Alergi anu dimimitian dina dewasa
Ku GAtherton

Artikel mimitina ditulis pikeun Hippocratic Post

Dr Adrian Morris mangrupikeun spesialis alergi sarta anjeunna ngécéskeun naon pangna urang nganggap sawawa ujug-ujug jadi alérgi kana sari atawa pangan atawa mites lila sanggeus paling jalma jadi alérgi salaku barudak jeung resiko naek kalawan ngaronjatna umur. Hasilna tiasa asma, éksim atanapi alergi dahareun.

Nalika urang murangkalih sareng dewasa sistem imun urang gancang ngembang sareng ngaréspon kana lingkungan urang, janten panginten henteu héran teuing nalika éta mangrupikeun waktos kahirupan urang kalolobaan urang ngagaduhan alergi & asma, sering saatos paparan anu berkepanjangan atanapi diulang-ulang. allergen husus. Sakali sistem imun urang asak sanajan ieu jelas fenomena teuing kirang umum mangaruhan sabudeureun 4 di 1000 déwasa anu kaserang asma sawawa.

Urang masih teu boga loba pamanggih naha ieu kajadian sanajan inféksi viral, depresi sarta paparan bahan kimia dina hawa atawa di tempat sejenna di lingkungan (misalna di gaw) maénkeun bagian dina triggering prosés. Aya ogé paningkatan jumlah bukti anu nunjukkeun yén imah anu beueus & kapang tiasa mangaruhan pangembangan panyakit pernapasan sapertos asma di déwasa.

Sababaraha obat ogé panginten tindakan pemicu; parasetamol sareng antacid anu diresmikeun pikeun kaasaman burih kaleuleuwihan dipikanyaho ningkatkeun résiko tina asma. Panginten henteu heran aya ogé résiko nalika hormon anu sami anu aub dina urang dewasa mimiti robih nalika dewasa - janten nalika kakandungan atanapi ménopause aya kasempetan pikeun ngembangkeun asma atanapi ngembangkeun sensitipitas alérgi.

Di kasir antihistamin Disarankeun salaku usaha munggaran pikeun ngaleungitkeun alergi, sareng pikeun kasus anu langkung parah, kursus desensitization allergén dibikeun ku dokter anjeun mindeng mantuan.

Dikintunkeun ku GAtherton dina Salasa, 2017-05-02 15:14n

Skip to eusi