Rencana vaksinasi COVID-19 di Inggris Séptémber 2022 - Désémber 2022

Pamaréntah Inggris parantos ngumumkeun rencana pikeun masihan sadayana anu umurna langkung ti 50 taun sareng kelompok anu rentan sanésna vaksinasi booster usum gugur ieu.

Nepi ka satengahna tiasa nampi vaksin Moderna énggal anu parantos dirobih supados langkung efektif ngalawan varian omicron COVID anu pang anyarna, tapi pasokanna henteu acan dijamin sahingga jumlah anu nampi vaksin ieu henteu tetep.

Jalma anu nampi salah sahiji vérsi vaksin sateuacana dina usum gugur ieu - Moderna atanapi Pfizer - bakal tetep ditangtayungan tina gejala parna tapi henteu seueur tina inféksi. Mudah-mudahan, inféksi bakal terus turun gancang sapanjang Agustus/September/Oktober sareng salajengna.

Pencét di dieu kanggo pengumuman program vaksin usum gugur Inggris lengkep

Vaksin anu bakal dianggo usum gugur ieu

 

 

Pedoman Pamaréntah Inggris pikeun anu Ngalindungan tina COVID-19

Nalika Inggris laun-laun muncul tina pandémik COVID-19 ku santai larangan pikeun kahirupan urang sapopoé, éta patut ditinjau naon naséhat pikeun jalma-jalma anu dipénta pikeun ngajagi tina COVID-19 dina taun 2020.

Shielding ngabutuhkeun ngonci diri anjeun tina sadaya kontak langsung sareng jalma sanés pikeun tujuan nyegah aranjeunna ngainféksi anjeun ku COVID-19. Ieu mangrupikeun ukuran ekstrim anu dimaksudkeun pikeun jangka pondok sareng kabuktian efektif dina ngalambatkeun laju inféksi, nyebarkeun unggal gelombang pandémik di Inggris.

Nepi ka tungtun taun 2020, aya vaksin éféktif mimiti sadia pikeun nyadiakeun panyalindungan jeung shielding jadi kurang pentingna nalika aranjeunna digulung kaluar. Nepi ka tungtun taun 2021 kami ogé ngagaduhan pangobatan anu épéktip pikeun COVID-19 pikeun nyayogikeun lapisan panyalindungan tambahan.

Dina Désémber 2021, pamaréntah Inggris parantos ngeureunkeun tameng pikeun ngeureunkeun ancaman karusakan anu tiasa nyababkeun kaséhatan méntal jalma anu rentan. Pitunjuk ieu henteu mungkas sadaya bentuk panyalindungan, ngan ukur anu paling ngasingkeun. Éta nyarankeun hal-hal ieu salaku cara pikeun ngirangan sareng ngirangan résiko inféksi:

Anjeun kedah neraskeun nuturkeun tungtunan anu sami sareng masarakat umum dina tetep aman sareng nyegah panyebaran COVID-19. Nanging, salaku jalma anu ngagaduhan kaayaan kaséhatan, anjeun panginten hoyong mertimbangkeun, sareng saran ti dokter anjeun, upami pancegahan tambahan anu pas pikeun anjeun. Ieu tiasa kalebet:

  • nimbangkeun naha anjeun sareng jalma anu anjeun tepang parantos divaksinasi - anjeun panginten hoyong ngantosan dugi ka 14 dinten saatos dosis vaksin COVID-19 pang anyarna sadayana sateuacan kontak caket sareng batur.
  • Mertimbangkeun neraskeun ngalaksanakeun jarak sosial upami éta cocog pikeun anjeun sareng réréncangan anjeun
  • naroskeun ka babaturan sareng kulawarga nyandak tes antigen aliran gurat gancang sateuacan nganjang ka anjeun
  • miwarang nu datang ka imah make panutup raray
  • Ngahindarkeun spasi rame enclosed

Pitunjuk lengkep pikeun jalma anu saacanna dianggap sacara klinis rentan pisan tina COVID-19

 

Masker Kahariwang

Pamakéan masker masih mangrupikeun bagian penting tina cara urang ngajagi diri sareng batur tina inféksi COVID-19 sareng bakal tetep kitu pikeun sababaraha waktos. Nganggo masker pameunteu di tempat umum mangrupikeun aturan pamaréntahan anu ayeuna kedah urang laksanakeun. Kanggo sabagéan ageung jalma anu henteu ngabalukarkeun masalah, tapi pikeun sababaraha grup, éta mangrupikeun hal anu sesah pikeun diturutan.

Kanggo sababaraha, aya alesan médis pikeun henteu mampuh ngagem topéng sareng ku sabab éta, aranjeunna dipasihan pengecualian tina bimbingan pamaréntah (Pambébasan di Inggris, Pambébasan di Wales, Pambébasan di Skotlandia, Pangecualian dina NI).

