Ngungkulan Setrés

Setrés mangrupikeun hal anu seueur urang sangsara dina kahirupan normal urang, tapi pasien sareng wali tiasa gaduh masalah anu akut, timbul gancang sareng tanpa peringatan. Ieu bisa ngabalukarkeun rupa-rupa karuksakan ka sadaya pihak nu dimaksud. Sababaraha urang mendakan éta mangrupikeun bantosan anu saé pikeun ngiringan grup dukungan anu pinuh ku jalma anu panyawat anu sami, sarta kami ngajalankeun sababaraha dieu di National Aspergillosis Center, loba online for everyone pikeun gabung di sakuliah dunya. Aya rants biasa ngalawan sagala rupa ketidakadilan sarta tekenan nu penderita sarta carers maranéhanana nyanghareupan tur éta sorangan bisa jadi reliever tekanan hébat.

Kami parantos kagungan ceramah dina Rapat Rojongan Pasien urang ti Psikolog Kaséhatan Alison Wearden anu emphasized yén stress teu ngan hiji hal bisa brushed kumisan tapi ngabalukarkeun karuksakan fisik nyata awak urang, sarta geus ditémbongkeun ngalambatkeun prosés penyembuhan handap. Sawala saterusna éta pisan informatif.

Panaliti anyar nuturkeun téori yén jinis setrés anu béda-béda sadayana tiasa ngakibatkeun hasil anu sami. Sistem awak aub dagang kaamanan jangka pondok pikeun kaséhatan jangka panjang; Hal ieu sabab nalika karuhun urang kakeunaan setrés biasana dina bentuk musuh anu nyobian maéhan aranjeunna, janten aya kauntungan pikeun konsentrasi dina kaamanan jangka pondok!

Hanjakalna, kahirupan modéren nyababkeun setrés urang terus-terusan sareng urang teras-terasan setrés kronis - terus-terusan dina kaayaan pikeun kasalametan jangka pondok tibatan nyiapkeun kaséhatan jangka panjang. Henteu saé!

Diagram stres sajarah sareng kontemporer

Setrés kronis bisa nyieun status imun urang terus inflamed - mangpaat lamun anjeun tatu nalika kabur ti sato galak, sakumaha tatu bakal cageur leuwih gancang pikeun waktu anu singget, tapi lamun awak anjeun ditinggalkeun inflamed sabenerna bakal ngalambatkeun penyembuhan tatu dina jangka panjang. .

Setrés ogé nyababkeun urang rentan ka mundur sacara sosial, ngahindarkeun kulawarga sareng réréncangan. Ieu tiasa janten bagian tina spiral ka handap pikeun depresi.

Sanajan kitu, setrés mangrupakeun respon kompléks pikeun ancaman. Éta parantos nunjukkeun yén urang tiasa ngarobih setrés 'goréng' janten setrés 'alus' ku cara mikir ku cara anu leres (pikir positip) sareng ku mastikeun urang tetep gaul, ngobrol sareng kulawarga sareng réréncangan, ngabagi pikiran urang - sapertos urang ajak jalma. pikeun ngalakukeun ku gabung rapat sabar urang.

Upami urang hariwang ngeunaan setrés, urang tiasa ngamimitian nutup diri tina jalma, sareng janten depresi. Upami urang ngakuan yén urang setrés, urang tiasa nyandak parasaan éta sareng mikir sacara positif - contona ngarasa setrés sareng pikir 'bagéa ieu bakal ngajantenkeun kuring ngalangkungan naon anu bakal datang' (contona, perjalanan ka dokter gigi).

Tingali kana pidéo TED ieu salaku tuangeun pikeun pamikiran:

Pikeun pitulung anu langkung praktis, NHS nawiskeun naséhat sareng perawatan via GP anjeun. Entong dipaliré, sabab éta moal tiasa dileungitkeun - khususna upami anjeun henteu ngartos naha éta mimiti nyababkeun masalah!

Halaman nasihat NHS pikeun setrés, pencegahan, pangakuan, pangobatan.

Pikeun sababaraha kursus 'Mindfulness' mangpaat. Pendekatan ieu pikeun ngirangan setrés, kahariwang sareng déprési parantos janten subyek seueur panilitian kualitas anu saé di sakumna dunya (Prof Mark Williams nyarioskeun ngeunaan éta dina sababaraha jero dina pidéo di handap ieu), sareng efektif dina sababaraha kaayaan sapertos kahariwang anu hampang dugi ka sedeng. , depresi. Nyandak kursus sigana moal ngarugikeun anjeun, komo aya bubuka bébas sadia online, upami anjeun hoyong mutuskeun naha éta cocog pikeun anjeun.

Panungtungan diropéa dina Nopémber 6, 2019 ku Megan