Alergi Aspergillus

Aya dua utami Aspergillus inféksi anu langsung ngalibatkeun alergi. Hiji nyaéta ABPA jeung lianna nyaéta rhinosinusitis jamur alérgi. Dina duanana kasus sabar boga réaksi alérgi ngalawan bahan infecting - ieu sagemblengna béda ti radang jaringan kainféksi, nu kasus nu leuwih ilahar. Jamur henteu nyerang jaringan tapi ngan saukur memicu réaksi alérgi anu tiasa janten kronis.

Gambar nunjukkeun gadis dina widang dandelions bersin. Aya dua inféksi Aspergillus utama anu langsung ngalibatkeun alergi. Salah sahijina nyaéta ABPA sareng anu sanésna nyaéta rhinosinusitis jamur alérgi.

Ngambekan spora tina hawa tiasa nyababkeun langkung seueur masalah pikeun pasién ieu kusabab aranjeunna parantos siap pikeun ngaréaksikeun jamur. Ku alatan éta, penderita kaayaan ieu kedah nyingkahan kaayaan dimana maranéhna bakal engapan dina jumlah badag spora misalna. imah beueus, ngebon, composting jsb.

Sakali sensitised, sawawa condong teu meunang hadé; kanyataanna aranjeunna condong ngumpulkeun leuwih alergi, tapi ieu bisa éféktif diubaran. Barudak anu janten alérgi condong pulih nalika aranjeunna langkung ageung. Tingali Web MD kanggo inpormasi lengkep ngeunaan alergi kronis.

Amal médis Alergi UK ngajelaskeun naon alergi kacida alusna:

Naon alergi? 

Istilah alergi dipaké pikeun ngajelaskeun réspon, dina awak, kana zat, anu henteu merta ngabahayakeun sorangan, tapi nyababkeun réspon imun sareng réaksi anu nyababkeun gejala sareng panyakit dina jalma anu predisposisi, anu dina gilirannana tiasa nyababkeun. kasulitan, atawa loba kasangsaraan. 

Alergi nyaéta sagala rupa ti irung runny, panon itchy jeung palate mun baruntus kulit. Ieu aggravates rasa bau, tetempoan, rasa jeung touch ngabalukarkeun iritasi, cacad ekstrim sarta kadang fatality. Ieu lumangsung nalika sistim imun awak overreacts ka zat ilaharna bahaya.
Alergi nyebar sareng mangaruhan kira-kira hiji dina opat populasi di Inggris dina sababaraha waktos dina kahirupan maranéhanana. Unggal taun jumlahna ningkat ku 5% kalayan saloba satengah tina sadaya anu kapangaruhan janten murangkalih.


Naon anu jadi sabab alergi? 

Réaksi alérgi disababkeun ku zat di lingkungan anu katelah alérgi. Ampir naon waé tiasa janten alérgi pikeun batur. Alérgi ngandung protéin, anu sering dianggap salaku komponén tina tuangeun anu urang tuang.
Nyatana, éta mangrupikeun sanyawa organik, ngandung hidrogén, oksigén sareng nitrogén, anu janten bagian penting tina organisme hirup. 

Allergens paling umum nyaéta:
sari tina tatangkalan jeung jukut, mite lebu imah, kapang, piaraan kayaning ucing jeung anjing, serangga kawas nyiruan jeung nyiruan, industri jeung rumah tangga kimiawi, obat-obatan, sarta kadaharan kayaning susu jeung endog.
Allergens kirang umum kaasup kacang, buah jeung lateks. 

Aya sababaraha alérgi non-protéin anu kalebet ubar sapertos pénisilin. Pikeun ngabalukarkeun réaksi alérgi, aranjeunna kedah ngabeungkeut protéin nalika aya dina awak.
Sistem imun jalma alérgi percaya yén alérgi ngarusak sareng ngahasilkeun jinis antibodi khusus (IgE) pikeun nyerang bahan anu nyerang. Ieu ngakibatkeun sél getih séjén ngaleupaskeun bahan kimia salajengna (kaasup histamine) nu babarengan ngabalukarkeun gejala réaksi alérgi. 