Badan amal kaséhatan méntal MIND parantos nganggap kasusah anu disanghareupan ku jalma anu rawan kaserang kahariwang anu hese dikontrol sareng khususna kahariwang anu aya hubunganana sareng masker wajah. Ieu tiasa janten kahariwang nalika nyobian ngagem topéng, tapi éta ogé tiasa kalebet kahariwang anu disababkeun nalika henteu ngagem topéng dina kaayaan dimana seueur jalma sanés anu ngagemna. MIND parantos nyerat halaman inpormasi anu mangpaat anu ngarengsekeun sadaya kasulitan ieu sareng nawiskeun tip ngeunaan cara ngatur émosi éta - bahkan jalma anu ngagem topéng sareng anu hariwang ngeunaan aya di sabudeureun batur anu henteu ngagemna.

Urang sadayana tiasa sangsara tina kahariwang nalika disimpen dina kaayaan anu teu biasa, teu biasa atanapi teu pikaresepeun - teu langkung ti dina pandémik global - janten aya anu diajar pikeun kalolobaan urang dina tulisan ieu

Pencét di dieu pikeun muka halaman wéb MIND ngeunaan kahariwang facemask.

Inpormasi ngeunaan pangobatan pikeun Covid-19

Di handap ieu kasimpulan inpormasi anu tiasa dipendakan di dieu:

https://www.gov.uk/government/news/uks-most-vulnerable-people-to-receive-life-saving-covid-19-treatments-in-the-community

Seueur anjeun panginten parantos terang ngeunaan uji coba pangobatan antiviral lisan COVID-19 di Inggris pikeun jalma anu résiko luhur. Tujuan tina ulikan ieu nyaéta pikeun nalungtik éféktivitas antivirals COVID-19 lisan.

Uji coba PANORAMIC nuju uji coba Molnupiravir - antiviral oral munggaran anu disatujuan ku Badan Regulasi Obat sareng Produk Kaséhatan (MHRA).

ulikan ieu kabuka Saha waé saha:

  • Ayeuna ngalaman gejala Covid-19, dimimitian dina panungtungan 5 poé
  • AND geus boga test PCR positif
  • AND yuswa 50 atawa leuwih OR yuswa 18 atanapi langkung sareng salah sahiji kaayaan anu tos aya di handap ieu:
    • Kasakit engapan kronis (kaasup kasakit paru obstructive kronis (COPD), fibrosis kistik jeung asma merlukeun sahenteuna pamakéan sapopoé preventif jeung / atawa nginum obat reliever)
    • Panyakit jantung atanapi vaskular kronis
    • Kasakit ginjal kronis
    • Kasakit Ati Kronis
    • Panyakit neurologis kronis (kalebet pikun, stroke, epilepsi)
    • Cacad diajar anu parah sareng jero
    • Sindrom Down
    • Diabetes mellitus (Tipe I atanapi Tipe II)
    • Immunosuppression: primér (misalna gangguan imun diwariskeun balukar tina mutasi genetik, biasana hadir dina kalahiran sarta didiagnosis di budak leutik) atawa Sekunder alatan kasakit atawa perlakuan (misalna sél arit, HIV, kanker, kémoterapi)
    • Organ padet, sungsum tulang sareng panarima cangkok sél sirung
    • Obesitas morbid (BMI> 35)
    • Panyakit jiwa parah
    • Pangurus rumah tangga
    • Ditilik ku ngarekrut dokter atanapi perawat panilitian (praktisi médis kadaptar atanapi perawat diajar anu dilatih) janten rentan sacara klinis.

 

Upami layak, jalma anu nampi tés PCR positip bakal dikontak ku tim pangajian atanapi profésional kasehatan lokal, contona, dokter umumna, pikeun ngadaptarkeun sidang. Alternatipna, jalma-jalma tiasa ngadaptarkeun diri ngalangkungan halaman wéb pangajian (link di handap).

https://panotrial.uk/Participant/Eligibility/Step1_Inclusion.aspx

Penting pisan yén pamilon anu layak ngadaptar dina pangajian sacara gancang pikeun mastikeun yén aranjeunna ngagaduhan kasempetan pikeun ngaksés pangobatan antiviral dina 5 dinten mimiti gejala COVID-19.

Ilubiung dina pangajaran ngabutuhkeun pamilon ngalengkepan buku harian sadinten salami 28 dinten ngalangkungan halaman wéb PANORAMIC atanapi nampi telepon ti tim uji coba dina dinten 7, 14 sareng 28 pikeun nyarioskeun gejalana. Set kahiji hasil tina sidang diantisipasi dina awal 2022.

