Aspergillosis sareng kacapean

Jalma anu ngagaduhan panyakit engapan kronis sering nyarios yén salah sahiji gejala utama anu aranjeunna hese diatasi nyaéta sigana anu henteu kapikiran salaku masalah utama pikeun kalolobaan urang anu henteu ngagaduhan panyakit kronis - kacapean.

Sawaktos-waktos deui jalma-jalma anu ngagaduhan aspergillosis nyebatkeun kumaha béakna éta karasaeun, sareng di dieu di Pusat Aspergillosis Nasional kami parantos netepkeun yén kacapean mangrupikeun komponén utama aspergillosis pulmonal kronis (CPA - tingali. Al-Shair et. al. 2016) sareng yén dampak aspergillosis dina kualitas hirup pasien pakait sareng tingkat kacapean anu ditanggung.

Aya seueur kamungkinan panyabab kacapean dina gering kronis: éta sabagéan tiasa janten akibat tina énergi anu dipasihkeun ku sistem imun pasien pikeun ngalawan inféksi, sabagean tiasa janten akibat tina sababaraha pangobatan anu dicandak ku jalma anu. gering kronis malah bisa jadi hasil tina masalah kaséhatan undiagnosed kayaning anémia, hypothyroidism, low kortisol atawa inféksi (misalna COVID panjang).

Kusabab seueur kamungkinan anu nyababkeun kacapean, léngkah munggaran anjeun pikeun ningkatkeun kaayaan nyaéta nganjang ka dokter anjeun anu tiasa mariksa sadaya panyabab umum kacapean. Sakali anjeun parantos netepkeun yén teu aya panyabab disumputkeun anu sanés anjeun tiasa maca artikel ieu on kacapean dihasilkeun NHS Skotlandia ngandung kavling dahareun pikeun pamikiran jeung saran pikeun ngaronjatkeun kacapean Anjeun.

Coping kalawan kacapean

Terakhir Diénggalan tanggal 6 Désémber 2022 ku admin

Leave a Reply