksi dilaporkeun mimitian ti jarang dugi ka sering. Upami anjeun nganggap ubar sanés antijamur anjeun nyababkeun réaksi ka panonpoé, nyarios ka tukang ubar atanapi GP anjeun.

Kumaha ngajaga diri

Dina kalolobaan kasus, penderita teu bisa ngeureunkeun nyokot nginum obat nu bisa predispose aranjeunna pikeun photosensitivity. Tetep kaluar panonpoé teu salawasna mungkin boh - kualitas hirup salawasna hiji tinimbangan penting; kituna, perawatan tambahan kudu dilaksanakeun pikeun ngajaga kulit maranéhanana bari di luar.

Aya dua jinis panyalindungan:

  • kimia
  • fisik

Perlindungan kimia nyaeta dina bentuk sunscreen jeung sunblock. Nanging, penting pikeun émut yén sunscreen sareng sunblock henteu sami. Tabir surya mangrupikeun jinis panyalindungan panonpoé anu paling umum, sareng tiasa dianggo ku nyaring sinar UV panonpoé, tapi sawaréh masih nembus. Sunblock ngagambarkeun sinar tina kulit sareng nyegah aranjeunna nembus. Nalika mésér tabir surya, milari faktor panyalindungan panonpoé (SPF) 30 atanapi langkung luhur pikeun ngajaga tina UVB sareng sahenteuna rating panyalindungan UVA 4 béntang.

Perlindungan fisik 

  • Pitunjuk NHS nyarankeun tetep di tempat teduh nalika panonpoé paling kuat, anu di Inggris antara jam 11 énjing sareng 3 sonten ti Maret dugi ka Oktober.
  • Paké sunshade atawa payung
  • Topi lega-brimmed nu ngiuhan beungeut, beuheung jeung ceuli
  • Atasan lengan panjang, calana panjang sareng rok didamel tina lawon anyaman caket anu nyegah sinar panonpoé nembus
  • Kacamata hideung sareng lénsa bungkus sareng panangan lega anu saluyu sareng Standar Inggris
  • pakean pelindung UV

 

Tumbu ka informasi salajengna

NHS

Yayasan Kulit Inggris

Yayasan Kangker Kulit

 

 

Médis Siaga Paraphernalia

Barang-barang idéntifikasi médis sapertos gelang dirancang pikeun nginpokeun ka profésional kasehatan ngeunaan kaayaan anu tiasa mangaruhan perawatan dina kaayaan darurat dimana anjeun teu tiasa nyarios nyalira.

Upami anjeun ngagaduhan kaayaan kronis, alergi katuangan atanapi ubar, atanapi nginum obat sapertos stéroid jangka panjang atanapi antikoagulan, aranjeunna tiasa ngarobih pangobatan anu anjeun pikahoyong, sareng penting pisan yén para profesional kasehatan terang sareng tiasa ngalaksanakeun sasuai. Dina kaayaan dimana anjeun tiasa pingsan atanapi teu tiasa nyarios, waspada médis tiasa masihan inpormasi penting ngeunaan kaayaan, pangobatan sareng kulawarga saderek.

Naon item ngageter médis sadia?

Seueur barang waspada médis anu béda-béda sayogi, anu paling umum nyaéta gelang anu dipaké sareng gampang diidentifikasi dina kaayaan darurat.

Aya sababaraha perusahaan online anu terhormat dimana anjeun tiasa mésér gelang waspada médis, sababaraha anu didaptarkeun di handap ieu. Punten pastikeun nalika mésér online yén perusahaan sah sareng yén perhiasanna bakal diakui ku para profesional kasehatan.

https://www.medicalert.org.uk/collections/

https://www.amazon.co.uk/Medic-Alert-Bracelets/s?k=Medic+Alert+Bracelets

Singa Club Pesen dina Botol

Pesen Lions Clubs dina Botol mangrupikeun cara anu sederhana tapi mujarab pikeun jalma-jalma pikeun ngajaga detil pribadi sareng médis dasarna dimana aranjeunna tiasa dipendakan dina kaayaan darurat dina bentuk standar sareng di lokasi umum - kulkas.