Salian ulikan PANORAMIC, aya ogé perlakuan sadia pikeun maranéhanana dina grup résiko pangluhurna. Jalma-jalma ieu bakal diinpokeun ku NHS upami aranjeunna ngagaduhan kaayaan anu bakal ngajantenkeun aranjeunna layak.

Pasién dina grup ieu bakal tiasa ngajaga tés PCR di bumi ti NHS Test and Trace pikeun ngadukung tés gancang, ku kituna aranjeunna tiasa ngaksés pangobatan pas saatos gejala dimimitian.

Pasién anu layak anu nampi tés positip bakal ditaksir dina telepon ku dokter ahli ti NHS COVID Medicines Delivery Unit (CMDU), anu bakal marios sareng ngabahas sareng pasien naon pangobatan anu paling pas pikeun aranjeunna.

Inggris parantos ngamankeun 4.25 juta kursus pangobatan antiviral sareng ngadesek sadayana langkung ti 50an sareng anu paling rentan pikeun ngadaptarkeun studi nasional pas aranjeunna nguji positip pikeun Covid-19.

https://www.gov.uk/government/news/uk-secures-millions-more-antivirals-to-help-fight-omicron

 

 

Tetep Aman tina COVID-19 - Omicron

Kaayaan ayeuna sareng varian anyar COVID-19 anu disebut omicron nyaéta yén éta langkung tepa tibatan varian saacanna sareng nyebarkeun gancang pisan di Inggris. Ieu nyababkeun ancaman inféksi anu serius pikeun saha waé, sanaos anjeun parantos réngsé kursus vaksin primér anjeun - nyaéta:

  • Dua suntikan pikeun kalolobaan jalma
  • dua suntikan ditambah suntikan 'primer katilu' pikeun sababaraha anu parantos diwartosan ku dokter yén aranjeunna peryogi dosis tambahan kusabab gaduh réspon imun anu rada kurang efektif.

Éféktivitas kursus primér vaksinasi dipikawanoh lalaunan ngurangan kalawan waktu jeung malah saméméh omicron mucunghul aya sistem di tempat pikeun masihan dulur resiko hiji 'booster' vaksinasi sanggeus 6 bulan.

Sanajan kitu, alatan omicron nyebar jadi gancang ayeuna a markedly ngaronjat urgency pikeun mastikeun sakabeh jalma rentan geus miboga booster maranéhanana dina 3 bulan. Ieu ngabentuk panyalindungan pangsaéna anjeun ngalawan inféksi omicron sareng ngaminimalkeun gejala anu nuturkeun upami anjeun katépaan, ngajaga anjeun kaluar tina rumah sakit.

Kami bakal nyarankeun ieu ka jalma anu ngagaduhan aspergillosis:

 

  1. Anu paling penting kéngingkeun jab booster anjeun
  2. Balik deui kana rutinitas cuci tangan / nganggo masker / jarak sosial sapertos sateuacan dina pandémik ieu
  3. Ngartos yén Ventilasi penting pisan pikeun ngeureunkeun inféksi - ajak aliran hawa dina rohangan anu katutup dimana anjeun aya sareng jalma sanés - anggap saha waé anu nyebarkeun omicron tanpa terang
  4. Mun anjeun attending a gathering leuwih Christmas ogé merlukeun yén dulur attending boga négatip tés aliran gurat DINA POÉ TEMPATAN. (Tés pesenan di dieu atanapi nganjang ka tukang ubar lokal anjeun pikeun nyandak kit).

Omicron pisan licik sareng kamungkinan bakal aya langkung ti sajuta kasus nalika Natal, tapi upami anjeun nuturkeun sadaya pedoman di luhur anjeun bakal ngagaduhan résiko inféksi anu langkung handap.

 

Sanaos pancegahan di luhur, sigana sabagéan ageung élmuwan nganggap yén urang sadayana bakal katépaan. Warta anu saé nyaéta sigana salami anjeun divaksinasi lengkep sareng didorong anjeun bakal ngalaman gejala anu langkung sakedik sareng gaduh kasempetan anu langkung ageung pikeun tetep di luar rumah sakit. Nanging, urang henteu tiasa yakin teuing ngeunaan ieu dugi ka langkung seueur kasus anu sumping, sabab kami henteu terang kumaha éta bakal mangaruhan jalma anu ngagaduhan panyakit engapan sahingga ati-ati Natal bakal penting pisan pikeun anjeun sadayana.

 

Rutin mariksa Pitunjuk pamaréntah Inggris (nyertakeun sadaya nagara)

ogé ningali Coronavirus: kumaha tetep aman sareng ngabantosan nyegah panyebaran

Pikeun dunungan sareng anu nuju damel: Ngajaga tempat gawé aman

1 2 3 ... 7