Aspergillosis sareng kaséhatan pelvis

Jutaan jalma di Inggris (sareng seueur deui di sakumna dunya) bakal sangsara tina kaayaan anu mangaruhan kaséhatan pelvic maranéhanana. Sanaos masalah kandung kemih sareng peujit sering pisan, ieu masih tiasa janten topik 'tabu', sareng tiasa ngaganggu kahirupan sapopoe. Seueur jalma nganggap yén kaayaan kandung kemih sareng peujit ngan ukur bagian tina kahirupan, khususna ku umur, kakandungan atanapi kaayaan kaséhatan anu serius. Ieu teu masalahna. Salaku komunitas kandung kemih sareng usus nyatakeun, "saha waé anu ngagaduhan masalah kandung kemih atanapi peujit tiasa dibantosan sareng seueur anu tiasa diubaran lengkep".

Kaséhatan kandung kemih

Masalah umum anu disanghareupan ku penderita aspergillosis nyaéta incontinence stress. Stress incontinence nyaéta bocor cikiih nalika kandung kemih anjeun dina tekenan, misalna. lamun seuri atawa batuk. Ieu tiasa janten masalah utama pikeun pasien aspergillosis sareng batuk kronis. Inkontinensia stres juga mungkin berdampak pada tes spirometri dan teknik bersihan jalan nafas. Alatan stigma sabudeureun incontinence, penderita bisa horéam neangan pitulung sarta bisa mungkas nepi ngawatesan kahirupan maranéhanana ku perencanaan sagalana sabudeureun lalampahan kamar mandi.

Jenis séjén incontinence kandung kemih:

  • Ngajurung incontinence: Ngadadak, putus asa kudu indit ka WC, ngan sababaraha detik antara pangjurung jeung ngaleupaskeun cikiih.
  • Campuran teu kaampeuh: Kombinasi duanana setrés sareng incontinence pangjurung
  • Ngabahekeun incontinence: Kandung kemih henteu lengkep kosong nalika anjeun angkat ka jamban, hartosna anjeun sering ngaluarkeun cikiih leutik tapi henteu pernah tiasa ngosongkeun éta.
  • Incontinence total: Incontinence parna sarta terus-terusan

Nokturia: nokturia hartina hudang peuting rék ngaleutikan. Éta mangrupikeun gejala, sanés kaayaan, sareng umum pisan, khususna di jalma sepuh. Biasana pikeun hudang sakali atanapi dua kali sapeuting pikeun ngosongkeun kandung kemih, gumantung kana umur anjeun sareng sabaraha lami anjeun bobo. Upami anjeun kedah ngalakukeunana langkung sering, éta tiasa ngaganggu pisan sareng tiasa hartosna anjeun ngagaduhan masalah médis dasar. Sanajan kitu, masalah ieu mindeng bisa diubaran.

Penting pikeun nginget naséhat Organisasi Kaséhatan Dunia, "incontinence mangrupikeun kaayaan anu tiasa dicegah sareng diubaran, sareng tangtosna sanés akibat anu teu tiasa dihindari tina sepuh". Upami anjeun ngalaman incontinence anjeun kedah milarian bantosan ti dokter anjeun. Anjeun biasana bakal dipénta pikeun ngalengkepan buku harian kandung kemih, kalebet detil sapertos: sabaraha cairan anu anjeun inuman, jinis cairan anu anjeun inuman, sabaraha sering anjeun kedah ngalirkeun cikiih, jumlah cikiih anu anjeun pas, sabaraha episode incontinence anjeun. pangalaman jeung sabaraha kali anjeun ngalaman hiji kabutuhan urgent pikeun indit ka WC. Bisa jadi mangpaat pikeun nyandak hiji diary réngsé sareng anjeun janjian munggaran anjeun pikeun ngahemat waktos - Anjeun bisa ngundeur hiji di handap kaca ieu. Saatos sababaraha tés sareng pamariksaan salajengna, pangobatan anu munggaran nyaéta non-bedah: parobahan gaya hirup, latihan otot lanté pelvic (latihan Kegel) sareng latihan kandung kemih. Upami ieu henteu ngabantosan, maka bedah atanapi pangobatan tiasa disarankeun.