Pesen dina Botol (katelah dina Lions salaku MIAB) ngabantuan tanaga layanan darurat pikeun ngahemat waktos berharga dina ngaidentipikasi hiji individu pisan gancang sarta nyaho mun aranjeunna ngagaduhan alergi atawa nginum obat husus.

Paramedics, pulisi, patugas pemadam kebakaran sareng jasa sosial ngadukung inisiatif nyalametkeun Singa ieu sareng terang ningali dina kulkas nalika aranjeunna ningali stiker Pesen dina Botol disayogikeun. Inisiatif ieu nyayogikeun katenangan pikiran yén bantosan médis anu gancang sareng pas tiasa disayogikeun, sareng kontak kulawarga / darurat salajengna tiasa dibéjaan.

Kumaha kéngingkeun Pesen dina Botol

Anggota masarakat jeung organisasi lianna bisa ménta pesen dina kit Botol ku ngahubungan klub Singa lokal maranéhna; leuwih rinci sadia Ieuh.

Aspergillosis sareng mangpaat latihan hipu - sudut pandang pasien

Gambar lalaki jeung awewe latihan di imah maranéhanana. Duanana individu dina posisi squat jeung leungeun maranéhna kaluar di hareup aranjeunna. Korma nyanghareup ka jero.

Pasangan senior anu bahagia di jero rohangan di bumi, ngalaksanakeun latihan di jero ruangan.

Cecilia Williams kaserang aspergillosis dina bentuk aspergilloma sareng Chronic Pulmonary Aspergillosis (CPA). Dina tulisan ieu, Cecilia nyarioskeun kumaha rézim latihan anu ringan tapi teratur ngabantosan ningkatkeun kaséhatan sareng karaharjaan na.

 

Kuring ngundeur pituduh latihan (sayogi di dieu) dina bulan Séptémber taun ieu. Tingkat oksigén kuring parah pisan, sareng kuring hoyong ngalakukeun sababaraha bentuk rehabilitasi paru-paru di bumi. Kuring kaget yén latihan dina program éta kedah dilaksanakeun unggal dinten, sabab program paru-paru sateuacana di rumah sakit ngan ukur tilu kali saminggu. Nanging, program ieu langkung saderhana.

Kuring ngalakukeun rutin manjang pikeun sababaraha menit sateuacan latihan, sareng kuring ayeuna parantos ngenalkeun beurat 2.5kg, tapi kuring bakal ngalakukeunana tanpa beurat nalika kuring mimiti ngamimitian. Kuring ngamimitian dina jumlah panghandapna tina reps pikeun seated sarta latihan nangtung sarta geus laun ngaronjat kana susunan dianjurkeun. Abdi nyandak waktos abdi pikeun ngalakukeun latihan sabab abdi tiasa sesak napas, sareng waktosna gumantung kana jinis dinten anu kuring lakukeun. Kuring megatkeun hambalan 30-menit jadi dua; hiji hal kahiji isuk-isuk jeung hiji sanggeus dahar beurang. Upami kuring jalan-jalan di luar, kuring ngan ukur ngalakukeun latihan anu sanés sareng henteu rutin léngkah. Kuring nyieun usaha sadar konsentrasi dina engapan kuring sakumaha dituduhkeun dina bagan. Kuring nganggo téknik pernapasan anu disarankeun ku Phil (Fisioterapis Spesialis Pusat Aspergillosis Nasional, video aya di dieu), anu parantos janten tujuan kuring pikeun ngahirupkeun deui normal.

