Kualitas Udara Dalam Ruangan di Imah (pedoman NHS)

Barudak sareng hawa jero ruangan

Kualitas hawa jero rohangan penting pisan pikeun kaséhatan pangeusi wangunan, boh bumi atanapi tempat damel. Aya sababaraha alesan poténsial naha hawa dina wangunan bisa jadi teu damang tur loba sumber polusi, sababaraha nu bisa kawilang gampang dipiceun bari batur henteu. Nyatana, hawa jero ruangan sering langkung polusi sareng langkung ngarusak kaséhatan urang tibatan hawa luar.

Masalah ieu disorot ku Royal College of Paediatrics and Child Health (RCPCH) sareng Royal College of Physicians (RCP) dina laporanna diterbitkeun taun 2020. Di jerona, RCPCH & RCP nyorot dampak hawa jero ruangan anu goréng dina kaséhatan pernapasan. barudak sakabeh umur kaasup asma, inféksi, rhinitis komo beurat kalahiran low jeung kasusah sare.

Laporan nunjukkeun yén ngaronjat tur hadé pamakéan ventilasi mangrupakeun konci pikeun nyegah ngarugikeun ka kaséhatan barudak tapi teu di biaya kahaneutan rumah tangga.

Carita jero: Balukar kaséhatan kualitas hawa jero ruangan pikeun murangkalih sareng nonoman 2019

Baca rinci lengkep laporan di dieu

 

Anu penting nyaéta panggero pikeun nengetan polusi udara jero ruangan ditampi ku badan penasehat kaséhatan pamaréntah Inggris Institute nasional pikeun Kaséhatan sarta Élmu kaunggulan. Tinjauan éksténsif lapangan nyababkeun publikasi pedoman NHS anyar anu dimaksudkeun pikeun sauntuyan profésional sareng pamirsa:
• kontrol wangunan, perumahan jeung pangropéa staf
• professional Podomoro
• professional kaséhatan publik
• Planners sarta régulator aub kalawan kamajuan padumukan
• arsiték, désainer sarta pembina
• manajer milik swasta jeung tuan tanah swasta
• asosiasi perumahan
• séktor Sukarela
• Anggota masarakat

Tungtunan ieu ayeuna nungtun GP contona ngeunaan prakték anu pangsaéna upami aranjeunna ngagaduhan pasien anu naroskeun bantosan ku beueus di bumina.

tungtunan ieu mangrupa pamutahiran penting pikeun Inggris salaku sateuacan 2020 clinicians leres-leres ngagaduhan sakedik pitulung ngeunaan cara anu pangsaéna pikeun mamatahan sareng ngabantosan pasien. Sanaos aranjeunna yakin yén bumi pasien beueus, aranjeunna henteu terang dimana kéngingkeun pitulung pikeun ningkatkeun bumi, panginten henteu terang naon gejala anu dipiharep atanapi kumaha parah dampakna kana kaséhatan. Tungtunan ieu nyayogikeun pitunjuk anu disatujuan NHS dina sadaya mata pelajaran ieu sareng seueur deui kalebet naséhat pikeun anu gaduh bumi sareng harta sewa.

Upami GP anjeun atanapi profésional kaséhatan sanés anu berjuang pikeun ngabantosan anjeun, arahkan aranjeunna ka dokumén ieu.

NICE Pitunjuk kualitas hawa jero rohangan di bumi

 

sumber informasi sejenna dina imah beueus

Yayasan Lung Inggris

Yayasan Paru-paru Éropa

Terakhir Diénggalan tanggal 14 April 2021 ku Graham