Kumaha carana abdi… ngajantenkeun tuan tanah pribadi abdi ngalereskeun bumi anu lembab?

Agustus 17, 2018

Imah anu beueus sareng kapang mangrupikeun résiko kaséhatan anu penting pikeun sadayana, sareng tiasa nyababkeun résiko anu serius pikeun anu parantos ngalaman kaayaan sapertos aspergillosis. Kadang-kadang tiasa hésé nyandak tuan tanah anjeun pikeun nyortir masalah di bumi anjeun, janten kami parantos nyusun sababaraha tip pikeun naroskeun ka tuan tanah anjeun ngalereskeun beueus.

Dimana?: Tempat umum anu Aspergillus bisa kapanggih di imah ngawengku: tembok beueus, wallpaper, kulit, saringan jeung kipas, cai humidifier, taneuh tutuwuhan potted jeung kai decomposing. Hal ieu mindeng kapanggih dina ruang tamu jeung kamar mandi.
Coba pikeun manggihan masalah perbaikan kaayaan anu mangrupa sumber tina masalah beueus sabab bakal masihan anjeun leuwih ngungkit lamun bisa ngabuktikeun yén masalah beueus teu disababkeun ku anjeun. Waspada upami anjeun caket pikeun nalungtik kapang atanapi nyobian ngabersihan - anjeun kedah nyandak pancegahan, sapertos ngagem topeng raray.

Naon anu kudu dilakukeun / terang: Baca kasepakatan nyewa anjeun pikeun nyobaan sareng terang naha tuan tanah anjeun tanggung jawab pikeun ngalereskeun masalah. Saran warga gaduh inpo nu langkung lengkep ihwal beueus jeung tanggung jawab tuan tanah.

Dina sababaraha kasus, tuan tanah swasta bisa mutuskeun pikeun nundung tenant a tinimbang ngalakukeun pagawean perbaikan. Pastikeun anjeun terang naha anjeun résiko digusur sateuacan ngalakukeun tindakan.

Aranjeunna tiasa ngaku yén anjeun tanggung jawab kana beueus, sareng di Inggris anu sering sawaréh leres sabab sababaraha panyewa nolak pikeun nyéépkeun bumi dina usum tiis. Nanging biasana aya ukuran anu tiasa dilakukeun ku tuan tanah ogé. Upami ieu pasualan, kompromi kedah dihontal sareng di Inggris aya a palayanan ombudsman perumahan saha nu bisa jadi mediasi sengketa ieu

Upami anjeun teu tiasa ngahontal kasapukan, atanapi anjeun masih yakin yén beueus sanés tanggung jawab anjeun, naroskeun Kaséhatan Lingkungan (tulisan) pikeun ngalakukeun Penilaian HHSRS. Dina surat anjeun disebatkeun yén kapang mangrupikeun bahaya kategori 1, sareng masihan conto khusus ngeunaan kumaha éta mangaruhan kaséhatan kulawarga anjeun (sareng sémah, upami relevan).

Dina sababaraha kaayaan laporan ti hiji surveyor wangunan bebas meureun aya gunana.

Pilihan terakhir: Salaku jalan terakhir, anjeun tiasa nyandak tindakan pengadilan. Upami anjeun nganggap tindakan pengadilan, éta henteu cekap ngan ukur nunjukkeun yén bumi anjeun beueus. Anjeun kedah nunjukkeun yén beueus aya sabab tuan tanah anjeun henteu acan nyumponan tanggung jawab perbaikanna, atanapi masalah beueus parantos nyababkeun karusakan ka bumi anjeun anu tanggung jawab tuan tanah anjeun pikeun ngalereskeun.

Inpo salajengna bisa kapanggih dina:

Skip to eusi