Nalika kuring ngamimitian program ieu, tingkat jenuh oksigén kuring goréng. Kuring éta breathless pikeun période lila, sarta kuring bakal sangsara sadayana dinten kalayan kamacetan nasal dahsyat na postnasal netes - Kuring ieu salawasna steaming kalawan kristal menthol. Incorporating latihan jeung téhnik engapan kana rutin poean kuring (hal kahiji isuk-isuk di pangkeng kuring jeung jandéla muka) geus miboga éfék profound. kamacetan abdi mupus gampang tanpa steaming. Abdi tiasa nyandak napas anu langkung jero sareng nahan napas langkung lami. Kuring geus perhatikeun waktu nu diperlukeun keur kuring cageur tina episode tingkat oksigén low sarta breathlessness ogé geus ningkat. Kuring ngalakukeun sagala latihan dina tabél; kasaimbangan anu penting, sarta kalawan waktu jeung prakna, kuring ngaronjatkeun - sanajan kuring teu ngamimitian ngalakukeunana ku panon ditutup - Abdi teu acan aya! Abdi ngarepkeun yén nyerat akun kuring ngeunaan mangpaat bahkan anu paling ringan tina program latihan parantos masihan kapercayaan sareng dorongan ka batur pikeun ngalaksanakeun program latihan di bumi.

 

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan latihan sareng aspergillosis, Ahli Fisioterapis Spesialis kami Phil Langdon ngagaduhan ceramah anu sayogi via kami. Saluran YouTube di dieu. 

Leumpang sareng cet diri anjeun pikeun kaséhatan & kesejahteraan

Salah sahiji mata pelajaran anu dibahas dina online kami rapat mingguan pasien sareng wali pikeun Pusat Aspergillosis Nasional di Manchester, Inggris minggu ieu pentingna pikeun ngajaga kaséhatan & kabugaran urang supados urang tiasa ngajaga kualitas hirup anu pangsaéna henteu paduli kaserang inféksi kronis.

Latihan téh hésé mun anjeun boga saeutik tanaga, sarta hiji atawa dua pamilon dibandingkeun ieu dibéré ngan sababaraha teaspoons énergi anu kudu eeked kaluar taliti ngaliwatan kursus poé pikeun mastikeun yén sagalana anu diperlukeun pikeun dipigawé geus rengse. Hiji jalma commented yén sababaraha poé maranéhna ukur hudang kalawan hiji séndok énergi!

Latihan saeutik saeutik unggal poé bisa maénkeun peran utama dina ngajaga kaséhatan & wellness anjeun sarta bisa mantuan kalawan énergi ogé lamun tetep nepi. Kana waktosna bakal ngabantosan anjeun ngambekan sareng nyegah leungitna otot.

Urang sadaya tiasa nampi naséhat anu saé ti GP atanapi Physiotherapist urang ngeunaan latihan khusus anu tiasa urang laksanakeun di bumi, tapi saurang pasién nyarios yén anjeunna parantos suksés damel deui kabugaran sareng kanikmatan nganggo grup leumpang anu disayogikeun ku amal UK 'Leumpang pikeun Kaséhatan. ' anu boga jaringan tina grup leumpang dipingpin ku trainers jawab sakuliah Inggris, husus pikeun jalma kalawan asma.

Ogé patut hiji try!

Aspék kaséhatan & kesejahteraan sanés nyaéta kaséhatan émosional. Bisa jadi gampang jadi terasing jeung aya ngan jadi loba hiburan bisa kapanggih dina TV. Anggota sanés tina rapat dukungan nyarankeun salah sahiji tina seueur grup Zoom anu parantos diatur pikeun ngajarkeun seni!

Aya seueur pilihan online sareng seueur média anu béda anu anjeun tiasa damel.

Salaku conto:

Kelas Zoom Dewasa

https://www.artcoursework.com/class-courses/free-beginners-learn-to-draw-and-paint-course/

https://www.eventbrite.co.uk/d/online/free–arts–classes/?page=1

 

Sing salamet! Ngalakukeun hiji hal sok langkung saé tibatan ngalakukeun nanaon.

Aspergillosis sareng Depresi: Refleksi Pribadi

Kaséhatan Mental dieja dina hurup scrabble.

 

Alison Heckler asalna ti Selandia Anyar, sareng anjeunna ngagaduhan alérgi Bronchopulmonary Aspergillosis (ABPA). Di handap ieu akun pribadi Alison ngeunaan pangalaman anyarna sareng aspergillosis sareng pangaruhna kana kaséhatan méntalna.