Kaséhatan bowel

Aya seueur jinis kaayaan bowel, sababaraha diantarana umum pisan sareng tiasa mangaruhan sagala umur. Laju defecation normal pikeun sawawa nyaéta antara tilu gerakan bowel per poé nepi ka tilu gerakan bowel per minggu. Upami anjeun badé kirang ti tilu kali saminggu sareng ngalaman nyeri, teu ngarareunah sareng ngarambat dina gerakan, anjeun panginten kabebeng. Upami anjeun najis caian atanapi longgar pisan langkung ti 3 kali sadinten, anjeun panginten diare. Kabebeng sareng diare tiasa disababkeun ku nginum obat, diet atanapi setrés (masalah pencernaan sering dihubungkeun sareng kaayaan émosional), atanapi tiasa janten gejala tina kaayaan anu sanés.

Upami anjeun ngalaman salah sahiji gejala di handap ieu, anjeun kedah ningali GP anjeun pas mungkin:

  • ngaluarkeun getih tina bagian tukang anjeun
  • getih dina najis anjeun (faeces), anu tiasa ngajantenkeun aranjeunna katingali beureum caang, beureum poék, atanapi hideung
  • parobahan dina kabiasaan bowel normal lumangsung tilu minggu atawa leuwih
  • leungitna beurat teu dijelaskeun sareng kacapean
  • hiji nyeri unexplained atanapi lump dina tummy Anjeun
Najis anu séhat kedahna antara 3 sareng 4 dina bagan bangku Bristol: gampang dileungitkeun, tanpa cai teuing.

kabebeng:

Aturan konci pikeun nyegah kabebeng nyaéta: tuang cukup serat (sanaos tuangeun serat anu luhur teuing tiasa ningkatkeun kembung sareng teu ngarareunah), nginum 6-8 gelas cai sadinten sareng latihan rutin. Diskusikeun sareng dokter atanapi tukang ubar anjeun pikeun ningali naha pangobatan anjeun tiasa mangaruhan kabiasaan bowel anjeun. Anjeun tiasa mariksa bangku anjeun nganggo bagan bangku Bristol - idéalna antara 3 sareng 4.

Nalika anjeun angkat ka jamban angkat suku anjeun nganggo bangku kaki 20-30cm, kencangkeun otot beuteung anjeun sareng ulah rurusuhan. Coba bersantai anus anjeun sarta ulah galur:

Diare:

Diare tiasa gaduh sababaraha sabab, kalebet inféksi peujit, tuang teuing serat, sababaraha pangobatan sareng kahariwang / setrés. Upami anjeun ngalaman épisode akut diare, pastikeun tetep caian sareng nyingkahan tuangeun padet salami sababaraha jam (atanapi dugi ka sadinten gumantung kana parahna). Upami épisode tetep langkung ti sababaraha dinten anjeun kedah nganjang ka GP anjeun pas mungkin. Sababaraha urang ngalaman diare berulang, sarta ieu bisa pakait sareng sindrom gampang bowel. Dina sababaraha kasus, jalma tiasa ngaitkeun alkohol atanapi sababaraha jinis tuangeun kana épisode diare - upami hal ieu anjeun tiasa ngaleungitkeun ieu tina diet anjeun.

Upami anjeun sering ngalaman kabebeng atanapi diare, sareng mangaruhan kahirupan sadinten anjeun, pastikeun konsultasi ka dokter anjeun. Entong éra - ieu mangrupikeun masalah umum, sareng aranjeunna bakal diurus seueur kasus sateuacanna. Bisa jadi mangpaat pikeun ngeusian dina diary bowel pikeun sababaraha poé nyandak sareng anjeun. Anjeun tiasa ngundeur salah sahiji ieu di handap.

Émbaran salajengna:

Lembar Fakta sareng Diaries:

Terakhir Diénggalan tanggal 25 Oktober 2019 ku Graham