Gejala anu paling umum nyaéta:
bersin, irung runny, panon gatal jeung ceuli, wheezing parna, batuk, sesak engapan, masalah sinus, nyeri palate sarta baruntus kawas nettle.
Perlu dipikanyaho yén sadaya gejala anu disebatkeun tiasa disababkeun ku faktor lian ti alergi. Memang sababaraha kaayaan téh kasakit dina diri.
Nalika asma, éksim, headaches, létoy, leungitna konsentrasi sarta sensitipitas kana pangan sapopoé kayaning kéju, lauk jeung buah anu dicokot kana akun skala pinuh alergi jadi ngaapresiasi.

nu Alergi UK ramatloka nuluykeun pikeun ngajelaskeun salajengna naon hiji Intoleransi, naon sensitipitas kimiawi sababaraha (MCS), sarta kumaha ieu sadayana didiagnosis sarta dirawat.

Hiponensitipitas pneumonitis

Hiponensitipitas pneumonitis (anu biasa disebut alveolitis alérgi ekstrinsik) nyaéta kaayaan anu diakibatkeun tina bayah réspon imun radang ka paparan deui ka antigén airborne. Aspergillus spora mangrupa salah sahiji conto antigén nu bisa ngabalukarkeun panyakit ieu; anu sanésna kalebet partikel tina bulu manuk sareng kotoran, sareng spora tina kapang anu sanés. Aya seueur antigén anu tiasa nanggung jawab pikeun HP, sareng kaayaan éta sering disebut sacara basa ku sumber spésifikna ⁠— anjeun tiasa kantos nguping paru-paru Farmer atanapi Paru Manuk Fancier, contona. 

Gejala kalebet sesak napas, batuk sareng muriang, anu tiasa timbul ngadadak saatos paparan antigen, atanapi langkung laun. HP akut ngembang gancang saatos paparan; kumaha oge, lamun sumberna gancang diidentifikasi jeung dihindari, gejala bakal ngaleungit tanpa ngabalukarkeun karuksakan permanén kana bayah. Kalayan HP kronis, gejala tiasa laun-laun ningkat salami sababaraha taun, nyababkeun fibrosis (scarring) paru-paru. Dina hal ieu, bisa jadi hésé pikeun ngaidentipikasi sabab husus. Pangobatan tiasa kalebet stéroid pikeun ngirangan peradangan, salian ti ngahindarkeun sumber panyawat anu tiasa diidentipikasi. 

Prognosis HP hese ditetepkeun sareng béda-béda dumasar kana faktor sapertos umur sareng tingkat fibrosis paru-paru. Sababaraha makalah ogé ngusulkeun yén hasil klinis rupa-rupa dumasar kana jenis antigen sabar nyaeta sénsitip ka; kumaha oge, ulikan pangbadagna pikeun titimangsa kapanggih aya hubungan antara jenis antigen jeung hasil tina kondisi.

Inpo salajengna:

Akademi Alergi The King's College London

” The King's College London Allergy Academy diideuan ku kabutuhan pikeun nyayogikeun pendidikan Alergi ka sadayana anu hoyong éta - dokter, perawat, ahli gizi, apoteker ogé pasien sareng kulawargana. Komitmen kami nyaéta pikeun nyayogikeun pendidikan anu kualitasna paling luhur, sacara praktis difokuskeun, disaluyukeun sareng kabutuhan anu béda-béda jalma anu hoyong éta sareng tiasa diaksés ku sadayana. Ku ningkatkeun pendidikan, tujuan pamungkas urang bakal salawasna ningkatkeun perawatan anu disayogikeun ka pasien urang. “

Alergi UK

amal médis Inggris pikeun rojongan jalma kalawan alergi. Amal ieu ngajalankeun skéma dukungan produk pikeun penderita alergi, helpline, jaringan pangrojong sareng seueur deui.

Upami anjeun gaduh masalah sareng alergi, ieu mangrupikeun jalma anu pangsaéna pikeun naroskeun inpormasi.

Inpo kualitas hawa - ramatloka Aspergillus

Tingali artikel sareng inpormasi sari & kapang Ieuh.

Spora Airborne - Universitas Worcester

Émbaran cacah spora sakuliah Inggris. Panggihan kumaha goréng wewengkon anjeun minggu ieu.

Inpo UK NHS

Tumbu kaluar

AS

 

Panungtungan diropéa dina Nopémber 1, 2020 ku Megan