Kaséhatan jasmani sareng mental sasarengan. Muka up ngeunaan dampak kaayaan kronis bisa boga on kaséhatan méntal penting pikeun miceun stigma jeung perasaan isolasi. Di dieu, di Pusat Aspergillosis Nasional, kami nyayogikeun grup dukungan virtual anu haneut, henteu aya tekanan dimana anjeun tiasa ngobrol sareng batur, naroskeun atanapi ngan ukur calik sareng ngadangukeun. Rincian ngeunaan rapat mingguan urang tiasa dipendakan Ieuh. Lamun teu bisa gabung grup rojongan kami, urang ogé boga ramah Facebook grup dimana anjeun tiasa naroskeun patarosan, kéngingkeun naséhat sareng milarian petunjuk pikeun bahan anu ngabantosan.

 

Aspergillosis sareng Depresi: Refleksi Pribadi 

Ayeuna kuring henteu ngarasa rada handap, kuring panginten éta waktos anu saé pikeun nyerat ngeunaan kaayaan "blues" anu aya dina déprési. 

 

Kuring geus bener geus berjuang sareng mareuman pikeun hiji atawa dua minggu. The nyeri pleural ti ABPA geus jadi rada debilitating; kacapean jeung kacapean nu frustrating. Sajaba ti éta, kuring nalangsara ti gelombang perasaan panas, utamana peuting. Kadang-kadang, kuring jadi sadar yen engapan kuring geus jadi deet tur gancang dina usaha pikeun bypass nu ngarareunah engapan (waktos najong dina téhnik engapan alus).

 

Kuring geus balik kana Itraconazole pikeun leuwih 8 minggu, sarta Jigana mah harepanana yen eta bakal mawa ngeunaan perbaikan, tapi teu acan. Kuring ogé ngan boga hiji ginjal sarta 'contorted uretra' nu ngabalukarkeun réfluks kemih, jadi nyeri / ngarareunah tur isu di departemen plumbing. Kuring boga osteoporosis tina perlakuan prednisone nambahan sarta nyeri neuro dina suku jeung suku kuring. Abdi nyeri sadayana. Kuring ngarasa kawas kuring hirup dina paracetamol, inhaler jsb Taya nu sigana nyieun bédana nanaon. Dokter ngonfirmasi yén kuring teu gaduh wheezing.

 

Hal kahiji isuk-isuk, sungut abdi encased di foulness garing nu lajeng reconstitutes salaku busa konéng-coklat nepi ka sinuses jeung saluran bronchial luhur geus diberesihan; lajeng, eta settles ka mukus foamy bodas atawa héjo bulak. Meunangkeun nyeri jeung engapan deui dina kontrol unggal isuk sigana kawas misi badag nu nyokot sahenteuna dua jam pikeun meds jeung gravitasi najong (jeung meureun ogé mangrupa ritual kopi saeutik) di.

 

Pasién anu sanés nembé ngingetkeun urang ngeunaan tingkat énergi sadinten anu ditingali salaku 12 sendok sadinten, sareng unggal hal anu urang laksanakeun ngagunakeun hiji sendok énergi. Hanjakal, akhir-akhir ieu, sendok kuring ngan ukur ukuran sendok leutik!

 

Euweuh sahiji gejala tina sagala hal di luhur didaptarkeun, sorangan, bisa digolongkeun kana utama atawa signifikan; tapi aranjeunna ngahiji pikeun ngaraos sapertos kuring nembe kaserang serangan pneumonia akut anu parah (tapi kuring saleresna henteu gering). Pangalaman baheula nyababkeun kuring mikir yén sadayana tiasa séhat deui kalayan waktos, istirahat, sareng ngawangun deui kabugaran. 

 

Nanging, kanyataanana: Naon anu disababkeun ku kaayaan naon sareng naon efek samping pangobatan ampir teu mungkin pikeun ngaidentipikasi. Jadi sakabeh mess mangrupakeun polah balancing kompléks pikeun tim médis antara rupa-rupa kaayaan jeung kamungkinan efek samping pikeun meunangkeun kualitas lumrah hirup. 

