Kumaha kuring meuli masker raray?
Ku GAtherton

Fungi ngahasilkeun spora leutik anu umum pisan di lingkungan. Dina kaayaan nu tangtu, Anjeun bisa jadi kakeunaan tingkat luhur spora, nu bisa utamana bahaya pikeun penderita aspergillosis. Nganggo topéng pameunteu tiasa ngajagi anjeun tina résiko paparan anu luhur, khususna upami kagiatan sapertos ngebon mangrupikeun hobi favorit, atanapi bahkan padamelan anjeun. Ieu sababaraha saran kami.

Naon teu meuli: Seuseueurna masker anu sayogi sayogi henteu aya gunana pikeun nyaring spora jamur leutik. Contona, topéng kertas mirah dijual di toko DIY lokal Anjeun pikeun nyegah inhalation lebu jauh teuing kasar pikeun nyaring kaluar spora kapang. Pikeun tujuan ieu, urang peryogi saringan anu ngaluarkeun partikel 2 microns diaméterna - ieu téh saeutik harder datangna ku.

Pikeun pamakéan sapopoé: Sakur saringan anu anjeun badé dianggo pikeun nyegah paparan spora jamur kedah diklasifikasikeun salaku a HEPA nyaring. Saringan N95 bakal ngaleungitkeun 95% sadaya partikel ukuranana 0.3 mikron, tina hawa anu ngalangkunganana. Spora jamur anu ukuranana 2-3 microns jadi hiji filter N95 bakal miceun jauh leuwih ti 95% spora jamur tina hawa, sanajan sababaraha masih bakal meunang ngaliwatan. Standar ieu umumna dianggap kombinasi pangsaéna tina efisiensi sareng biaya pikeun rata-rata pangguna bumi - sapertos tukang kebon.
Di Inggris sareng Eropa standar anu dimaksud nyaéta FFP1 (teu cocog pikeun tujuan ieu), FFP2 sareng FFP3. FFP2 sami sareng N95 sareng FFP3 nawiskeun panyalindungan anu langkung luhur. Masker umumna hargana £ 2-3 masing-masing sareng dimaksudkeun pikeun panggunaan tunggal. Aya masker anu langkung mahal anu tiasa dianggo langkung ti sakali. Tingali 3M jeung Amazon pikeun suppliers mungkin.

Kumaha ngagunakeun anu leres: Masker ieu kedah dipasang leres-leres supados tiasa dianggo sacara maksimal, janten pastikeun turutan petunjuk sacara saksama. Tungtunan pikeun dunungan dibéré Ieuh sarta kami boga hiji pituduh ilustrasi sadia.
Seueur pangguna mendakan yén masker pameunteu janten beueus, kirang efektif sareng kirang nyaman saatos sajam dianggo. Modél facemask anu langkung énggal gaduh klep ambekan anu aya di jerona anu ngamungkinkeun hawa anu dihirupkeun ngalangkungan bahan topéng sahingga ngirangan dampness. Seuseueurna jalma ngalaporkeun yén masker pameunteu ieu langkung nyaman langkung lami sareng langkung saé artos - a Moldex valved topeng ieu gambar di luhur.

Pikeun pamakéan industri: Pamaké industri sering disarankan pikeun ngagem topéng pameunteu lengkep, kalebet panyalindungan panon (pikeun nyegah iritasi panon), sareng nganggo saringan tambahan pikeun ngaleungitkeun gas kimia anu dikaluarkeun ku kapang - ieu khususna pikeun jalma anu kakeunaan pisan kana awan spora. poé sanggeus poé.

Alternatif pikeun masker: Coba sal sareng saringan inbuilt ti perusahaan sapertos Nyesek (gambar di luhur) atawa Skotti. Ngan pastikeun pikeun ngarobah filter nu rutin.

Skip to eusi