 

Kuring ngadorong, diajar nampi yén kuring kedah istirahat sacara fisik langkung sering tapi ngagaduhan proyék linggih sakedik anu kuring tiasa laksanakeun. "Kuring tiasa ngadamel ieu," saur kuring. Lajeng sababaraha hal deui salah; Kuring nyéépkeun lapisan kulit anu sanés tina "leungeun kertas tisu prednison" kuring anu peryogi ganti baju médis, teras NZ dilebetkeun kana Lockdown Level 4 kusabab varian COVID Delta kaluar di masarakat. Janten perjalanan kémping anu direncanakeun pikeun ngagungkeun ulang taun kawinan ka-50 réréncangan kuring sareng uih deui ka bumi pantai kuring pikeun ngerjakeun proyék sareng ngumpulkeun barang-barang anu kuring henteu acan ngalih ka unit sadayana dibatalkeun, sareng kuring dipasrahkeun ka suku. Sujug-ujug kuring katindihan ku kesel. 

 

Kuring diurus Depresi sababaraha taun ka pengker, sareng ogé, salaku Fasilitator Pamulihan Duka, kuring gaduh pangaweruh sareng alat pikeun ngabantosan diri kuring ngalangkungan ieu. Tapi datang dina gelombang, sarta énergi pikeun tarung teu sadia. Janten tiasa janten tempat anu pikasieuneun pikeun mendakan diri.

 

Depresi henteu rasional (kuring kedah disyukuri sareng kaayaan di Selandia Anyar jauh tina sesah). Salaku Kuring ieu pamikiran ngaliwatan naha kuring berjuang pikeun maledog kaluar despondency nu, Kuring sadar yen ka gelar; Kuring henteu acan pinuh ngartos kumaha aspergillosis mangaruhan kahirupan kuring. Kuring kungsi ngalaman sababaraha période perasaan geulis alus dibandingkeun kumaha gering kuring kungsi nalika munggaran didiagnosis, sarta flares geus rélatif pondok saprak lajeng. waktos ieu teu jadi loba. A saeutik kawas nalika mimiti digawé ngaliwatan leungitna bereavement, anjeun pikir anjeun geus grieved sarta datang ka istilah jeung leungitna. A saeutik panolakan tina dampak, meureun. Lajeng ujug-ujug, éta pencét ... Aspergillosis nyaéta kronis. Éta moal pulih tina. Bakal terus aya panyesuaian deui dina gaya hirup anu diperyogikeun. 

 

Kanyataan ieu henteu kedah ngirim kuring kana depresi. Ngenalkeun sareng ngaku kanyataanana teras tiasa nguatkeun kuring pikeun ningali gambar anu langkung ageung. Éta tiasa diurus (kana gelar). Batur geus nungkulan masalah gede ti kuring. Aya hal anu kuring tiasa dianggo anu bakal ngabantosan. Perjuangan kuring tiasa janten dorongan pikeun batur. Ngawangkong jeung batur jeung nulis sagala pitulung. 

 

Anu langkung penting, pikeun kuring, salaku pengikut Yesus Kristus, kuring percaya pisan kana kadaulatan Allah sareng di tengah-tengah naon waé cobaan atanapi kasusah anu kuring bakal aya di dunya ieu, Anjeunna gaduh rencana anu langkung ageung pikeun kasaéan kuring, pikeun narik kuring. kana hubungan anu langkung caket sareng Trinitas Allah Bapa, Putra sareng Roh Suci, nyiapkeun kuring pikeun kalanggengan sareng Anjeunna. Cobaan anu kuring hadapi mangrupikeun alat dina prosés éta. Kuring ayeuna maca deui buku anu saé, "The Pressures Off" ku Larry Crabb, anu ngabantosan pamikiran kuring ngeunaan ieu. 

 

Upami anjeun hoyong maca langkung seueur ngeunaan kumaha anjeun tiasa ngadukung kesejahteraan méntal anjeun, Every Mind Matters gaduh sababaraha tip top anu sayogi Ieuh.

1 2 3 ... 7